HP Omen 17-CK0007NT 90 derece normal mi?

Eskiden amd yok böyle yok şöyle ısınıyor diyorduk diyorlardı şimdi intel öyle oldu. Tabi farklı bi durum söz konusu diğer markalardaki inteller ısınmıyorda bu cihazlar neden böyle birden bire ısınmaya başladı orası muamma. Büyük ihtimal bana kalırsa tamamen macunla alakalı bi durum. Sıvı macun olduğu için genleşip taşıyor işlemci macunsuz kalıyor. Oradan taşan macun anakarta taşıp zarar veriyor sisteme.
Bu arada mantıklı bir çıkarım evet. Kullanılan macunlar kalitesizse veya sağlam sürülmediyse bu sorun olabilir. Sıcaklıkların birilerinde iyi birilerinde kötü olmasının sebebi de bu olabilir. Bazılarında sağlam sürüldüğü için sorun yok ancak bazılarında var. Ama termal macun akıp anakart'ı bozar mı bilmiyorum.

Yo evet cihaz kaynaklı sıkıntı olabilir ancak Windows 11 çok sıkıntılı diye söyledim.

Haklısın tabii o konuda.
Bu arada mantıklı bir çıkarım evet. Kullanılan macunlar kalitesizse veya sağlam sürülmediyse bu sorun olabilir. Sıcaklıkların birilerinde iyi birilerinde kötü olmasının sebebi de bu olabilir. Bazılarında sağlam sürüldüğü için sorun yok ancak bazılarında var. Ama termal macun akıp Anakart'ı bozar mı bilmiyorum.

Termal macun konusu bayağı sıkıntı ama benim merak ettiğim eğer benim cihazımda böyle bir sorun olduysa nasıl oldu neden oldu ben onu merak ediyorum.

Naptın hocam nasıl son durum sıcaklıklar falan??
Bu arada evet. CPU sıcaklığı anormal. Normale göre çok fazla olmasa da yaklaşık 5-10 derece fark var. Ekran kartı bu kadar serin çalışıyorken CPU neden böyle anlam veremedim. Çok yüksek ihtimalle termal macun sıkıntılı baya. Valorant'ta 90 derece olması belki normal değil ancak God Of War oynarken işlemci 85-90'ları görüyor. Normalde 75-80 aralığında olması gerekirdi soğutmaya bakarsak. Hatta daha bile aşağı diyebiliriz.

Bu arada evet. CPU sıcaklığı anormal. Normale göre çok fazla olmasa da yaklaşık 5-10 derece fark var. Ekran kartı bu kadar serin çalışıyorken CPU neden böyle anlam veremedim. Çok yüksek ihtimalle termal macun sıkıntılı baya. Valorant'ta 90 derece olması belki normal değil ancak God Of War oynarken işlemci 85-90'ları görüyor. Normalde 75-80 aralığında olması gerekirdi soğutmaya bakarsak. Hatta daha bile aşağı diyebiliriz.
bunu anlamanın tek bir yolu kalıyor macunu değiştirip denemek. Bu kadar kısa sürede bu macunun dağılması çok saçma demek ki Temmuz Ağustos gibi alınsa tost makinası gibi olacak cihazlar.
Sende de mi başladı sıcaklık artmaya ?

Ne yaptın hocam nasıl son durum sıcaklıklar falan?

Dün Valorant'ta 100 dereceyi gördüm bir ara LoL'de FPS düşüklüğü var deli gibi LoL de 160 FPS alıyorum Valorant'ta 200 civarı ben çok eminim bu cihaz servise gitmeden önce ne sıcaklık böyleydi ne de FPS HP global ile görüştüm işte en son arıycaklar sizi dedi bekliyorum.

Dün Valorant'ta 100 dereceyi gördüm bir ara LoL'de FPS düşüklüğü var deli gibi LoL de 160 FPS alıyorum Valorant'ta 200 civarı ben çok eminim bu cihaz servise gitmeden önce ne sıcaklık böyleydi ne de FPS HP global ile görüştüm işte en son arıycaklar sizi dedi bekliyorum.
dostum ben termal macun sipariş ettim. pump out olayı oldu büyük ihtimalle. geldiğinde değiştirip bilgilendirme yaparım. tavsiyem sen de aynısını yap.

Dostum ben termal macun sipariş ettim. Pump out olayı oldu büyük ihtimalle. Geldiğinde değiştirip bilgilendirme yaparım. Tavsiyem sen de aynısını yap.

Keyif kaçırıyor ya ben eski bilgisayarımdada zaten 110-120 FPS alıyordum neden o kadar para verip buna geçtim ki o zaman. Tuhaf olan daha oyuna girmeden ya Valorant'nun menüde 90 dereceyi görüyor.

Keyif kaçırıyor ya ben eski bilgisayarımdada zaten 110-120 FPS alıyordum neden o kadar para verip buna geçtim ki o zaman. Tuhaf olan daha oyuna girmeden ya Valorant'nun menüde 90 dereceyi görüyor.
macun büyük ihtimalle ısınıp soğudukça dışarıda kaldı çipin. ve derece çok yükseldiği için frekans düşürüyor. Thermalright Tfx adlı macundan aldım hepsiburada'da ki satıcının yorumlarına bak aynı bizim işlemcili bir laptopta kullanıp çok fazla etki görmüş.

Macun büyük ihtimalle ısınıp soğudukça dışarıda kaldı çipin. Ve derece çok yükseldiği için frekans düşürüyor. Thermalright tfx adlı macundan aldım Hepsiburada'daki satıcının yorumlarına bak aynı bizim işlemcili bir laptopta kullanıp çok fazla etki görmüş.

Ama tuhaf olan şey ben bir hafta kullandım daha bilgisayarı ekran kartıda 62 derece civarında dolaşıyor şu an Valorant'ta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı