HP notebook mSATA SSD taktıktan sonra "Boot device not found" hatası

smtglck2000

Kilopat
Katılım
2 Mart 2015
Mesajlar
129
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Kilis
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
HP Notebook'a mekanik hard disk yerine SSD takmayı düşünüyordum ama içini açınca mSATA (m1) slotunun olduğunu da gördüm. Bende 120GB'lık bir mSATA SSD buldum ve cihaza taktım. Temiz bir şekilde Windows 10 attım. Buraya kadar her şey normal. Format bittikten sonra yeniden başlatınca "Boot device not found" hatası alıyorum.

Taktığım SSD'de kesinlikle bir sıkıntı yok, şu an o bilgisayardan yazıyorum hatta. Bilgisayarın hızı performansı vs. çok iyi. Ama açılışta her seferinde Boot menüsüne girip select EFI file deyip Windows'un Boot'unu seçip öyle açmak zorunda kalıyorum. Ama düz bir şekilde açınca Boot menüsünde SSD gözükmüyor ve BIOS'ta SSD'yi birinci sıra Boot'a alamıyorum. Cihaz tamamen UEFI moda ayarlı formatı da UEFI attım Windows flash belleğini de UEFI olarak attım. Umarım açıklayıcı bir şekilde anlatmışımdır. Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopa 2 disk takmak pek sağlıklı olmaz. Yapabilirsen HDD'nin yuvasına SSD tak görmesi lazım. Tek disk algılıyor değil mi?
 
Hayır. İkinci disk açısından sıkıntım yok. İki disk var, biri msata ssd diğeri normal hdd. İkisini de algılıyor bilgisayar. HDD'yi çıkartıp tek disk olarak msata denedim sonuç gene aynı.
 
Normal harddisk tipi ssd değil. Pci express msata ssd kullandığım. Nvme M2 ssd'nin bir alt versiyonu.
 
Hee tamam şimdi anladım. 2 3 dk bekler misin bir araştırayım başka konu var mı bu gibi.
SSD taktıktan sonra "Boot device not found" hatası bu konudan yardım alabilirsin umuyorum kardeşim.
Önerin için teşekkürler ancak sorunum hala çözülmedi. BIOS'ta denemediğim yol kalmadı. Tek çare BIOS update kaldı. Anakart sıkıntılı olduğu için onu da yapamıyorum. O yüzden bu şekilde çözme yollarını arıyorum.
 
Önerin için teşekkürler ancak sorunum hala çözülmedi. BIOS'ta denemediğim yol kalmadı. Tek çare BIOS Update kaldı. Anakart sıkıntılı olduğu için onu da yapamıyorum. O yüzden bu şekilde çözme yollarını arıyorum.

Denemekten zarar gelmez bir de format öneririm. Sonrada BIOS'tan ilk sıraya alırsın.
 
Sorunu hem HDD'ye Hem de SSD'ye Windows yükleyerek çözdüm. Açılışta soruyor hangisini açmak istediğimi, onu da varsayılan olarak SSD'ye ayarladım. Bu şekil çözülmüş oldu. Teşekkürler.
 

Geri
Yukarı