sehriye
Centipat
Daha fazla
Bu konuyu görmüştüm. Bu laptopun kullanım amacı dışında bir şekilde kullanıyor kişi. Batarya performansı beklemiş ayrıca laptopun yamulduğunu söylemiş. Diz üstü ve kucakta kullanan birisi bu kişi. Bu laptop sadece düz zeminde kullanmaya yatkın ve batarya performansı beklenilecek bir laptop değil. Oyuncu laptoplarında batarya performansı bekleyemez kimse.
Alimünyum ve plastik aksam aşırı hassas üretiliyor son birkaç yıldır. Bu laptopta sürekli olarak düz zeminde kullanılmadığında maalesef yamulmalar olabiliyor. Plastik aksamda sert plastik olarak alaşımlı denize giden plastik tabirli bir plastik kullanılıyor. Bu da bükülme konusunda kolaylaştırıyor. Nadirde olsa bu tip olaylar maalesef var. Bu sebeple müşterilerime bilgisayar satarken bu bilgisayar bir dizüstü bilgisayar değildir lütfen düz zeminlerde kullanın diye uyarı yapıyorum. Yamulmayan laptoplarda bile menteşe sorunları gibi garip sorunlar maalesef ortaya çıkabiliyor. Özellikle bayan kullanıcılar yattıkları yerde bile kullandığı için (Dizi film izlemeye bayılıyorlar yattıkları yerde) çok fazla bozmaya meyilliler.
5070 her türlü 4070'den daha performanslı kalıyor altta videoda atarım. Bu arada toplama laptop mevzusu parçalarını istediğin gibi değiştirebileceğin anlamına geliyor. İlla değiştirmek zorunda değilsin. Diğer markalarda da opsiyonel seçeneklerde aslında parçaların değiştirilmiş hali oluyor. Bu tip şeylere takılmayın. Parça sıkıntısı yaşama gibi bir durum olmaz. RAM ve SSD dışında hiçbir parçayı değiştiremeyeceksiniz sonuçta. Diğer markalarda da artık kendiniz RAM ve SSD değiştirebiliyorsunuz. RAM gömülü olan laptoplarda senaryo kötü olabiliyor. Bu durumda anakart tamiri ya da değişimi gerekebiliyor. Bu şekilde opsiyonel seçeneklerle laptop almak kat kat daha iyi. Size zorluk çıkartmaktan ziyade size daha çok avantaj sağlamış oluyor.
Anladım teşekkürler son bir şey daha sormak istiyorum şimdi yanlış hatırlamıyorsam GameGarajdaki R9 serisi 2-3 ay önce daha yeni ön satıştaydı. Şuan bilinen problemleri var mıdır bu laptopların? Normal olarak yeni çıkan ürünlerde problemler çıkıyor , problemlemin çıkması için de bir zaman geçmesi gerekiyor ki düzeltilsin tekrar piyasaya sunulsun. Alıp da 1 sene içinde elimde patlasa maalesef ki değiştirebilecek imkan yok bende o yüzden biraz daha garanti bir şeyler almak istiyorum. Tabi HP de garanti bir marka değil hiçbir şekilde ama bir tık daha uzun süredir piyasada olduğundan kafamı kurcalıyor.