HP Omen 15 düşük FPS

• Konuyu başlatan jwain
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 641

jwain

Centipat
Merhaba. HP Omen 15 Gaming laptop almıştım 2 sene önce ve pil ömrü 4 ay önce bitti ve değiştirmedim. 1200 TL fiyat sundular ben de kabu etmedim, prize takılı oynuyorum. Bu aralar oynadığım MMORPG oyunda ms artışı ve anlık FPS düşüşleri yaşamaya başladım. Ne yapmam lazım acaba? Pil simgesine tıkladığımda en iyi performans görünüyor fakat ayrıntılı güç seçeneklerinde sadece dengeli görünüyor. Bundan kaynaklı bir sorun mudur acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bileşenlerini biz tahmin ediyoruz sanırım.

GTX 1050 , i5-7300HQ 2.50 GHz , 8GB Ram, 120 GB SSD
Sıcaklıklarınız ne alemde? Çok ısınıyor mu?
Sıcaklıklar GPU 88 , CPU 98
Ayrıca işlemciye macun yenilemesi yapılmadı nisan ayından beri ve gömülü olan pil i çıkarmadım, çıkarmamın faydası da olur mu ?
Boştayken işlemci 3.2GHz lerde çalışıyor, acaba oyun oynarken ani frekans düşüşü ile takılma donma mı oluşturuyor ?
resim_2021-01-08_012310.png

Son düzenleme:
GTX 1050, i5-7300HQ 2.50 GHz, 8 GB RAM, 120 GB SSD.

Sıcaklıklar GPU 88, CPU 98.
Ayrıca işlemciye macun yenilemesi yapılmadı nisan ayından beri ve gömülü olan pil i çıkarmadım, çıkarmamın faydası da olur mu?
Boştayken işlemci 3.2GHz'lerde çalışıyor, acaba oyun oynarken ani frekans düşüşü ile takılma donma mı oluşturuyor?Eki Görüntüle 823225

Çok ısındığı için işlemci frekans düşürüyor oyun esnasında. Termal macun yenilemesi ve fan bakımı yapın.

Kendim yapmaya korkuyorum, tek başıma yapabilir miyim ki?

Eğer daha önce yapmadıysanız kendiniz yapmanızı önermem çünkü zarar verebilirsiniz. Yetkili servise gönderin bir miktar para alacaklardır ama en azından yetkili servis yani. Mahalle bilgisayarcılarına da yaptırmanızı önermem. En temizi yetkili servistir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı