HP Pavilion 15 N203ST Mac OS X 10.10.5 Kurulumu Yapamamak

Ömer Arabacı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, OS X 10.10.5 Yosemite Raw kurulum imajını indirdim. Kurulum yapmayı deniyorum ancak bazı yazılar çıkıyor ve kurulum duruyor sanıyorum. Sistemim HP Pavilion 15 n203st, i5 4200u, HD4400. Resim ekliyorum umarım çözen olmuştur. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

awd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Clover Boot Menü-> Option-> Binary patches içinde Kernel Lapic işaretleyip tekrar dene.
Dediğiniz şekilde yapıp kurulum ekranına geçebildim. Ancak kurulum yaparken bitmesine yakın tekrar bir hata aldım, resim ekliyorum.

Dediğiniz şekilde yapıp kurulum ekranına geçebildim. Ancak kurulum yaparken bitmesine yakın tekrar bir hata aldım, resim ekliyorum.
Düzeltiyorum, kurulum tamamlanıyor ancak OS X diskinden başlatmak istediğimde her seferinde Kernel Lapic işaretlemem gerekiyor. Ancak bu şekilde kurulumu tamamlayabildim.

Dosya Ekleri

• asdf.jpg
    asdf.jpg
    985,8 KB · Görüntüleme: 357
Yapman gereken OS X açtıktan sonra CLover Configrator ile (USB / EFI / CLOVER / Kurulum sonrası araçlar klasöründen uygulama mevcut) Config.plist dosyasını açmak ve Kernel and Kext Patches kısmından Kernel Lapic işaretledikten sonra save yapıp çıkmak.
Kernel Lapic.png

Son düzenleme:
@montezuma
Merhaba,
Siteden yosemite 10.10.5 raw dosyasını indirerek verdiğiniz kurulum talimatlarını izledim. Bende yukarıdaki aynı hatayı alıyordum ve belirtildiği gibi kernel lapic i işaretledim ve kurulum devam etti. Ama devam ederken "disk2s2 media is not present" yada "disk2s2 media is present"(tam hatırlayamadım) yazmaya başladı durmadan ve bende güç tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım bilgisayarı. Yardımlarınızı rica ediyorum konuyla alakalı.

Bilgisayarım;
Hp 15 r203nt
İşlemci: i5 5200u broadwell işlemci / clover bootloader
Gpu: hd 5500 / nvidia 820m

Sisteminde bir çok HDD bölüntüsü var sanırım. Eğer böyle ise Mac OS X kurulum disk0s1, disk1s2 ve disk2s2 arar. Eğer kurulum yapmak istediğin HDD bölüntüsünü bunların dışında bir numaralandırma ile atanmışsa OS X bunu göremez. Çözümü HDD biçimlendirip kurulumu yapmak.

@montezuma cevabın için çok teşekkür ederim.
usb 2 den deniyordum olmadı ama usb 3 portundan denediğim zaman kurulumu yapabildim. Su anki sorunun usb ler çalışmıyor, mount efi yaptığımda harddiskin no name diye bir kısım çıkıyor ve yanlışlıkla ordaki clover dosyasını sildim ve birdaha bulamadım :) usb deki clover dosyasını kopyalayım dedim yeterli alan yok diyor,hd 5500 ekran kartını etkinleştiremedim.

@montezuma
*usb deki efi/clover dosyasını harddiskteki efi/clover ile değiştirdim ve açılışta f9 boot tuşuna bastığımda uefi değil efi boot çıkıyor ve seçtiğim zaman açılıyor el capitan. Uefi olanını nasıl getircem boot ekranını.
*Ses kartı ve Ethernet için kext yüklemek istediğimde multibeast i açıyorum ve sürücüleri seçtikten sonra install dedikten sonra program kapanıyor. Kext wizard ta aynı şekilde.
*Wifi kartım realtek rtl8723be. Bu çalışırmı mac te

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı