Hızlı gitmek ne kazandırır?

Makaleler
23
Cevap icin resime bakin!

tumblr_oy0tecCNZL1taa2q8o1_raw.jpg

Lütfen hiz yapmayin.

Sevgiler :)

Ben kişisek yolculukların toplu taşıma araçları ile ve yolda orada yapılabilecek işleri yaparak gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela şehir yolculuklarında minibüs ile giderek yolda kitap okursak hem neredeyse en güvenli şekilde gitmiş olacağız. Hem de yolda boş durmamış zaman geçirmiş olacağız.

@Wheeler Man Yaşadığım yerde otobüs ve minibüs şöförleri arabalardan hızlı gidiyor :penguen:

Kitap okumayı bırak tutunabilecek bir yer bulabilirsen şanslısın :p

Nerede hız yaptığına bağlı. O risk de kesin olarak söylenemez. Tablonun doğru olduğunu düşünmüyorum. Mesela bir otobanda 80 ile gitmezsin yol boşsa, bir de arkanda arabalar varsa. Ha trafik konusundaki gelişmişliğimizi kimse inkar edemez. İngiltere gibi trafik soldan akıyor, herkes kendini ne kadar yavaş da olsa soldan gitmek zorunda hissediyor, sağ şeritten gitmek hakaret gibi bir şey.

Risksiz yol diye bir şey yoktur. Kullandığınız lastik, asfalt kalitesi, hıza bağlı görüş açısının daralması gibi pek çok etken var. Daha sayamadığımız, hıza bağlı riski artıran tonla sebep var. Hız limitlerini aşan insan cahildir, doğal seçilime yol alıyordur. Benim canımı sıkan ise masum insanlara zarar verme potansiyellerinin olması.

Valla 4 şeritli bomboş yolda 90 KM ile gitmek bence iyi değil. 220 KM yaptığımızı hatırlıyorum hatta 200 KM sabit gitmiştik :D :D Yer: Tekirdağ-Istanbul karayolu :)

Demek istediğim boş yolda, her zaman risk vardır ama daha risksiz yollarda hız yapmak çok da kötü değil bence.

Kendi motosikletimle 150 sabit gidiyorum. Daha da gidebilirim açıkçası

Plaka bilgilerinizi alabilir miyim? Gerekli kurumlara ulaştırmak isterim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı