HP Omen 15-EK0000NT nasıl?

Apex Legends ve Warzone gibi oyunları oyun içi grafik ayarını fabrika ayarları ile kullanıyorum gayet güzel çalışıyor lag vs olmuyor sizede tavsiye ederim ve ısı değerleri düşük olsun istiyorsanız Discrete ye alın ve balanced yani sessiz profil kullanın güç ayarını da fişe takılı iken dengeli ye alın ve en iyi performans yapın bataryada da daha iyi pili kullanın. Bu şekilde kullanırsanız hem güç adaptörü daha az ısınıyor hemde laptop. Yani en azından benim Laptop'ta öyle. Undervolt kapalı, Network Booster da otomatikte kullanıyorum.
Teşekkürler sanırım benim bilgisayarımda bir sorun var aynı ayarlarda kullanıyorum ama fazla ısınma oluyor yine. Fanlarına baktırıp format attırmayı düşünüyorum.
 


Teşekkürler sanırım benim bilgisayarımda bir sorun var aynı ayarlarda kullanıyorum ama fazla ısınma oluyor yine. Fanlarına baktırıp format attırmayı düşünüyorum.
Termal macunu yenilenmesi gerekiyor olabilir, o yüzden de ısınıyor olabilir.
Aslında fabrika çıkışı gelen hybrid ve balanced modunda kullanmak en iyisi bence. bataryada baya uzun gidiyor ve performansı da iyi. Sanırım böyle daha az ısınıyor Laptop. Undervolt yapmanızı tavsiye etmiyorum info kısmında sistem stabilitesini bozabilir yazıyor.
Apex Legends oyununu vsync kapalı oynuyorum ısınmıyor öyle gayet iyi.
 
Son düzenleme:
Ben gaming hub uygulaması üzerinden undervolt yaptım. Isı değerleri 70 80 derece arasında bir problem yok. Ama oyunlarda ani fps düşmesi vb problemler var. İletişime geçtim doğru düzgün bir şeyler söylemediler. Özellikle açık dünya oyunlarında cpu kullanımı 100 de 100 oluyor. Bir çok oyunda cpu kullanımı gpu kullanımından fazla. Bu normal mi? Fikri olan var mı? Ac Odyssey ekran görüntüsü bu şekilde. Acaba sizlerde nasıl bakabilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • 20210714_080417.jpg
    20210714_080417.jpg
    144,2 KB · Görüntüleme: 40
Şuan Undervolt Intelligent yaptım ve Apex Legends oyununda CPU ısı değerleri 70-80 derece arasında geziyor, gayet serin çalışıyor. Hybrid ve Balanced profil kullanıyorum.
Bende Laptop normalden daha fazla ısınmaya başladı ve Undervoltu kapattım en iyisi Undervoltsuz kullanmak bence.
Çok ısınmasın diye performans profiline aldım.
Bütün ayarları denedim Undervolt kapalı, Discrete ve Performans modunda, güç ayarı yüksek performansta kullandım. Yeni çıkacak New World oyununu test ettim CPU 88 derecede seyretti bence gayet iyi.
Ve GPU kullanımı %100.
Kullanımına bakmadım tam fakat benim bilgisayarım eskisine göre daha fazla ısınmaya başladı son zamanlarda. Görece daha az performans isteyen oyunlarda düşük ayarlarda aşırı ısınıyor özellikle tuşların üstündeki delikli yerdeki sıcaklıktan dolayı fark ettim. Acaba kaç oldu sıcaklığı diye baktım ve cpu'yu 97 gpu'yu 86 derece olarak gördüm ve şok oldum. O sırada oynadığım oyun da ETS2 ve düşük ayarlarda. Oturup COD gibi daha ağır oyunlar oynasam kim bilir bilgisayara neler olur. Sizde de ısınma problemleri çok oluyor mu acaba, en yüksek gördüğünüz değerler neler ve eğer benim değerlerim size göre çok farklıysa nedeni ne olabilir, nasıl düzeltebilirim?
Ayrıca birkaç yerde sistemin daha iyi performans vermesi için omenhub'tan undervolting gibi bazı şeyler için özel ayarlar yapılabildiğini ve bunların işe yaradığını söylemişler fakat detaylı bilgi bulamadım. O ayarları değiştirmek mantıklı mı? Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.
Teşekkürler sanırım benim bilgisayarımda bir sorun var aynı ayarlarda kullanıyorum ama fazla ısınma oluyor yine. Fanlarına baktırıp format attırmayı düşünüyorum.
Bence bu son yazdığım ayarları bir deneyin.
Hybrid dede kullanınca 88 derece. Önemli olan Performans profilini kullanmak sanırım.
Birde Undervolt yapmamak.
En iyisi Hybrid profilinde Performans ayarlarını kullanmak sanırım en düşük dereceleri alırsın heralde.
 
Son düzenleme:
bilgisayarımda kulaklık takılı değilken sağ taraf hoparlörden cızırtı benzeri bir ses geliyor bu sorunu daha önce yaşayan var mı veya çözüm için ne önerilir
 

Geri
Yukarı