Hızlanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Cookie36

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaşım 13 ve yaşıtlarıma göre boyum kısa. Hızlanmak istiyorum ve daha az yorulmak ayrıca boyumun kısa olması bir avantaj mıdır? Hızlanmak için ne yapmalıyım?

Ben basketbol öneririm, ilkokulda basket takımındaydım boyum 1.80 cm. Zaten bilimsel olarak 20 yaşına kadar boyun uzayacaktır. Bu sporla hem boy hem vücut ölçülerin gelişecektir. Kolların uzun olur, kol kasların gelişir vs vs. Genlerinde köselik yoksa boyun zaten uzayacaktır ama spora yapmak artı olacaktır.

Kısa boylu insanlar kısa mesafelerde uzun boylu insanlara göre daha çabuk hızlanırlar ve daha hızlı hareket ederler, hacimleri daha küçük olduğu için. Ancak mesafe uzadıkça hızları düşüşe geçer. Uzun boylu insanlar ise tam tersi; koşuya çıkışları ağırdır kısa boylular gibi bir anda hızlanamazlar, ancak belli mesafeden sonra hızını aldıkları zaman inanılmaz sürat kazanırlar.
Hızlanmak istiyorsan koşu antrenmanları yapman gerek ve doğru koştuğundan emin olman, ancak genetik olarak yavaş koşan biri isen antrenman ve doğru koşu stili %10-15 gibi bir katkı verebilir en fazla.
Yorulma konusu bünyeye bağlıdır ancak koşu hızına göre, gelişime daha müsaittir, kondisyon antrenmanları; çok çalışmak, hızını doğru kullanmak zaten dayanıklılığını arttıracaktır.
NOT: Kişi genetik olarak yavaş koşuyor ise hız konusunda yazdıklarım (1. paragraf) onlar için geçersizdir.

Son düzenleme:
Zaten futbola gidiyorum boyumun uzun olmasını istemiyorum şuan memnunum kilom boyuma göre biraz fazla uzun zamandır da spor yapmadığımdan sanırım bünyem alışık değil çabuk yoruluyorum eskiden spora giderken bu kadar yorulmuyordum ama aradan bir 4-5 yıl geçti. Biraz kilomuda vermeye çalışacağım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı