Çözüldü Hız artarsa GB kullanımı da artar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Valor021

Centipat
Şu anda TürkNet kullanıcısıyım ve birkaç gün sonra Kablotv'ye geçeceğim (fiber) ancak aklıma bir soru takıldı, ben TürkNet'te 50 Mbps ile 400-500 GB civarı kullanıyorum, eğer 100Mbps'ye geçersem bu sayı artar mı? 500GB kotalı tarife almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar.
Mesleğime göre bir bilgilendirme yapmak isterim, imzamda yazdığı gibi bir Turkcell müşteri temsilcisiyim. Mevcut olarak Türkiye'de hizmet veren diğer operatörlere göre Turkcell'in sağlamış olduğu 4.5G şebekesi üzerinden verdiği hız diğer operatörlere göre bölgeden bölgeye değişmek ile birlikte çoğunlukla en yüksek hızı veriyor. Benim bu konuda ki tecrübelerime göre ve matematiksel olarak hız arttığı zaman kullanım oranı haliyle artıyor. Ne yazık ki bunu anlatmamız çok zor. Gelen insanlara tofaşın 90 km/s yaparken harcadığı yakıt ile BMW'nin 130 km/s durumunda ki harcadığı yakıtın aynı olmayacağını söylerek anlatmaya çalışıyoruz. Sorunun cevabı hız artarsa kullanımda artar.
Video izleme siteleri; Bkz YouTube;
Örnek: Video'yu açtınız 10 sn izleyip kapattınız. Yavaş internet 30. saniyeye kadar bufferladı.
Hızlı internette ise atıyorum 2 dakikaya kadar bufferladı aradaki 1 dakika 30 saniye kadar fazla harcamış oldunuz.
Veya büyük sayfalarda gezinti yapıyorsunuz içerisinde yüzlerce jpg vs var. (örn Reddit). Hızlı internette 3 sn'de tüm sayfayı tam çözünürlükte yüklerken yavaş internet ile daha sayfanın yarısı yüklenirken diğer sayfaya geçebilirsiniz.

Aradaki yükleme sürelerinin kısalmasından dolayı harcanan kısım kadar fazla GB kullanırsınız.

Merhabalar.
Mesleğime göre bir bilgilendirme yapmak isterim, imzamda yazdığı gibi bir Turkcell müşteri temsilcisiyim. Mevcut olarak Türkiye'de hizmet veren diğer operatörlere göre Turkcell'in sağlamış olduğu 4.5G şebekesi üzerinden verdiği hız diğer operatörlere göre bölgeden bölgeye değişmek ile birlikte çoğunlukla en yüksek hızı veriyor. Benim bu konuda ki tecrübelerime göre ve matematiksel olarak hız arttığı zaman kullanım oranı haliyle artıyor. Ne yazık ki bunu anlatmamız çok zor. Gelen insanlara tofaşın 90 km/s yaparken harcadığı yakıt ile BMW'nin 130 km/s durumunda ki harcadığı yakıtın aynı olmayacağını söylerek anlatmaya çalışıyoruz. Sorunun cevabı hız artarsa kullanımda artar.
Kullanımı aynı kalırsa fazla bir artış olmaz. Ben eskiden 200 harcıyordum şuan 250 falan. Pandemi öncesi kullanım bu. Şuan çok daha fazla harcıyorum malum evdeyiz.

Kullanımı aynı kalırsa fazla bir artış olmaz. Ben eskiden 200 harcıyordum şu an 250 falan. Pandemi öncesi kullanım bu. Şu an çok daha fazla harcıyorum malum evdeyiz.

Evet her şey kullanıma bağlı aslında söylediğiniz gibi fakat hepimiz bir kullanıcıyız biz kullanım yapmasak bile internetimiz kullanıma açık olması durumunda arka planda yer alan uygulamalar data transferi sağlamaya devam edecektir. Burada aslında bilinçli kullanım önemli bir faktör. Bilinçli kullanım durumunda böyle bir problem yaşamamız çok düşük.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı