Hmaras bey sorumluluk beklemiyor zaten sizden kimse, beni yanlışta anlamayın lütfen, kırgın veya kızgında değilim, önemli olan elinizi taşın altına koyabilmek, yardımcı olabilmek, bende nasıl yardımcı olabilirim diyedir bu çabam da.
BIOS yüklemesi için firma 100 TL fiyat yazmış ama ben inat ettim, o parayı vermemek için... USB BIOS programlayıcı aldım, sizin paylaştığınız ".bin" yazılımı direk BIOS çipine attım, tablet bu sefer açıldı ama ekran hatalı geldi, yazılar görünmedi, yani BIOS çipinde en ufak bir HATA YOK. Yalnız bendeki WI101 tablet ile uyumlu bir BIOS değil. Elimde 2 adet WI101 olduğu için diğer çalışan WI101 üzerindeki BIOS'u çekerek, BIOS'u çöken tablete yükleme yaptım, ve ÇALIŞTI.
(Bu anlattığım işlemleride videoya çektim!)
Bu bahsettiğim işlemler okurken basit gelebilir ama çok da kolay bir işlem değil, ben Emlakçılık yapıyorum ama bilgisayar Mühendisiyim, malum Türkiye şartları diyelim.
Sonuç olarak; görünen oki birden fazla WI101 versiyonları var. Ve BIOS'ları birbirleri ile UYUMLU DEĞİL.
Üstüme düşen sorumluk olarak da; kullandığım programlama kartlarını paylaşmayı doğru bulmuyorum, çünkü çok da kolay bir olay değil, ve belli bir masrafı var. O parayı da kimse benim yüzümden riske atmasını istemem, ama Samsun Çarşambaya yolu düşen, veya burada tanıdıkları olanlar varsa da, Gelsin buyursunlar, bu uygulamadan dolayı BIOS'ları çöken arkadaşlarında tabletlerini kurtarabilirim, Bir ÜCRETTE TALEP ETMİYORUM.