Hlmgr.exe Virisünden Kurtulmak

mertpir

Decapat
1571406427103.png

Antivirus bulup temizlese bile, Bir yerden çalışıp dosya konumunda örneğin, hl.exe çalıştırdım diyelim hlmgr.exe oluşturuyor. Formatla bile kurtulamadım ne yapmalıyım? 2 haftadır bu virüsle uğraşıyorum. Bu virüsün kaynağı ne olabilir? Nereden ve hangi programdan bulaşıyor olabilir? Hitman Pro ve Kaspersky ile taradım virüsleri buldu fakat silemedi. Lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 449436
Antivirus bulup temizlese bile, Bir yerden çalışıp dosya konumunda örneğin, hl.exe çalıştırdım diyelim hlmgr.exe oluşturuyor. Formatla bile kurtulamadım ne yapmalıyım? 2 haftadır bu virüsle uğraşıyorum. Bu virüsün kaynağı ne olabilir? Nereden ve hangi programdan bulaşıyor olabilir? Hitman Pro ve Kaspersky ile taradım virüsleri buldu fakat silemedi. Lütfen yardım edin.
Güvenli modda kaldırmayı deneyin.

VirusTotal 66/70 diyor komşunun çocuğunun yaptığı AV bile bulmuş yani nasıl bulaştırdıysan artık.

WebRoot hali hazırda kullandığın AV ise sil. Görüp görebileceğin en kötü AV. Tarama için de Kaspersky Rescue Disk kullanabilirsin belki işine yarar. Olmadı format atarsın.

VirusTotal 66/70 diyor komşunun çocuğunun yaptığı AV bile bulmuş yani nasıl bulaştırdıysan artık.

WebRoot hali hazırda kullandığın AV ise sil. Görüp görebileceğin en kötü AV. Tarama için de Kaspersky Rescue Disk kullanabilirsin belki işine yarar. Olmadı format atarsın.
AV ne demek bilmiyorum.. Daha şimdi format attım chrome, ccleaner ve VLC player yükledim o kadar. Bide Ekran kartı driver'ımı elle yükledim.
AV ne demek bilmiyorum.. Daha şimdi format attım chrome, ccleaner ve VLC player yükledim o kadar. Bide Ekran kartı driver'ımı elle güncelledim.

Antivirüs virüsü siliyor fakat sonra tekrar beliriyor. Şimdilik belirginlik yok ama yine karşıma çıkacak bu baş belası şey. En iyisi gereksiz klasör ve programları silmek ve Tam tarama yapmak..

Son düzenleme:
AV, yani antivirüs. Format attıysan silinmiştir bundan sonra daha kaliteli AV kullanırsın.
Ben bu virüsten kurtulmak için format attım ama, Format attığım halde bi anda yine bu virüs karşıma çıktı. Şu an herhangi bir sıkıntı yok sıkıntı çıkarsa dediklerinizi uygularım.
AV, yani antivirüs. Format attıysan silinmiştir bundan sonra daha kaliteli AV kullanırsın.
Daha kaliteli AV kullan diyorsun ama bilgisayarımın işlemcisi çok eski. Ram desen 2g 667mhz, ekran kartı allaha emanet. Kaspersky 1 hafta zorda olsa kullanabildim ama bilgisayarı yavaşlatıyor. Bu yüzden Webroot kullanıyorum. Bu arada Webroot neden kötü bir antivirüs ki? Bence bana göre yeterli. Bilgisayarda "sık" kullandığım programlar; Chrome ve CS 1.6 yani.

Son düzenleme:
Resimdeki en altta olan sadece zararlı olabilir diğerleri zararsız olması lazım. Kaç tane disk var da X diskine format atılmış?
4 tane sanal disk var [E,X,C,D] C diskinde 64 bit windows var. Format atmadan önce de, 32 bit win 7'yi X diskinde kurmuştum. Neyse ki şu an bilgisayarımda herhangi virüse rastlamadım ve Kaspersky'ı tekrar indirdim. PC mis gibi hızlı çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı