Hızlı kilo nasıl verilir?

Fazla kalori vücutta yağ olarak tutulur ayrıca gece yemek sadece sindirim sisteminde sorun oluşturabilir, bunun da geceyle alakası yok yiyip yatarsanız farklı sindirim sistemi hastalıklarına yol açabilirsiniz. Kiloyla alakası yoktur.
Fazla kalori vücutta yağ olarak tutuluyorsa kas kütlesini insanlar nasıl arttırıyor? Eğer depolanacak yer kalmadıysa evet yağ olarak depolanır ama bu insülin direnci oluştuğu için olur. düzenli bir diyeti takip etmiyorsan kalori girdisi-çıktısının çok bir anlamı kalmıyor. Bir akşam yediğin yemekten ertesi sabah 2 kilo fazla bir ödem, mineral tutumuyla uyanılabilir. Herkesin vücudu aynı besine aynı tepkiyi vermeyebilir.

Kanka 75-80 kiloydum lisedeyken ben şu an 90-80 kilo arası bir yerdeyim orası ayrıda zaten aşırı kilolu olduğun için kilo vermesi biraz kolay oluyor ilk başlarda. Sağlıksız değil sadece aşırı sağlıksız şeyler yemeyip biraz az yiyeceksin normalde doyman gerekenden ve spor yapacaksın. Günlük 1-2 çekebilirsen şınav, ya da başka yapabildiğin hareket varsa yap amaç terlemek bir hareket yaparken bol bol ne yaptığın önemli değil yani çokta. Benim tecrübemden konuşayım. Su içeceksin içtiğinden birazcık daha fazla. Aşırı tuzlu şeyler yemeyeceksin hafif azaltsan yeter full kes demiyorum zaten. Daha az yemek istiyorsan yerken ara sıra 1-2 dakika durup bekleyeceksin ortada ya da sonlara doğru çünkü bazı insanlar, benim gibi mesela, bilmiyor ne zaman doyduğunu o yüzden de canı çıkana kadar yiyiyor yemeği.

Ben hafif sağlıklı yiyerek, düzenli haftada belli bir sayıda sporumu yaparak, iyice terleyip ve bol bol su içerek 15-20 kilo arası verip 80`den falan 60`a düşmüştüm. Yine sağlıklı yemiyordum bu arada hatırlatayım abur cuburdur, koladır, hayvan gibi yemek yemeyi yapıyordum yine ama aşırı şekilde değildi.

Fazla kalori vücutta yağ olarak tutuluyorsa kas kütlesini insanlar nasıl arttırıyor? Eğer depolanacak yer kalmadıysa evet yağ olarak depolanır ama bu insülin direnci oluştuğu için olur. düzenli bir diyeti takip etmiyorsan kalori girdisi-çıktısının çok bir anlamı kalmıyor. Bir akşam yediğin yemekten ertesi sabah 2 kilo fazla bir ödem, mineral tutumuyla uyanılabilir. Herkesin vücudu aynı besine aynı tepkiyi vermeyebilir.
Kasların gelişmesi için yıkım-yapım-yıkım-yapım olarak kısır döngüde çalışması gerekir. Spor yaparken yıkılan kasların aralıkları proteinle dolar, zaten bu yüzden spor yapanlar proteinine çok dikkat eder. Fazla kalorinin yağ olarak depolanmasına gelirsek, kalori enerji demektir. Hücreler kalorileri yakarak enerji açığa çıkarır, gereken kadarını yakarlar gerekmeyeni daha sonra kullanırız mantığıyla yağ olarak depolarlar. Yağ olarak depolanmasının sebebi ise yıkımının diğerlerine göre daha basit olmasıdır. Bunun sıralaması Karbonhidrat>Yağ>Proteindir.

Bu arada 15-20 kiloyu 6-7 ay içinde verdim korona sırasında evdeyken. Full bilgisayar başında oturuyordum ve dışarı çıkmadan verdim. Sağlıksız şeyleri minimuma düşürsem, hayvan gibi yemesem ve biraz yürüyüş yapsam 20-30 dakika günde daha az sürerdi bu arada aklında bulunsun. Vermek istiyorsan hızlıca keseceksin kilo verene kadar ya da minimuma düşüreceksin haftada 1-2 gibi belli istediğin kiloya ulaşınca yersin. Kilo vermek çok zor değil sadece irade gücü istiyor ki özellikle belli bir kiloya ulaşınca insanın daha fazla yapası gelmiyor. O yüzden nefret edeceğin bir şeye değil seveceğin, hobi gibi bir şeye çevirmeye çalış hem yapacağın sporu, hemde yediğin yemekleri. Yoksa yaparsın verirsin kiloyu, verdikten 1 yıl sonra sıkılıp yine fazla fazla yer kilo alırsın. Eğlenceli yap yaptığın her şeyi.

Daha liseye yeni başladım 112.7 kiloyum. Çok aşırı kiloluyum. Boyum 1.85. hızlı bir şekilde kilo vermem gerekiyor. Şeker hastalığına ramak kaldı, o yuzden çok acil kilo vermem gerekiyor.
Yürüyüş yap ve limonlu salata ye,haşlanmış yumurta 10 dakika kaynamak yetmeli yumurta da tok tutar faydalı kalp iyi besin ister.Kilo vermek isteyen hem zayiflar hem de beslenir.

Kasların gelişmesi için yıkım-yapım-yıkım-yapım olarak kısır döngüde çalışması gerekir. Spor yaparken yıkılan kasların aralıkları proteinle dolar, zaten bu yüzden spor yapanlar proteinine çok dikkat eder. Fazla kalorinin yağ olarak depolanmasına gelirsek, kalori enerji demektir. Hücreler kalorileri yakarak enerji açığa çıkarır, gereken kadarını yakarlar gerekmeyeni daha sonra kullanırız mantığıyla yağ olarak depolarlar. Yağ olarak depolanmasının sebebi ise yıkımının diğerlerine göre daha basit olmasıdır. Bunun sıralaması karbonhidrat>yağ>proteindir.

Kasların gelişmesi için yıkım-yapım süreci var evet ama kalori fazlası olmadan kaslar çok uzun sürelerde anca büyür, güçlenmek için sinir sistemi adaptasyonu daha önemli bir etken olduğu için gücün artınca kaslar büyümez.“hücreler kalorileri yakarak enerji açığa çıkarır, gereken kadarını yakarlar gerekmeyeni daha sonra kullanırız mantığıyla yağ olarak depolarlar.” bu cümle bana çok saçma geldi. Benim yediğim karbonhidratın antrenmanda hepsinin kullanılması belki de imkansız, sadece çalıştığım kas grubunda glikojen depoları boşalacak sonuçta. 500 gr aldığım karbonhidratın 250'si bile kullanılsa diğer geriye kalan 250 gr yağ olarak mı depolanacak? Vücutta kaslarda ve karaciğerde deposu olan karbonhidratın devamlı yağ olarak depolanması için ciddi bir insülin direnci oluşması lazım. Yüksek ihtimal konu sahibinde de eğer hareketsiz bir yaşantısı varsa insülin direnci oluşmuştur, o yüzden dediğinize katılıyorum ancak herkeste aynı olmadığını söylemek için fikrimi belirttim.

Kasların gelişmesi için yıkım-yapım süreci var evet ama kalori fazlası olmadan kaslar çok uzun sürelerde anca büyür, güçlenmek için sinir sistemi adaptasyonu daha önemli bir etken olduğu için gücün artınca kaslar büyümez.“hücreler kalorileri yakarak enerji açığa çıkarır, gereken kadarını yakarlar gerekmeyeni daha sonra kullanırız mantığıyla yağ olarak depolarlar.” bu cümle bana çok saçma geldi. Benim yediğim karbonhidratın antrenmanda hepsinin kullanılması belki de imkansız, sadece çalıştığım kas grubunda glikojen depoları boşalacak sonuçta. 500 gr aldığım karbonhidratın 250'si bile kullanılsa diğer geriye kalan 250 gr yağ olarak mı depolanacak? Vücutta kaslarda ve karaciğerde deposu olan karbonhidratın devamlı yağ olarak depolanması için ciddi bir insülin direnci oluşması lazım. Yüksek ihtimal konu sahibinde de eğer hareketsiz bir yaşantısı varsa insülin direnci oluşmuştur, o yüzden dediğinize katılıyorum ancak herkeste aynı olmadığını söylemek için fikrimi belirttim.
Vücut önce karbonhidratları yakıyor zaten, hızlı yakılıyor az enerji veriyor. Yağlar karbonhidratlara göre daha zor yakılıyorlar fakat daha fazla enerji veriyorlar, proteinlerde yağlara göre daha fazla enerji veriyorlar ama en zor yakılanlar da proteinler. Vücut enerjiye ihtiyaç duyduğu zaman sırasıyla karbonhidrat>yağ>protein olarak yakıyor. Buna da kardiyo deniyor aslında. İşin biyolojik tarafı aşağı yukarı bu şekilde işliyor. Ayrıca kaloriyi spor bazlı düşünmeyin hocam. Sadece çalışan grup enerji harcamıyor. Olduğunuz yerde bile az miktarda kalori harcıyorsunuz. Bunun fazlası da vücutta depolanıyor daha sonra kullanılması için. Eğer az kalori alırsanız da sırasıyla yakılıyor. Karbonhidrat depoları boşalmadan yağlar yakılmıyor. Açıkçası insülin direnci kısmında pek bir bilgim yok.

Kalori açığı yaratman gerekiyor. Bunun için de Fitness'a gitmek ve yediğininden kısıp kalori yakmak en sağlıklı çözüm olur. Eğer hemen ve genelde tavsiye edilmeyen bir yöntem istersen de su diyeti uygulayabilirsin. Tabii su diyetinden sonra verdiğin kiloları hızla alabileceğini de unutmamak gerek.
Çok doğru. Verdiğin gibi alırsın. Bu arada, profil fotoğrafın 🫡

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı