HP Pavilion G6-1290ET Windows 10 Açılış Hızı Sorunu

Windows 8.1 x64 Core sürümünü kurun. Pro sürümünün gereksiz özelliklerini sisteminize kurup şişirmenizi önermem. Pro sürümü daha çok kurumsal sektörlere dayalı çıkarılmış sürümdür. Ev kullanıcısı iseniz Core sürümü ile tüm işlerinizi eksiksiz yapabilirsiniz. Sisteminize gerekmedikçe format atmanıza gerek yoktur. Zaten SSD'nin düşük verilere erişim süresi ile işletim sisteminiz şişse bile hala ilk günki hızını korumaya devam edecektir.
Ben 'Web Development' işleriyle uğraşıyorum. Microsoft ürünlerine ihtiyaç duymuyorum. Bundan dolayı tavsiyelerinize kulak vererek Core x64 kuracağım. Ama
ben Core diye bir sürüm göremedim. Media aracında
  • Windows 8.1
  • Windows 8.1 Single Language
  • Windows 8.1 Pro
seçenekleri var?

Benimde HP laptopum var ve bende aynı durumdan şikayetçiyim. Windows 10 için bir çözüm yolu bulabilmiş değilim. Ama Windows 8'de benzer laptopa sahip bir arkadaşımız sorunsuz kullanıyormuş. Windows 10 için sanırım ekran kartlarımız uyumsuz sonuç bundan kaynaklı. Ekran kartını devre dışında bıraktığınızda 8 saniye içerisinde masaüstüne ulaşıyorsunuz.

Benimde HP laptopum var ve bende aynı durumdan şikayetçiyim. Windows 10 için bir çözüm yolu bulabilmiş değilim. Ama Windows 8'de benzer laptopa sahip bir arkadaşımız sorunsuz kullanıyormuş. Windows 10 için sanırım ekran kartlarımız uyumsuz sonuç bundan kaynaklı. Ekran kartını devre dışında bıraktığınızda 8 saniye içerisinde masaüstüne ulaşıyorsunuz.
Evet denedim, harici ekran kartını devre dışı bırakınca sistem çabuk açıldı.
Bu ekran kartının sadece gerektiğinde devreye girmesini sağlarsak sorun düzelir sanırım :D

Son düzenleme:
Bende öyle bir çözüm yöntemi bulmaya çalıştım fakat herhangi bir çözüm bulamadım. Şuan AMD'ye mail gönderdim. Bakalım ne gibi bir cevap verecekler. Windows 8'de sürücüsünü kursan bile bir problem olmuyor ve 20-25 saniye gibi bir süreçte masaüstüne ulaşıyorsun. Fakat benim için Windows 10 arayüzü daha güzel geldi ve daha kullanışlı bu yüzden geçiş yapmadım.:)

Eski sürüm Windows (7, 8, 8.1) üzerine update edilerek yükseltildiyse, W10'un oluşturduğu 450MB partition yüzünden yavaşlık oluyor. Eğer bu yöntemle kurduysanız, tavsiyem sıfırdan kurulum.

Eski sürüm Windows (7, 8, 8.1) üzerine update edilerek yükseltildiyse, W10'un oluşturduğu 450MB partition yüzünden yavaşlık oluyor. Eğer bu yöntemle kurduysanız, tavsiyem sıfırdan kurulum.
Yok sıfırdan kurdum zaten.
Sıkıntı ekran kartında; Windows 10 ekran kartını desteklemiyor...

Bende öyle bir çözüm yöntemi bulmaya çalıştım fakat herhangi bir çözüm bulamadım. Şuan AMD'ye mail gönderdim. Bakalım ne gibi bir cevap verecekler. Windows 8'de sürücüsünAMD ekü kursan bile bir problem olmuyor ve 20-25 saniye gibi bir süreçte masaüstüne ulaşıyorsun. Fakat benim için Windows 10 arayüzü daha güzel geldi ve daha kullanışlı bu yüzden geçiş yapmadım.:)

İlginç olan şey şu ki "dxdiag" panelinde AMD ekran kartını değil de Intel'i görüyor. Ama nasılsa sistem AMD ekran kartını çalıştırıyor; durum gerçekten çok ilginç...
1q.PNG

"Soluto Installer" isimli bir program var. Windows'un açılış hızına etki eden programların sürelerini hesaplıyor. Deneyebilirsin.
Bizim sıkıntı ekran kartında, ben zaten başlangıç panelinde yer alan o programları Wise Care 360 ile tespit edip sildim.

Makinenin Intel HD Graphics 3000 ve AMD Radeon 7400M şeklinde iki ekran kartı var. Windows 10 işletim sisteminde varsayılan olarak AMD ayarlanmış; bundan dolayı sistem yavaş açılıyor. AMD yi devre dışı bırakınca sistem hızlı açılıyor. Ama bu seferde AMD devre dışı kalınca oyun açsam nolacak devreye giremeyecek ekran kartı oyun ve programlar kasacak.
Sorunun çözümü için Intel'i devreye sokup gerektiğinde AMD ye geçmesini sağlamalıyız. Ama onu nasıl yapacağız bilmiyorum :/

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı