Homofobik misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sokakta gösteri yapanlara tabiki karşıyım olmak zorundayım. Bugün Kürdistan sloganları atmışlar, tabi ki hepsi öyle değildir ama dediğim gibi yine de sokakta gösteri yapanlara karşı 'homofobik' biriyim.
Sokakta gösteri ve eylem anayasal bir haktır, ne hakla "karşı olmak zorunda" oluyorsunuz? Herkes istediği her konuda sokağa çıkıp barışçıl bir şekilde eylem yapabilir.

Kürdistan sloganı atan bir grup teröristin, kimlik ve yönelimlerinin toplum ve devlet tarafından kabul edilmesi için uğraşan insanlarla hiçbir alakası yok.

Devlet yöneticileri çıkıp insanlara sırf homoseksüel, transseksüel olduğu için "ahlaksız, cehennemlik" diyor. Toplumun ciddi bir kesimi bu insanlara şiddet uyguluyor, çocukluklarından itibaren ailelerinden şiddet ve aşağılama görüyorlar. Tabii ki sokağa çıkacaklar, eylem yapacaklar.

Sokakta gösteri ve eylem anayasal bir haktır, ne hakla "karşı olmak zorunda" oluyorsunuz? Herkes istediği her konuda sokağa çıkıp barışçıl bir şekilde eylem yapabilir.

Kürdistan sloganı atan bir grup teröristin, kimlik ve yönelimlerinin toplum ve devlet tarafından kabul edilmesi için uğraşan insanlarla hiçbir alakası yok.

Devlet yöneticileri çıkıp insanlara sırf homoseksüel, transseksüel olduğu için "ahlaksız, cehennemlik" diyor. Tabii ki sokağa çıkacaklar, eylem yapacaklar.
Eylemi oramızı buramızı açalım iğrenç olalım tarzında yapıyorlar.Neden hiçbiri normal değil? Neden düzgünce slogan atıp gitmiyorlar? Neden bu kadar insan onlardan nefret ediyor bir düşünün.

Eylemi oramızı buramızı açalım iğrenç olalım tarzında yapıyorlar.Neden hiçbiri normal değil? Neden düzgünce slogan atıp gitmiyorlar? Neden bu kadar insan onlardan nefret ediyor bir düşünün.
Bu da içlerindeki bir kesim. Tamamını geçtim çoğunluğunu bile temsil etmiyor.

Ayrıca şunu da unutmamalısınız ki o insanların taşkın davranışlarının çok büyük bir kısmı, büyürken aile ve toplumdan yaşadıkları baskı, aşağılama, şiddet, yok sayılmanın bir sonucu.

Taşkınlığı ben de desteklemiyorum tabii ki ama bunun eylem veya eşcinsellikle ilgisi yok. "Barışçıl" eylem diye bu sebeple vurguladım.

Topluma özellikle taşkınlıklar ve PKK vs sloganları yansıtılıyor ki bu insanları bu şekilde tanıyın. Burada "%90'ı bu şekilde" vs denildiğine göre başarılı da oluyorlar. Nedense benim tanıdığım neredeyse bütün LGBTİ bireyler tamamen barışçıl, sessiz sakin insanlar.

Sonuna kadar evet.
Ezanları susturmaya çalışan bir şeye ölsem saygı duymam.

@holywitcherofrivia hocam söylediklerinize hak veriyorum ancak hakkımı aradığım bir eylemde kürd*stan sloganı atılıyorsa susturmam gerekir. Benim imajıma zarar veren bir şey. Orada bütün herkes bir arada tepki gösterseydi belki de homofobik insanların bile düşünce yapısı değişebilirdi. Boğaziçi olaylarında bile insan gibi eylemini yapanlara ve bölücülük, terörizm yaratmayan insanlara dokunan olmadı. Kimse de onlara bir şey demedi zaten(iktidar anlamında söylemiyorum halk anlamında)

@holywitcherofrivia hocam söylediklerinize hak veriyorum ancak hakkımı aradığım bir eylemde kürd*stan sloganı atılıyorsa susturmam gerekir. Benim imajıma zarar veren bir şey
Buna elbette katılıyorum, ama benim tahminim o sloganları atan kişilerin zaten belirli bir grup olarak bir arada bulunması. Öyle bir ortamda tepki vermek, pratikte çok daha zor olsa gerek. Ben şahsen cesaret edemezdim karşımdaki kim olduğu belirsiz, potansiyel terörist insan grubuna tepki göstermeye. Bence zaten bu tip sloganları duyunca, barışçıl eylemciler de o alanı terk ediyordur. Ben olsam böyle yapardım. Alırdım arkadaşlarımı 2 sokak ötede sakince yürürdüm.

Bu sebeple size katılmadığım nokta, o kişileri durdurma görevinin diğer eylemcilere değil, polise ait oluşu. İki grup arasında kavga çıksa çok daha kötü şeyler yaşanabilir. Bu noktada tepki gösterecek, susturacak kişiler siviller değil çünkü oldukça tehlikeli bir hareket olur.

Polisin yapması gereken zaten PKK sloganı vs atanları toplayıp, sakince protestoya gelen kişilerin güvenliğini sağlamak. Polisin görevi budur. Sonuçta bölücülük yapmadan, taşkınlık yapmadan, kimseye zarar vermeden eylem yapmak anayasal bir haktır, ve polisin bu insanları eyleme zarar verecek kişilerden koruması gerekir.

Ama bizde benim gözlemlediğim kadarıyla bu tip ayrıştırma yapılmadan, bütün eylemcilere orantısız bir müdahale yapılıp, ardından da "bakın zaten PKK sloganı atıyorlardı" diye görüntüler sürülüyor basına.
Sonuna kadar evet.
Ezanları susturmaya çalışan bir şeye ölsem saygı duymam.
Ya ne alakası var, kimsenin ezan susturmaya çalıştığı yok. İnsanlar sizin nefretinize ve şiddetinize rağmen hayatta kalmaya çalışıyor sadece.

Bir insan bir başkasına aşık oldu, veya kendini erkek değil kadın hissediyor diye ezan susturmak istiyor mu oluyor? O zaman sarışınlar PKK'lı, kızıl saçlılar alevi, uzun boylular CHP'li olsun. Kafamıza göre insanları gruplaştırıyoruz madem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı