HP Teknik Servis Deneyimim

Bataryanın 3 saat gitmesi iyi durumda olduğunu göstermez mi?
Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.
Hocam 9 yıllık ASUS K53SD dizüstü bilgisayarımın bataryası öleli daha 1 sene oluyor. Aldığım zamanlar 4-5 saat kullandığımı hatırlıyorum ben. Cihazın pilini çok titiz kullandım. Şarjı bitmeden takmadım, dolmadan çekmedim, şarj olurken kullanmadım.
Bana kalırsa normal sonuçta Windows 10 bu arkaplanda zibilyon tane hizmeti var. İşlemciyi sömürüyor arkada yavaş yavaş.
Swift serisi bilgisayarlar neden 7-8 saate kadar kullanım sunabiliyor ?
 
Hocam 9 yıllık ASUS K53SD dizüstü bilgisayarımın bataryası öleli daha 1 sene oluyor. Aldığım zamanlar 4-5 saat kullandığımı hatırlıyorum ben. Cihazın pilini çok titiz kullandım. Şarjı bitmeden takmadım, dolmadan çekmedim, şarj olurken kullanmadım.
Doğruyu söylemek gerekirse benim de eski laptopum 5+ saat dayanıyordu ama şimdikiyle CS girsem 2.5 saat ancak götürür.
Bu değerler tamamen boştayken ölçülmüşse evet batarya zayıf ama değilse normal.
Windows 10 çok hantal bir sistem, arkada onlarca şey açık, bataryalar eskisi kadar kaliteli değil, vs onlarca sebep sayılabilir bu durum için.
 
Merhabalar. Yazım biraz uzun olacak fakat HP cihaz satın alacaklar için önemli bir konu olacağını düşünüyorum. Başlayalım ve siz de benim HP aldığım güne lanet etme sürecime eşlik edin :)

7 Eylül 2020 tarihinde elime ulaşan HP Pavilion 14-CE3007NT cihazıma Windows 10 Pro kurulumu yapıp kullanmaya başlamıştım. Yalnız çok gürültülü çalışan fan ve 2-3 saat zor dayanan batarya (en düşük parlaklık ve sürekli maksimum güç tasarrufu modunda) problemi nedeniyle müşteri hizmetlerini aradım. BIOS güncellemesi yapmamı ve Windows 10 Home kullanmamı önerdiler. Ben de önerileri yaptım fakat hiçbir farklılık olmadı.

Bu şekilde şubat 2021'e kadar kullandım ve artık gına gelince müşteri hizmetlerini tekrardan aradım. Pil için kalibrasyon, fan için temizlik önerdiler fakat ben cihaz daha 6 aylık olduğu için içini kendim açmak istemedim ve servise yönlendirmek istedim. Servis kaydı açarken sorunlarımın neler olduğunu bana sordular. Ben de fanın neredeyse hiç susmadığını, pil kalibrasyonu yapıldığı halde şarjın hiç dayanmadığını, kalibrasyondan sonra da şarj olma süresinin uzadığını belirttim. Bu süper ilgili müşteri hizmetleri gidip sadece fan susmuyor ve pil olma süresi uzadı olarak not düşmüşler. 5 şubat 2021 tarihinde cihaz onarıma gitti. 1 haftada arıza tespit ettiler. Sonradan ne durumda diye merak ettiğimde yurtdışından parça beklendiği yazıyordu.

Ben de bunun üzerine 15 şubat 2021 tarihinde müşteri hizmetlerini aradım. Söylenene göre yurtiçinden parça bulunmuş, değişimi sağlanmış ve kargo departmanındaymış. Ben de bunun üzerine hangi parçaların değiştiğini sordum ve sadece fanın değiştiği cevabını aldım. Bunun üzerine kan beynime sıçradı. Bataryayla ilgili sorunumla hiç ilgilenilmemiş bile (çünkü servis kaydına batarya dayanmıyor yerine sadece şarj süresi uzadı yazmışlar). Dedim ki batarya sıkıntım vardı. Onun üzerine cihazı kargo departmanından çekeceklerini söylediler. 15, 16, 17 şubat boyunca 3 gün aradım ne durumda olduğunu sormak için. Her seferinde cihazınız hala kargo departmanında diyerek beni uyutuyorlarmış. Bir baktım ki UPS Kargo'dan SMS geldi. Burada enayi yerine koyulduğumu anladım ve buna çok bozuldum. Meğerse UPS Kargo cihazı almak için 15 şubat'ta teknik servis merkezine gitmiş bile.

Bunun üzerine 18 şubat'ta tekrardan aradım ve cihaz gelirse ne yapacağımı sordum. İlgilenen arkadaş bununla ilgili bilgi alacağını ve beni sonradan arayacağını söyledi fakat iş işten geçti. Ne arayan oldu, ne de soran. Cihaz an itibarıyla elimde. Temiz Windows kurulumu yaptım. Ne fandaki sorun çözülmüş, ne de batarya değişmiş. Bundan sonra hiçbir şekilde HP ürün almayacağım ve önermeyeceğim.

Umarım HP teknik servise cihazınızı gönderdiğiniz zaman benim gibi problem yaşamazsınız. Şikayetvar'a, buraya ve birkaç yere daha yazmayı düşünüyorum ki insanlar bu rezaleti görsünler. Okuyan ve okumayan herkese teşekkür ederim. İyi günler.

Kankam HP böyle bir marka ama en çok satılanlar listesinde hala ilk 5'te, ve bende kullanıyorum.
 
Hocam 9 yıllık ASUS K53SD dizüstü bilgisayarımın bataryası öleli daha 1 sene oluyor. Aldığım zamanlar 4-5 saat kullandığımı hatırlıyorum ben. Cihazın pilini çok titiz kullandım. Şarjı bitmeden takmadım, dolmadan çekmedim, şarj olurken kullanmadım.

Swift serisi bilgisayarlar neden 7-8 saate kadar kullanım sunabiliyor?

Kanka laptop prize takılı kullanılır. Pilde laptop kullanmak bana saçma geliyor. Hem pildeyken benim laptop 2,10 GHz, prizde 3, 80
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı