HP G62 Laptop ısınma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Riisky91

Kilopat
Katılım
25 Temmuz 2013
Mesajlar
38
İyi günler iyi forumlar. Bilgisayarımın özellikleri bu, ısınma çok oluyor ve ısındıkca kasma artıyor. Soğutucu olmasına rağmen. Isınmasını engellemek için ne yapmam gerek ve ekran kartı değişikliği mümkün mü ?


qrrhw.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yük altında ve boşta kaç derecelere ulaştığını AIDA64 Extreme Edition ile ölçün ve değerleri bize iletin.

Leptoplar çok iyi soğutma sistemlerine sahip değildir, üzerine yaz ayları toz ve macunun kuruması eklenince iyice berbatlaşır soğutma sistemi.

Arka kapağı, garanti süresi devam etmiyorsa açınız ve tozları altıktan sonra işlemcinin termal macununu temizleyiniz.
Ekran kartı ve işlemci aynı soğutma sistemi ile soğutuluyor de olabilir. Ekran kartı sıcaklığını da iletirseniz iyi olur.

Bunun dışında soğutucu olması işlemcinin buz gibi olacağı anlamına gelmez, soğutucu dediğimiz şey işlemcinin rahat hava alabilmesini sağlar.
Tozu alınıp termal macunu alınırsa makul seviyelere inecektir sıcaklıkar. Bu bağlamda servise göndermeniz tavsiye olunur.
Leptopların ekran kartları genelde anakarta tümleşik olurlar yani ayrılmazlar. Ayrılırsa anakart bozulur zaten.
 
Laptobunuzda MXM slotu olmadığından ekran kartı değişimi yapamazsınız.

Laptop Temizleme Rehberi | Technopat

Temizlemek için şu rehbere göz atabilirsiniz. Aldıktan 2-3 sene sonra laptoplarda toz birikiyor ve termal macun değiştirilmesi gerekiyor. Temizliği yapabilirseniz bir faydasını görebilirsiniz. Garantisi devam ediyorsa garantiye yollayıp da temizliğini yaptırabilirsiniz.
 
Anladım garanti süresi bitti. Temizliğini yapacağım. Hızını artırmak için bir çözüm var mı bilgisayarın online oyun oynadığımdan kasma oluyor. RAM arttırabiliri mi mesala ?
 
Windows 8 nasıl bir faydası olcaktır, oynadığım oyun hiçbir şekilde Windows 8'de çalışma göstermemektedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığınız oyun nedir ? Windows 7'nin devri kapandı artık. Geçen yılların ardından şiştikçe şişti ve yavaşladı. Windows 8 hissedilebilir şekilde daha hızlı çalışıyor ve performansı tatmin edici. Windows 7 ile kasan, saç baş yolduran bilgisayarlar Windows 8 ile huzura kavuşuyor.
 
Oynadığım oyun WarRock. Overclock bu oyunda kendini hissetirmekte. Bilgisayarı olan oynuyor, overclock turbo işlemciler oyunda hız bakımından fark gösteriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi OC yapmak oyunda performansı falan arttırmaz, çok çok küçük bir etkisi olur ki lafını etmeye değmez.
Siz leptop'u temizletin ve Windows 8'e geçin farkı görürsünüz.
 
Windows 8'in üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen Nexon'un tam bir destek sunamamış olması büyük bir beceriksizlik örneği. Oyunu biliyorum ben de uzun süre oynamıştım. Overclock ile ilgisi yok bu meselenin onu düzeltelim de. Online oyunlarda önce internet faktörü ön plana çıkar sonra bilgisayarın özellikleri. İyi bir internet bağlantısına sahip değilseniz isterseniz binlerce lira verin, en iyi sistemi toplayın ama sıkıntı çıkar.

Karar size kalmış. Bu sistemle ne yaparsanız yapın isterseniz RAM ekleyin verim alamazsınız. Windows 8 kurmak yapabileceğiniz tek mantıklı çözümdü. Nexon'un acizliği yüzünden onu da yapamayacaksanız başka bir şey yok. Gidip yeni bir bilgisayar alsanız bile bu saatten sonra Windows 7 mi kuracaksınız ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı