Hızlı iş bulmak için hangi dil ve teknolojide gelişirdiniz?

Amaciniz hizli sekilde is bulmak olsa hangi dil/teknoloji ile gelismeyi tercih ederdiniz?

• Java - Spring

Oy: 8 20,0%
  • Kotlin Swift - Mobil Dev.

Oy: 5 12,5%
  • Python Django

Oy: 4 10,0%
  • JS Node.js - React.js

Oy: 9 22,5%
  • C++ / C gomulu yazilim

Oy: 9 22,5%
  • is imkani cok az olsa da sevdigim alan.

Oy: 5 12,5%

• Oy verenlerin toplamı
    40

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Sebebi ne olurdu ve nasil bir yol izlerdiniz?

İş imkanı olarak bence en mantıklı Python olur. Yapay Zekanın ön planda olduğu ve sürekli geliştiği şu dönemlerde işsiz kalmak nispeten daha zor. Türkiye'de pek fazla Ai şirketi olduğunu düşünmüyorum lakin yurtdışında iyi şirketler bulunmakta.

.NET. Basit işler için de, orta büyüklük işler içinde yeterli bir dil. Tek framework, hem masaüstü geliştirme, hem web geliştirme imkanı ve kabul edilebilir bir performans çoğu iş için. Dilin syntax'ı kolay...

İş bulma imkanı birinci sıradaysa. O zaman Rusça ve Turizm/Otelcilik. Tabi her ikisini de önce öğrenmek gerekiyor ve bu da zaman alıyor. Programlama konusunda da durum değişmiyor. Ama illa bir öneri PHP + SQL derim

Hızlı iş bulunması gerekiyorsa front end kodlama öğrenilmeli, biraz öğrendikten sonra pek çok yerden kabul alacak seviyede bilgi sahibi olunuyor. Python syntaxı öğrendim kısa sürede yapay zeka alanında iş buldum ya da youtubedan C++ videosu izledim gömülü sistem ilanına başvurdum aldılar gibi bir durum söz konusu değil.

Hizli is bulabilmek icin marketteki yigilmanin oldugu seviyenin ustune cikmaniz gerekiyor.
Ya da ortalama maas beklentisinin %20 altina girerseniz is bulursunuz. Ya da gidersiniz 3. sinif sirkette .NET ile forms uygulamasi gelistirirsiniz minik maasa; al sana is.

TR marketinde elini sallasan .NET developer'a carpiyorsun, bu demek degil ki .NET ogrenirsen hizli is bulursun.

Amaciniz hizli is bulmaksa ve yasiniz yeterince genc ise dogru duzgun bir okula gidin, mezun oldugunuzda staj yaptiginiz sirkette isiniz zaten hazir olmus olur. Benim arkadas cevrem mezun olali 10 seneyi geciyor, istemedigi halde 1 gun ( bir gun ) issiz kalan tanimiyorum. Genelde bir sonraki isi icin araya 2-3 ay kafa tatili serpiyor insanlar.

C# ogrenmekle harcadigim zamani Python ogrenmeye harcasaydim simdiye is bulmustum gibi bir sey yok. Bunlar zaten ogrenmek icin cok da zaman harcamamaniz gereken seyler.

Burda okuyorum sagda solda, "Yapay zeka alani icin Python oneririm" tarzi yorumlar. Gerekli lineer cebiri ve istatistigi bilmedikten sonra sabahlara kadar Python calissan da bos. O mat alt yapisini ogrendikten sonra R ile ML gelistirmeyi ogrenmen zaten 2 gun.

Muhim olan temel egitim. Dil, framework, teknoloji ogrenmek basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…