HP dizüstü bilgisayar batarya sağlığı için şarjda kullanılmalı mı?

DieForLife

Hectopat
Daha fazla  
Çok yeni bir laptop kullanıcısıyım, daha önce hep masaüstü bilgisayar kullandığım için bazı şeyler kafama takıldı. Öncelikle HP Victus marka bir laptop aldım, fakat bataryası manuel olarak çıkartılamıyor. Çok uzun süreler açık tuttuğum için batarya şişmesi, batarya ömrünün bitmesi tarzı şeyler beni düşündürüyor. Bataryayı en sağlıklı kullanım şekli, şarjda kullanmak mı yoksa şarjı dolunca çıkartmak mı?

Modern oyuncu laptoplar şarjda çalışması içen üretildiğinden bataryaya bir zararı olmayacaktır. Olsa bile pilde kullanımla aynı miktarda olur.

Yeni nesil oyuncu laptoplarda tam performansı verebilmesi için şarjda çalışması gerekiyor. Yani şarjda çalışması için üretiliyor. Yani yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi çok bir sıkıntı olmayacaktır.

Çok yeni bir laptop kullanıcısıyım, daha önce hep masaüstü bilgisayar kullandığım için bazı şeyler kafama takıldı. Öncelikle HP Victus marka bir laptop aldım, fakat bataryası manuel olarak çıkartılamıyor. Çok uzun süreler açık tuttuğum için batarya şişmesi, batarya ömrünün bitmesi tarzı şeyler beni düşündürüyor. Bataryayı en sağlıklı kullanım şekli, şarjda kullanmak mı yoksa şarjı dolunca çıkartmak mı?
Son 7-8 yıldır dizüstü bilgisayarlarda bataryaların dolum kontrolüne dair çipi var, sen şarjda kullandığında bataryayı sürekli doldurmuyor bu sayede. Biraz akıllandılar diyebiliriz. Gönül rahatlığıyla şarjda ve tabi gülegüle kullanabilirsin.

Son 7-8 yıldır dizüstü bilgisayarlarda bataryaların dolum kontrolüne dair çipi var, sen şarjda kullandığında bataryayı sürekli doldurmuyor bu sayede. Biraz akıllandılar diyebiliriz. Gönül rahatlığıyla şarjda ve tabi gülegüle kullanabilirsin.
yani %37 şarja takılı değilken kendiliğinden kapandı ve şarja takana kadar açılmadı anlamadım ama şuan için batarya sağlığı şu şekilde görünüyor.
1740305525986.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı