Hızlı ve pratik ekran görüntüsü alma programı LightShot

hyperchondriac

Kilopat
Katılım
23 Ekim 2016
Mesajlar
486
Çözümler
1
Yer
Göztepe
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat
Oncelikle programın sahipleriyle herhangi bir bağım yakınlığım yoktur.
Programı uzun süredir kullanıyorum işletim sistemim Windows 10 ve otomatik güncellemeler hep açık programı indirirken veya kurarken herhangi bir zararlı yazılım uyarısı ile karşılaşmadım 3. parti virus programları ile taratmadım.
Ayrıca forumda üyelerin tavsiye olarak bile uygulama paylaşması yasak ise konu silinebilir şimdiden özür dilerim.

Forumların vazgeçilmezi ekran görüntüleri gerek bir rehber gerek bir sorun ile karşılaştığımızda hepimiz zaman zaman kullanıyoruz ve eski yöntem ile bu ekran görüntülerini paylaşmak biraz zahmetli olabiliyor (painte yapıştırma yöntemi) ve cogumuz üşeniyoruz.

Bu program ile ekran görüntüsünü almak, yazı, işaret, metin eklemek ve internete yüklemek çok kolay tabii ki kaydetmek de.

Programın kullanımıyla alakalı herhangi bir rehber paylaşmayacağım tek yapmanız gereken uygulamayı indirip print screen tuşuna basmak ekran goruntusu alacagınız alanı secip fareyi bıraktığınız anda program size o goruntuyle alakalı neler yapacagınızı basit bir şekilde gosteriyor zaten.

Benim hayatımı cok kolaylastıran bir uygulama Windows'a gomulu boyle bir uygulama var mı yok mu bilmiyorum ama beni eski yontemden kurtardı :)

Paylaşım amacım tamamen benim gibi eski yontemden sıkılan, üşenen arkadaşlara bir fayda sağlayıp forumun kalitesini arttırmaktır link programın kendi sitesine aittir indirmelerden hiçbir kazancım yoktur.

 
Güzel tavsiye teşekkür ediyorum. Ayrıca bahsettiğiniz üşengeçlik bende var. 😄 PC yeni kapattım ama yanılmıyorsam Windows 10'da merak ettiğiniz ayar mevcut.
Bildiğiniz gibi bildirim alanından (Windows masaüstünde başlat çubuğunun en sağı) açılan menüden "ekran alıntısı" yapılıyor. Belirli bir alanı işaretlediğimizde otomatik olarak panoya kopyalıyor. Ayrıca bu kopyalamayı direkt olarak "belgelerim" içine de kaydediyordu yanılmıyorsam.
Pek emin değilim ama iş yerinde PC kurcalarken böyle bir şey hatırlıyorum. İş için çok fazla gerekli oluyor ve genelde bahsettiğiniz"kopyala yapıştır" yöntemini uyguluyoruz. Bu çok sıkıcı. 😇 belki de çok ihtiyaç duyduğum için yanılsama da olmuş olabilir. Yine de verdiğiniz uygulamayı deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Bu arada yarın ilk işim buna bakmak olacak.
 
Windows 10 ve 11'deki ekran alıntısı çok daha kaliteli ve pratikdir Win+Shift+s tuşlarına basarak istediğiniz çerçeveyi veya tam ekran alıntısı yapabilirsiniz... Ayrıyeten resimi boyayabilir kırpabilir ve farklı formatta çıktı alabilirsiniz.
 
Vallahi uzun süredir bu programı kullandığım icin Windows'un kendi aracını hiç duymamıstım daha onceden. Şimdi denedim kullanım mantığı aynı ama bu program onun biraz daha gelişmişi diyebiliriz.
Sanırım program forum engeline takıldı deneme amaçlı bir görüntü paylaşacaktım ama ekran görüntüsünün linki karalistede böyle bir hata alıyorum.

Screenshot_2.png

Sonuç olarak ben sizlerden siz benden bir şey öğrendiniz forumun amacı da budur :)
 
Son düzenleme:
Belki yazan olmamıştır diye Windows+Shift+s ile yapılabildiğini yazmaya gelmiştim zaten yazılmış. Windows'un kendisinde zaten varken bana da bu programı kullanmak mantıksız geliyordu ama internete falan yükleyip link atabildikleri için herhalde deyip geçiyordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı