Hobi amaçlı 3D yazıcı onerisi

İlla ki bir miktar bilgi istiyor.

Burada kullanığım Prusaslicer profilini ekledim, sonraki yazıları da okursun.

Hız ile ilgili olarak; Prusaslicer'da girilen MVS değeri mevcut, sen katman yüksekliği yüksekken fazla hızlı basmak istesen bile o hesaplayıp hızı düşürür.

İlla ki bir miktar bilgi istiyor.

Burada kullanığım Prusaslicer profilini ekledim, sonraki yazıları da okursun.

Hız ile ilgili olarak; Prusaslicer'da girilen MVS değeri mevcut, sen katman yüksekliği yüksekken fazla hızlı basmak istesen bile o hesaplayıp hızı düşürür.
Hemen göz atiyorumm

Hemen göz atiyorumm
Bu dilimleyici de aynı görüyor sanırım bu vidayi çıkarmayacağım

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231122_214119_Camera.jpg
    Screenshot_20231122_214119_Camera.jpg
    99,6 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bastığın değil basamadığın parçanın dilimlenmemiş basmak istediğin açıda görseli gerek. Parçayı sen mi tasarladın, başka bir yerden mi alıp nickini mi yazdın? İkincisi ise aynı ölçekte FDM baskıya uygun mu?
Ben tasarladim da tinkercaddan basit .ilk cümleyi anlayamadim. Fdm e uygun mu nasıl bileceğim ki reisim

Filament basan printerlar FDM, reçine basanlar SLA.

FDM ile çok ince detay baskısı alamayabilirsin, o nedenle görsel sormuştum. Ya da şöyle söyleyim, çekmece kulbunun civatası gibi parça basarsan işe yarar bir şey basamaz.
Hocam şunu öğrendim dilimleme programlarının previewine güven olmazmış. Dilimleyip yazıcıya attm en kötü nolabilir diye. Valla bastı fıstık gibi . Sadece dediğiniz gibi vidaların "yiv" yerlerinde hassasiyet gösteremiyor. Xyz kalibrasyon küpünden ne anlamaliyim ve ona göre ne ayar yapmalıyım. X ve z tekerleri kayislarla mi alakalı dengeyle mi alakalı bilemedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı