V-Sync mantıklı mı?

Açmanızı tavsiye etmem inanılmaz input lag oluyor fareyi çevirirken bile hissettiriyor.

Merhaba 60 Hz monitöre sahibim sizce V-Sync yardımı ile FPS'yi 60'a sabitlemem gerekiyor mu? Valorant oynuyorum oyun ayarlarından açınca V-Sync'yi lag oluyor ekran kartının uygulamasından açıp yapsam daha mı mantıklı olur. Kısıtlamasız 160-90 arası alıyorum.
V-sync input lag yapıyor. Hiç önermem.

Bir de FPS çok stabil değil mesela 190 alırken 80 olabiliyor. (o anki skillere vs bağlı biliyorum ama kasması gerektiği yerde kasmayıp basit bir yerde kasabiliyor.)

Merhaba 60 Hz monitöre sahibim sizce V-Sync yardımı ile FPS'yi 60'a sabitlemem gerekiyor mu? Valorant oynuyorum oyun ayarlarından açınca V-Sync'yi lag oluyor ekran kartının uygulamasından açıp yapsam daha mı mantıklı olur. Kısıtlamasız 160-90 arası alıyorum.

Sisteminiz iyiyse mantıklı. Kötüyse mantıksız. V-Sync açtığınızda sisteminiz o oyunun 60FPS hızına yetişemiyorsa çok yavaş oynayacaksınız. Kapalı ise de 60 FPS'i geçer ise ekranda yırtılmalar olacak monitörünüz 60Hz olduğundan.

Rekabetçi FPS oyunlarında (CS2,VALORANT,Rainbow Six Siege,Apex Legends vs.) VSYNC açılmasını önermiyorum, VSYNC açılması her ne kadar oyunu daha akıcı hale getirse de farede gecikmeye yol açıyor. VSYNC singleplayer oyunda açılması daha mantıklı. Ayrıca 60HZ 60FPS ile 60HZ 300FPS arasında devasa bir fare gecikmesi farkı var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

V-Sync açık iken oluşan lag bu şekilde olur. Gecikme yaşıyorsanız FPS'i kısıtlayın ve V-Sync kapatın.

Valorant işlemci oyunu olduğu için Intel G5400 işlemci ile FPS düşüşü yaşamanız normal.

Hocam ama normal oynarken başladı bu FPS düşmesi sorunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

V-Sync açık iken oluşan lag bu şekilde olur. Gecikme yaşıyorsanız FPS'i kısıtlayın ve V-Sync kapatın.

FPS kısıtlamam drop sorununu ortadan kaldırır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı