HP Elite 7000 MT sistem ekran kartı yükseltme

skylax

Kilopat
HP Elite 7000 MT model hazır sistemim var. Sistem üzerinde Intel P55 PCH Chipsetli İ5 750 takılı. Anakart olarak bu tip hazır sistemlerde kullanılan ve detaylarına ulaşamadığım "MS-7613 VER:1.0" nolu bir anakart var. 300 watt PSU kullanılmış. Mevcutta sistem üzerinde PSIe slotunda NVIDIA GeForce GT230 ekran kartı var. Güncel oyunlarda yetersiz kaldığı için ekran kartını yenilemek istiyorum. GT 1030, GTX 1050 veya GTX 1050 Ti bu sistem ve PSU için uygun mudur? Tercih edilebilir mi?

PSU değişikliği ile GT 1030 veya GTX 1050 kart kullanılabilinir ise kaç watt bir PSU önerirsiniz?

Sistem hakkında bilgi vermesi için altta detaylarını içeren bir link paylaşıyorum;
Destekleriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU eski olduğundan verimli bir model olduğunu düşünmüyorum. Yenilenmesinde fayda var. GT 1030 alınabilir. İşlemci GTX 1050 ve üst için limitleyecektir.

Eğer P55 anakart varsa PSU yükseltmesi sonrası OC yapıp GTX 1050 Ti kullanılabilir. Daha üstünü besleyeceğini düşünmüyorum fakat aliexpress üzerinden x3440 alıp aynı şekilde OC yapıp veya yapmayıp GTX 1050 Ti takıp kullanabilirsiniz fiyatı da dolar kuru yüzünden 100 lira civarlarında. Hp Elite 7100 MT vardı bende H57 çipset anakart ve i5 650 vardı. Bir miktar darboğaz yapıyordu GTX 1050 Ti ile uzun bir süre kullandım. Daha sonra x3440 aldım şimdi rahat bir şekilde çalışıyor ve OC yapamıyorum o şekilde bile yetiyor gayet güçlü bir işlemci.

Eğer P55 anakart varsa PSU yükseltmesi sonrası OC yapıp GTX 1050 Ti kullanılabilir. Daha üstünü besleyeceğini düşünmüyorum fakat aliexpress üzerinden x3440 alıp aynı şekilde OC yapıp veya yapmayıp GTX 1050 Ti takıp kullanabilirsiniz fiyatı da dolar kuru yüzünden 100 lira civarlarında. Hp Elite 7100 MT vardı bende H57 çipset anakart ve i5 650 vardı. Bir miktar darboğaz yapıyordu GTX 1050 Ti ile uzun bir süre kullandım. Daha sonra x3440 aldım şimdi rahat bir şekilde çalışıyor ve OC yapamıyorum o şekilde bile yetiyor gayet güçlü bir işlemci.
Detaylı açıklamanız için çok teşekkürler. Merak ettiğim bir konuda bu tip Hp hazır sistemlerin kısıtlı biosla geldiğini öğrendim, bu bir sorun oluşturur mu ? Sistrmde windows 7 kurulu, ekran karti guncellemesi icin win 10 kurulumu yapabilir miyim bu tip bir sisteme ?

Valla P55 anakartta kısıtlı olacağını sanmıyorum fakat yinede bir kontrol edin nasıl OC yapıldığına bakarak. Ben kendim Windows 7'den 10'a geçiş yaptım hiç bir sorun yaşamadım o konuda hiç bir sıkıntı çıkmaz.

Tekrar merhaba,

Islemci ve anakart izin verirse Psu olarak 500 yada 550 wattlik bir model tercih edilebilinir mi bu tip sistemlerde yoksa yuksek mi olur ? 400 watt yeterli olur mu ? Ekran kartı olarak tam verimli calismasada mumkunse 1030 yerine 1050 kartlari dusunmekteyim, alttaki secenekleri cikardim. Bublardan onereceginiz bir model var midir ?

Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB 128Bit GDDR5 Fiyatı

MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 TI Gaming 4G 4GB 128 bit GDDR5 Fiyatı

Yada Guc tuketimi acisindan aero kartlardan mi tercih edilmeli

ASUS Phoenix PH-GTX1050TI-4G 4GB 128Bit GDDR5 (DX12) Ekran Fiyatı Bilişim

MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti AERO ITX OCV1 4GB 128bit Fiyatı
Valla P55 anakartta kısıtlı olacağını sanmıyorum fakat yinede bir kontrol edin nasıl OC yapıldığına bakarak. Ben kendim Windows 7'den 10'a geçiş yaptım hiç bir sorun yaşamadım o konuda hiç bir sıkıntı çıkmaz.

Tekrar merhaba,

Islemci ve anakart izin verirse Psu olarak 500 yada 550 wattlik bir model tercih edilebilinir mi bu tip sistemlerde yoksa yuksek mi olur ? 400 watt yeterli olur mu ? Ekran kartı olarak tam verimli calismasada mumkunse 1030 yerine 1050 kartlari dusunmekteyim, alttaki secenekleri cikardim. Bublardan onereceginiz bir model var midir ?

Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB 128Bit GDDR5 Fiyatı

MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 TI Gaming 4G 4GB 128 bit GDDR5 Fiyatı

Yada Guc tuketimi acisindan aero kartlardan mi tercih edilmeli

ASUS Phoenix PH-GTX1050TI-4G 4GB 128Bit GDDR5 (DX12) Ekran Fiyatı Bilişim

MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti AERO ITX OCV1 4GB 128bit Fiyatı

Son düzenleme:
500 veya 550 Watt'lık iyi olacaktır hem daha ileriye dönük olur. Şimdi Aero modeller ile diğer modeller arasında güç tüketimi farkı yok. Tek fark soğutması. Tek fanlı modeller daha sıcak çalışıyor. Size tavsiyem Gaming veya Strix modellerine o kadar para vermeyin. Ha eğer aralarında fazla fiyat farkı yoksa verilebilir.

MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 TI 4GT OC 4GB 128 bit GDDR5 Fiyatı

Bendeki model bu Gaming ile arasında 50 tl fark var. Bu kadar fark varsa verilebilir tabiki. Yanlız aceleniz yoksa bekleyin indirim kovalayın Vatan ve Hepsiburada güzel indirimler yapıyor. 1000 Tl veya altına düşebiliyor.

Tekrar merhaba,

Bugun Vatan Bilgisayar'da 1050ti icin islemci anakart acisindan darbogaz yaratir hic verimli olmaz dediler, denemek de mumkun olmadigindan kaldi acikcasi. Sizin cevaplarinizdan sonrs biraz umitlenmistim ama bu sistem icin (i5 750) hicbir cikis yolu yok mu dersiniz ? Amacim simdilik psu ve ekran karti degisikligi ile ayni kasada kalip zamanla bunlari yeni bir sisteme anakart ve islemciye tasimakti acikcasi. Siz verimli oldu demistiniz, ekrsn kartinin da 1000 tl ustu oldugunu dusunursek denemeye deger mi ?

Deneme vs falan diye düşünmeyin. Size şöyle anlatayım kendim i5 650 ile kullandım. Sizin işlemcinizin kat kat altında bir işlemci. Bununla beraber çok güzel performans aldım. Sizin işlemciniz benim işlemcimden kat kat üstün. Yani bir miktar darboğaz olacaktır fakat çokta rahatsız edecek düzeyde olmaz hiç merak etmeyin. Hele birde OC yaparsanız 0 darboğazla kullanırsınız youtube üzerinde testler mevcut. Bir kaç tane bırakayım hatta 1060 bile kullanan var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yani size tavsiyem alın kullanın rahat rahat keyfinize bakın. İleride bahsettiğiniz gibi ekran kartını tutar geri kalan parçaları en son sistem toplarsınız.

Deneme vs falan diye düşünmeyin. Size şöyle anlatayım kendim i5 650 ile kullandım. Sizin işlemcinizin kat kat altında bir işlemci. Bununla beraber çok güzel performans aldım. Sizin işlemciniz benim işlemcimden kat kat üstün. Yani bir miktar darboğaz olacaktır fakat çokta rahatsız edecek düzeyde olmaz hiç merak etmeyin. Hele birde OC yaparsanız 0 darboğazla kullanırsınız youtube üzerinde testler mevcut. Bir kaç tane bırakayım hatta 1060 bile kullanan var.

Yani size tavsiyem alın kullanın rahat rahat keyfinize bakın. İleride bahsettiğiniz gibi ekran kartını tutar geri kalan parçaları en son sistem toplarsınız.

Tekrar merhaba,

Öncelikle bilgilendirici mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Geçen hafta yeterli teknik desteği de alamayınca olmaz bu iş diye düşünüyordum ama sizin de cevaplarınızdan olabilir gibi görünüyor. O sebeple bayramdan sonra bir de Itopya ile görüşeceğim bu konuda. Dediğiniz gibi sonrasını düşünerek (kısa vadede döviz izin verirse :) ) şimdilik PSU ve ekran kartı güncellemesi düşünüyorum. Akabinde kasa, işlemci, anakart, ram değişikliğine gideceğim. Şimdilik fiyat/performans sistemlerin parçalarını inceliyorum.

PSU olarak Corsair markasından geliştirilebilir olması açısından modüler bir ürün almayı düşünmekteyim. İncelemelere baktım gold sertifikalı ürünleri var. Tabii ki toplanacak sisteme bağlı bir durum ama yine sonrası düşünülerek alınacaksa en az kaç wattlık bir PSU düşünülmeli ? Sonrasında üzerinde İ7 8700 işlemcili bir sistem toplamayı düşündüğümden 550 watt - 650 watt arasında kaçlık bir model tercih edilmeli ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı