Tr-v9 Virüsünden Kurtulmak ?

sfftclk

Hectopat
Merhaba ;
Bu virüs bilgisayar açılışına yer edinip ilk etapta varsayılan tarayıcıyı açıp v9 tr adında bir siteye yönlendiriyor. Sonrasında haberpress adında bir site açılıyor. Mozilla Explorer Chrome gibi tarayıcıların hedef yolu sonuna v9net sitesini ekliyor. Görev zamanlayıcı da OpenBrowser adında bir görev oluşturup etkileşim olarak oturum açıldığında başlat, şeklinde bir kural oluşturuyor.

Kurtulmak için yaptıklarım : Varsayılan antivirüs Eset 7'dir. Bulaştığında görüp tespit edememiş. Dolayısı ile sırasıyla bu yazılımları internetten indirip denedim. Hijackthis, Combofix, Smart Toolbar Remover, JRT, Adware Spy, Advanced systemcare(Anasayfa Sabitlemesi), Avira, Avast 2014 ve daha birçok küçük yazılım. Gerçekten abartmıyorum hepsini tek tek kullandım. Anladim ki hepsi sadece anlık olarak düzeltme yapıyor anasayfayı değiştiriyor ama görev zamanlayıcısına görevi oluşturmasını emreden anasayfaları tekrar v9tr.net'e çeviren bir exe var sistemde ve bunu hiçbir antivirüs tanımıyor malesef. Yarına kadar çözüm bulamazsam format atacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı