Hobi olarak matematik çalışmak

*** Kanaatimce okulla alakası olmaması koşulu ile, azbuçuk ilgi duyuyorsanız, hobi olarak matematikle uğraşmanın ve öğrenmenin sıkıcı olması imkansız. Hayal dahi edemedim.

*** Kanaatimce okulla alakası olmaması koşulu ile, azbuçuk ilgi duyuyorsanız, hobi olarak matematikle uğraşmanın ve öğrenmenin sıkıcı olması imkansız. Hayal dahi edemedim.
Hocam bence biraz da olsa okulun etkisi var. MEB'in özellikle Matematik örnek sorularını çözerken mükemmel bir haz alıyordum.

Zevk aldığın şeyleri yap, sevdiği işi yapan ömür boyu tatil yapıyor demektir, sevmediği işi yapan ise pek çoğumuzun olduğu gibi köledir. Birinin kölesi olmasa da en azından şartların kölesi.

Alakası yok ama yazasım geldi. Hayatta ki en önemli üç şey. Önem sırasına göre:
1-) İyi eş
2-) Sevdiğin bir iş
3-) Sağlık ( Tabi kanser falan kastedilmiyor ). Ama ağır bir örnek vermek gerekirse ''kör'' olmak tan yukarıdakiler daha önemlidir.

*** Hiçbir oyun yeni bir şeyi öğrenmenin demiycem kavramanın verdiği zevki veremez.

Zevk aldığın şeyleri yap, sevdiği işi yapan ömür boyu tatil yapıyor demektir, sevmediği işi yapan ise pek çoğumuzun olduğu gibi köledir. Birinin kölesi olmasa da en azından şartların kölesi.

Alakası yok ama yazasım geldi. Hayatta ki en önemli üç şey. Önem sırasına göre:
1-) İyi eş
2-) Sevdiğin bir iş
3-) Sağlık ( Tabi kanser falan kastedilmiyor ). Ama ağır bir örnek vermek gerekirse ''kör'' olmak tan yukarıdakiler daha önemlidir. :)
Hocam eş olarak arkadaş olur mu? Karşı cinsten çok çektim de😄

Son zamanlarda matematiği hobi olarak çalışmak düşüncesi var. Malum LGS'den yeni çıktım ve hep bir uğraş içerisindeydim. Zaten bana boş zaman yaramaz. İllaki benim bir şeyle uğraşmam lazım, yoksa tüm yaz çok sıkılırım. Ayrıca matematiğe de ilgi duyuyorum. Planım matematiğimi geliştirip lisede matematik olimpiyatlarına girmek. Ne dersiniz?

Aynı durumdayız ben olimpiyatlarada yazıldım bence sende girmelisin LGS sürecinden gelen çalışma alışkanlığı hala sönmedi içimde.

Bilemiyorum hocam ya kafamda hep matematiği ders olarak kurdular acaba sıkılır mıyım diye tereddüt içerisindeyim.

Matematik çok eğlenceli bir derstir. Bizim ülkemizde formül ezberletme gibi saçma sapan bir şekilde öğretiliyor bu nedenle insanlar sevmiyor ve zorlanıyor. Halbuki işin derinine inmeyi gösterseler matematiği sevmeyenlerin yarısı sevdiğini fark edecektir.

Hocam bu çalışma stili nasıl oturuyor bende 2024 LGS'sine gireceğim nasıl çalışıcağıma dair öneriler verir misiniz?

Emin olun bir yerden sonra zaten kendisi oturacaktır şimdilik size tavsiyem yaz tatili için paragraf çözmeniz ve bol bol kitap okumanız.
en önemli konu stres olmazsa olmaz ama her şeyin fazlası zarar.

Olabildiğince şimdilik tatil yapın LGS döneminde tatilbyapamayacaksiniz
Ve ögretmeninizle aranızı iyi tütün olabildiğince ve size zarar veren arkadaşlarınızla iletişimi kesin.

Denemelerde kötü yapabilirsiniz bazı yayinlar aşırı abartı sorular yapıyor. Onlari kafanıza takmayın ama umursamazlık da yapmayın
Mesela = kva Plus ve geri sayım seri denemeleri

Çalışma stili olarak kendini 1. dönemin başlarında çok sıkma çünkü bu ilerleyen zamanlarda sana yorgunluk bitmişlik hissi verecek ve bu sebeple çalışamayacaksin calisirsanda verimli bir çalışma olmayacaktır.
Zaten bol bol denemelere gireceksin. Biz okulda 40 evde 20 dershanede 30 deneme çözdük. O denemelerden yeterince ders çıkarıp o soruları tekrar çözmeniz size çok faydalı olacaktır. Umarim vereceğiniz emeklerin karşılığını alırsınız. İyi çalışmalar.
Bu tavsiyeleri kendimden biliyorum.
Not = ben dershaneye sadece denemelerine gittim sizin eksiğiniz yoksa dershaneye gerek yok kendi dershaneniz kendiniz olmali.
Not 2= LGS sınavında 85-4 yanlış yaptım ona göre dikkate alabilirsiniz.

Matematik çok eğlenceli bir derstir. Bizim ülkemizde formül ezberletme gibi saçma sapan bir şekilde öğretiliyor bu nedenle insanlar sevmiyor ve zorlanıyor. Halbuki işin derinine inmeyi gösterseler matematiği sevmeyenlerin yarısı sevdiğini fark edecektir.

Çok doğru herhangi bir branşı sevmekte o branşı anlatan öğretmeni sevmeniz ve öğretmeninde o dersi iyi anlatması gerekmekte günümüzde dediğiniz gibi ezberden gidiliyor.

Hocam bence biraz da olsa okulun etkisi var. MEB'in özellikle matematik örnek sorularını çözerken mükemmel bir haz alıyordum.

Bende aynı şekilde bulmaca gibi geliyordu bana çok zevkliydi ben ders çalışmayı zevk ile yapıyordum gerçekten tadını çıkartarak hatta boş kalmayıp 9.sinif konularına başladım bile.

Bence okul ile alakalı gayet fakat okuldan okula egitmenden eğitmene göre değişebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı