HP Omen 15 vs Nitro AN515 vs Ideapad Gaming 3

erenalisen

Hectopat
Daha fazla  
Bu laptoplar arasında çok kaldım hangisini almalıyım? neden almalıyım bilmiyorum ve size sormak istedim önerilerinizi bekliyorum.

Kolay olsun diye hepsini Trendyol linki olarak paylaştım daha ucuz oldukları yerler de var karar verdikten sonra en ucuza bulduğum yerden alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçlerinden en iyi Omen 15. Tam bütçe nedir?

Omen 15'i kullanıyorum, sorunuz olursa cevaplayabilirim.
Banada omen 15 çok sıcak geliyor hem fiyat olarak da iyi gibi sorum tabiki olacaktır herhangi bir sorun yaşadınız mı donma kasma oyunlarda ve günlük işlerde. Sıcaklık değerleri nasıl maksimum kaç derebeyi gördüğünüz oyundan sonra sıcaklık ne kadar sürede düşüyor çünkü yayın da açacağım bunlar benim için önemli ultra ayarlarda oynamayı düşünmüyorum hiç bir oyunu yayın yapacağım için.

Omen 15'in hem ekran kartı TDP'i biraz da olsa fazla hem de kasa ve soğutması daha iyi diğer modellere göre onu al o yüzden.

Bazı sitelerde Lenovo Ideapad Gaming 3 ile kapışıyor demişler aslında bende o ikisi arasında kaldım. Omen alacağım sanırsam.

Bana da Omen 15 çok sıcak geliyor hem fiyat olarak da iyi gibi sorum tabii ki olacaktır herhangi bir sorun yaşadınız mı donma kasma oyunlarda ve günlük işlerde. Sıcaklık değerleri nasıl maksimum kaç derebeyi gördüğünüz oyundan sonra sıcaklık ne kadar sürede düşüyor çünkü yayın da açacağım bunlar benim için önemli Ultra ayarlarda oynamayı düşünmüyorum hiçbir oyunu yayın yapacağım için.
Performance ve balanced şeklinde iki modu var. Performance moduna alınca ekran kartı daha çok güç tüketiyor. Fanlar da 4500 RPM altına düşmüyor. Kulaklık ile oynuyor iseniz sorun değil sesi.

Sıcaklık olarak Performance modunda ve 4800-5200 RPM fan hızı aralığında 1 saatlik Valorant, Apex Legends, Witcher 3 oyunum esnasında 90'ın altında tutabildim. Yer yer 93'e kadar çıktı fakat anlık çıkışlardı.

Performance ve balanced şeklinde iki modu var. Performance moduna alınca ekran kartı daha çok güç tüketiyor. Fanlar da 4500 RPM altına düşmüyor. Kulaklık ile oynuyor iseniz sorun değil sesi.

Sıcaklık olarak performance modunda ve 4800-5200 RPM fan hızı aralığında 1 saatlik Valorant, Apex Legends, Witcher 3 oyunum esnasında 90'ın altında tutabildim. Yer yer 93'e kadar çıktı fakat anlık çıkışlardı.

90 dereceler de sanırsam laptoplar için bir sorun teşkil etmiyormuş peki harici klavye mi ile oynamalı wasd tuşlarına parmakları koyunca bilek kısmı sıcak oluyor mu oyun esnasında bileğim yansın istemem :)

Sıcaklık olarak Performance modunda ve 4800-5200 RPM fan hızı aralığında 1 saatlik Valorant, Apex Legends, Witcher 3 oyunum esnasında 90'ın altında tutabildim. Yer yer 93'e kadar çıktı fakat anlık çıkışlardı.
Ve yüksek ayarlarda oynamayacağım için sıcaklık bende daha az olacaktır diye düşünüyorum.

Sıcaklık olarak performance modunda ve 4800-5200 RPM fan hızı aralığında 1 saatlik Valorant, Apex Legends, Witcher 3 oyunum esnasında 90'ın altında tutabildim. Yer yer 93'e kadar çıktı fakat anlık çıkışlardı.

Kronik herhangi bir sorunu da yok dediklerinizden anladığım kadarıyla SSD performansı nasıldı?

90 dereceler de sanırsam laptoplar için bir sorun teşkil etmiyormuş peki harici klavye mi ile oynamalı wasd tuşlarına parmakları koyunca bilek kısmı sıcak oluyor mu oyun esnasında bileğim yansın istemem :)
Sıcak olmuyor. Bir ara güneşin altındayken -perdem yırtık, bu sebeple odam yanıyor- Minecraft oynarken 100 dereceyi gördü bir süreliğine. Elimde sıcaklık hissediyordum biraz ama yakacak kadar kesinlikle değil.

Kronik herhangi bir sorunu da yok dediklerinizden anladığım kadarıyla SSD performansı nasıldı?
Micron 2300 var test etmedim henüz, birazdan test sonuçlarını atacağım.

Sıcak olmuyor. Bir ara güneşin altındayken -perdem yırtık, bu sebeple odam yanıyor- Minecraft oynarken 100 dereceyi gördü bir süreliğine. Elimde sıcaklık hissediyordum biraz ama yakacak kadar kesinlikle değil.

Micron 2300 var test etmedim henüz, birazdan test sonuçlarını atacağım.

Tamamdır o zaman sıcaklık konusunda endişe etmeme gerek kalmayacak. Çok meşgul ettim biliyorum kusura bakmayın son sorum ekran nasıl tepkime süresi olarak görüntü kalitesi olarak renklerin kalitesi vs çünkü bir yandan Photoshop da kullanacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı