Hp Pavilion Desktop Keyboard 600

Uzun süre klavye aradım sonunda "ya al geç boşver " mantığı ile ve laptop klavyesi gibi ince olan tarz bir ürün aradığımdan bunu aldım. Aslında uzunca süre mekanik klavye almak için araştırma yapmıştım. Fakat Türkçe dizilime sahip kablosuz mekanik bulamadığım için bunu aldım. Bakmadan yazıyoruz elbette problem olmazdı aslında ama TR ye çevirince " ve <> tuşarı kaybolduğu için istemedim açıkçası.

Fakat iyi mi yaptım kötü mü onu bilemiyorum. Sabahtan beri kullanıyorum alışamadım hala. Çok şık çok tarz ama parasını hak ediyor mu bilemedim gitti. Öyle yazdıkça yazasım gelsin hissini de yaşayamadım açıkçası. Ama aşırı şık duran bir klavye o bir gerçek. Bir süre kullanacağım 3 4 gün içinde alışamaz, beğenemez ya da alışamazsam iade ederim. Amazon'dan aldım bu yüzden. Zaten temiz kullandığım için, içim rahat şekilde iade ederim. Kendi pillerini bile açmadım.

Merak edenler için detaylı foto paylaşmak ve biraz anlatmak istedim.

Öncelikle şunu söyleyeyim, antighosting denen şey yok. Klasik eski tip klavye gibi mebranı. Benim laptop'da bütün tuşlara basmanıza rağmen bir sonraki tuş algılanabiliyorken bunda en fazla 5 tane o da belli bir matrisdeki tuşlar. Mesela bazı tuşlarda 3 taneye bile izin vermiyor. Bu da demek oluyor ki bu klavye bir iş ve yazı klavyesi. Ancak sadece WASD kullanan oyunları oynarsınız. CS go oynadım problemsiz. Gecikme falan yok.

FN tuşları kapanmıyor. Sürekli FN açık, bir kaç kombinasyon denedim ama nafile. Ben zaten laptopda da açık olarak kullanırım bunu sorun olmadı ama bunu kafaya takacak insanlar elbette vardır. Özellikle de tasarım programlarının F dizilimini kullandığını düşünürsek.

Tuşların üzerine kabartmalı baskı var. Zamanla solar mu, çıkar mı yıpranır mı bilmiyorum. Geçmişte böyle tecrübesi olan varsa yazsın :)

Ağır bir klavye. Alüminyum sanırım. Kargo bugün getirdiğinde buz gibiydi.

Tuş dizilimi biraz saçma. Enter ufak ve üstünde notkalı virgül var. Entera basmak için biraz alışmak gerekiyor. Bilerek uzun uzun bir şeyler yazıyorum alışmak için. Alıştım sayılır biraz ama ara sıra bakmam gerekiyor klavyeye :D

F sırasındaki kısayollarda çok ilginç şekişide parlaklık ayarı var. Laptop 'da ekranı kısıp açabiliyorum. Sırf bu yüzden ısınıyorum namusuza :D Hiç bir harici klavyede olmayan özelik. Kısayollar muazzam zaten. Oldukça iyi.

Bilek desteğine hiç gerek yok. zemine bitişik bir ürün ve mouse padiniz varsa benimki gibi, yumuşak zemine geliyor bileğiniz. Hiç problem olmuyor.

Sonuç olarak çok güzel şık bir ofis klavyesi. Basit oyunlar için de kullanılabilir. Makale yazmak için de güzel. Programcılar biraz zorlanabilir sadece alışması gerekir.

20230216_140253.jpg

20230216_140358.jpg

20230216_140816.jpg

20230216_153118.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı