Merhaba.
11 Kasım indirimlerinde aldığım HP Omen 17 DB0015NT dizüstü bilgisayar prize takılı olmadan pilde kullanıldığında 'VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys' mavi ekran hatası alıyorum.
Önce AMD ve NVIDIA sürücüleri silip tekrar yükledim düzelmedi. Format atıp tekrar sürücüleri kurdum ve denedim. Sorun devam ediyor. Cihaz prize takılıyken oyunlarda istenen FPS değerlerini görüyorum ve sıcaklıklar 80'i geçmiyor. Ama pilde kullanmak istediğimde belirsiz bir süre sonra PC donuyor ve mavi ekran verip yeniden başlıyor. 14 günlük iade hakkımın dolmasına 2 gün var. Ne yapılabilir?
Minidump dosyalarımin linki: hp omen dmp - Google Drive
Benim PC'deki sorun çözüldü ve sıkıntısız kullanıyorum. HP destek önerisi ile format attım. Windows Update ile tüm güncellemeleri yükledim. Tüm güncellemeler yapıldıktan sonra 'Windows 11 versiyon 24H2 toplu güncellemesi ön izlemesi (KB5046740)' isimli güncelleme isteğe bağlı olarak çıkıyor. Bu güncellemeyi yapmadım. Daha sonra NVIDIA sitesinden 1 Ekim tarihinde yayınlanmış olan eski 4070 grafik sürücüsünü kurdum. Şarjda ve pilde kullanmamda hiç mavi ekran vermedi.
Vallahi hocam 1 kez aldım ölü pixelli çıktı iade ettim. Bu sefer gelen de daha önce iade olmuş ürün geldi sanırım. Vallahi bende bıktım artık. Yazılımsal değil midir acaba hatayı alıp düzelten var mıdır?
Hocam DDU ile Windows güncelleme ayarını kapatıp, güvenli moda girmeden, önce NVIDIA sonra AMD sürücülerini silip yeniden başlattım HP sitesinden sürücüleri indirdim. Önce AMD sürücülerini kurdum tekrar yeniden başlatıp NVIDIA sürücüsünü kurdum. NVIDIA güncellemelerini yapmadım. Hatta NVIDIA Denetim Masası bile kurulu değil şu an tekrar mavi ekran vermedi. Bakalım tekrar mavi ekran ile karşılaşırsam yazarım.
Fişe takılı problem olmaması ve pilde problem olması yazılımsal olduğunu gösterir mi acaba? Olmadı ben de iade etmeye çalışayım. Gerçi bu fiyata bu özelliklerde cihaz da yok.
Hocam verdiği hata nvlddmkm.sys. Yani nvidia hatası görünüyor. Ayrıca watchdog violation hatası da veriyor. AMD de bugün güncelleme yayınlamış ve hem AMD hem de nvidia nın en yeni sürücülerini yükledim. İkisi de bugün tarihli. Problem devam ediyor. Tüm testleri geçiyor bilgisayar. Hp ile kaç defa görüştüm ve bıktım artık. Sadece pilde yaptığı için pildr sorun olduğunu düşünüyorum artık ve uğraşmak istemiyorum. Göndereceğim yarın
Fişe takılı problem olmaması ve pilde problem olması yazılımsal olduğunu gösterir mi acaba? Olmadı ben de iade etmeye çalışayım. Gerçi bu fiyata bu özelliklerde cihaz da yok.
Tahir hocam tüm testleri geçiyor demişsiniz ya nasıl yapacağız bu testleri acaba?
Tahir hocam tüm testleri geçiyor demişsiniz ya nasıl yapacağız bu testleri acaba?
Hocam DDU ile Windows güncelleme ayarını kapatıp, güvenli moda girmeden, önce NVIDIA sonra AMD sürücülerini silip yeniden başlattım HP sitesinden sürücüleri indirdim. Önce AMD sürücülerini kurdum tekrar yeniden başlatıp NVIDIA sürücüsünü kurdum. NVIDIA güncellemelerini yapmadım. Hatta NVIDIA Denetim Masası bile kurulu değil şu an tekrar mavi ekran vermedi. Bakalım tekrar mavi ekran ile karşılaşırsam yazarım.
Hocam inanın ki bizim uğramamız gereken şeyler değil bunlar. 60 bin para vermişim sıkıntı yaşamamak için. Rezillik başka bir şey değil. Kronik sıkıntılı bu cihazlar. Ya anakart ya da pil.
Benim PC'deki sorun çözüldü ve sıkıntısız kullanıyorum. HP destek önerisi ile format attım. Windows Update ile tüm güncellemeleri yükledim. Tüm güncellemeler yapıldıktan sonra 'Windows 11 versiyon 24H2 toplu güncellemesi ön izlemesi (KB5046740)' isimli güncelleme isteğe bağlı olarak çıkıyor. Bu güncellemeyi yapmadım. Daha sonra NVIDIA sitesinden 1 Ekim tarihinde yayınlanmış olan eski 4070 grafik sürücüsünü kurdum. Şarjda ve pilde kullanmamda hiç mavi ekran vermedi.
Bu testleri HP Support Assistant ile yapabilirsiniz.
Hocam inanın ki bizim uğramamız gereken şeyler değil bunlar. 60 bin para vermişim sıkıntı yaşamamak için. Rezillik başka bir şey değil. Kronik sıkıntılı bu cihazlar. Ya anakart ya da pil.
Hocam hala problemsiz kullanabiliyor musunuz pilde? Sorun yazılımsal değil bence ne denediysek çözüm olmadı çünkü.
Evet hocam hala bir problem yaşamadım. Yukarıda yazdığım harici bir işlem de yapmadım. Tabii sorun geçtiğinden beri Windows Update kapalı kullanıyorum. Ve NVIDIA güncellemesini yapmıyorum. Bence Windows 11 kaynaklı bir problem var. Bir de W11'in eski sürümünü veya Windows 10 yükleyip deneyin isterseniz. Ekran kartını eski sürüm kurun yine.
Evet hocam hala bir problem yaşamadım. Yukarıda yazdığım harici bir işlem de yapmadım. Tabii sorun geçtiğinden beri Windows Update kapalı kullanıyorum. Ve NVIDIA güncellemesini yapmıyorum. Bence Windows 11 kaynaklı bir problem var. Bir de W11'in eski sürümünü veya Windows 10 yükleyip deneyin isterseniz. Ekran kartını eski sürüm kurun yine.
bios sürümünüz kaç acaba f10 mu f08 mi ?
windows tuşuna basıp msinfo yazıp iletebilir misiniz? @Prolugue hocam ile birlikte biz hala sorun yaşıyoruz çünkü
Son olarak siz hangi windows 11 sürümü ile format attınız? Windows home 24h2 kurduk biz
BIOS sürümünüz kaç acaba F10 mu F08 mi?
Windows tuşuna basıp msinfo yazıp iletebilir misiniz? @Prolugue hocam ile birlikte biz hala sorun yaşıyoruz çünkü.
Son olarak siz hangi Windows 11 sürümü ile format attınız? Windows Home 24H2 kurduk biz.
Hp destek ile görüşmem sonucu bulduğum çözümü paylaşayım. Diğer sorun yaşayanlar denesinler. Benim problem çözüldü gibi. Nvidia denetim masasından maksimum performansa alın