HP Victus 16 alınır mı?

Bütçe
25000
Bende de Nitro var gerçekten soğutması çok iyi mesela şu an yaklaşık 1 saattir 5 sekme Chrome açık biri YouTube sıcaklık 46 derece ve dengeli modda performasa alınca daha da düşüyor.
Performans moduna alınca sıcaklığın artması gerekiyor. Eco(güç tasarruf) moduna alınca sıcaklığın düşmesi gerekir ama normalde :)

İnşallah uzun ömürlü kullanırsınız hocam. İlerleyen zamanlarda bir sıkıntınız olmaz. Ben de yakın zamanda nitro 16 aldım. Ve aşırı memnunum. Gof war ultra-yüksek ayarlda 80 100 fps ve max 77 derece sıcaklık gördüm. Rdr 2 ultra ayarlda 78.2 ortalama fps ve max 75 derece gördüm.

Ama arkadaşın 25k bütçesine gönderdiğim iki bilgisayarda çok işine yarar ve rahatlıkla kullanır.

Bence arkadaşa yardım amaçlı düzgün şekilde linklerle ve açıklayıcı şekilde tekrar paylaşalım yoksa konu iyice dağılacak.
Ben de daha geçen hafta satın aldım laptopu hocam teşekkür ederim.. Size de hayırlı olsun umarım siz de sıkıntısız kullanırsınız :)

Ürünün model numarasını satıcının orijinal sayfasında aratırsan göreceksin, ayrıca 2-3K fazla veremeyecek misin? Veremeyeceksen eyvallah fakat param var iyisi olsun dersen 23.999 TL HP Victus 16-S0057NT 892Q5EA Modelini alabilir. Buna rağmen Acer almak isteyen alabilir. Pazarama

Ayrıca al sana link. Beni de daha fazla uğraştırma daha fazla rezil ediyorsun.

Hahaha asıl rezil olan sensin, 7 bin fazlaya Ti olmayan modeli ve düşük watt olan modeli atmışsın ve hala bilgisiz olmana rağmen inatlaşıyorsun, diyorum ki bu cihazı kullanıyorum stok SSD'si 6800-5000 hızında geliyor.

Performans moduna alınca sıcaklığın artması gerekiyor. Eco(güç tasarruf) moduna alınca sıcaklığın düşmesi gerekir ama normalde :)

Ben de daha geçen hafta satın aldım laptopu hocam teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun umarım siz de sıkıntısız kullanırsınız :)

Performans moduna alınca otomatikman fanları daha hızlı döndürmeye başlıyor ondan dolayı soğuyor. Mesela şu an dengelide 2200 RPM çeviriyor performansa alınca 3200 çeviriyor ve 46 47 olan sıcaklık 43'lere iniyor.(Sadece Chrome açık)

Ürünün model numarasını satıcının orijinal sayfasında aratırsan göreceksin, ayrıca 2-3K fazla veremeyecek misin? Veremeyeceksen eyvallah fakat param var iyisi olsun dersen 23.999 TL Hp Victus 16-S0057NT 892Q5EA Modelini alabilir. Buna rağmen acer almak isteyen alabilir. Pazarama

Ayrıca al sana link. Benide daha fazla uğraştırma daha fazla rezil ediyorsun.

"Adım gibi eminim" 🤭🤭🤭🤭🤣🤣🤣
Hocam genelde hp victus 16 serisinin intel işlemcili modellerini tercih etmiyorlar. Çünkü intel hem daha fazla güç harcıyor ve amd ile neredeyse aynı performansı veriyor. Onun yerine bu victusu alması daha mantıklı: HP Victus 16-s0057nt AMD Ryzen5- 7640HS 16GB 512GB 6GB RTX3050 16.1 FREEDOS Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ama bu aceri de alabilir 8 gb veya 16gb ram takmak şartıyla:Acer Nitro 5 AN515-46 NH.QGXEY.001 Ryzen 5 6600H 8 GB 512 GB SSD RTX3050 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Hahaha asıl rezil olan sensin, 7 bin fazlaya Ti olmayan modeli ve düşük watt olan modeli atmışsın ve hala bilgisiz olmana rağmen inatlaşıyorsun, diyorum ki bu cihazı kullanıyorum stok SSD'si 6800-5000 hızında geliyor.

Performans moduna alınca otomatikman fanları daha hızlı döndürmeye başlıyor ondan dolayı soğuyor.
Aynı zamanda işlemci yüksek frekansta çalışmaya başlıyor. Fanlar eğer otomatik moddaysa işlemci ısınınca fanlar çalışmaya başlayacaktır soğuyunca bir müddet fanların hızı düşecektir bu arada yine ısınacaktır falan derken böyle döngüye girecektir. Eco moda alınca işlemci frekans düşüreceği için ve fanlar da otomatik modda olacağı için sıcaklık bir tık daha düşük gözlemlenebilir. Fakat performance moduna alınıp fanlar manual olarak ayarlanırsa dediğiniz doğru olur en serin o şekilde çalışır..

Aynı zamanda işlemci yüksek frekansta çalışmaya başlıyor. Fanlar eğer otomatik moddaysa işlemci ısınınca fanlar çalışmaya başlayacaktır soğuyunca bir müddet fanların hızı düşecektir bu arada yine ısınacaktır falan derken böyle döngüye girecektir. Eco moda alınca işlemci frekans düşüreceği için ve fanlar da otomatik modda olacağı için sıcaklık bir tık daha düşük gözlemlenebilir. Fakat performance moduna alınıp fanlar manual olarak ayarlanırsa dediğiniz doğru olur en serin o şekilde çalışır..
Ben eğer cihaz şarjda değilse, eco moda alınca sıcaklık boşta arkada browserdan Travian oynarken sıcaklık 31 derecelere kadar düştüğünü gözlemledim mesela.. Fakat boşta iken performans moduna alırsan sıcaklık biraz daha yüksek gözlemlenir. (Boştayken)

Aynı zamanda işlemci yüksek frekansta çalışmaya başlıyor. Fanlar eğer otomatik moddaysa işlemci ısınınca fanlar çalışmaya başlayacaktır soğuyunca bir müddet fanların hızı düşecektir bu arada yine ısınacaktır falan derken böyle döngüye girecektir. Eco moda alınca işlemci frekans düşüreceği için ve fanlar da otomatik modda olacağı için sıcaklık bir tık daha düşük gözlemlenebilir. Fakat performance moduna alınıp fanlar manual olarak ayarlanırsa dediğiniz doğru olur en serin o şekilde çalışır.

Hayır hocam tamamen oto da, dediğim gibi mesela en düşük modda 1700 dengeli 2200 performansta 3200 civarı çeviriyor. Ayrıca bu güç modları dengeli ile performansta herhangi bir işlemci güç farkı yok bu daha çok GPU gücünü ayarlıyor mesela dengelide Max 75W çekiyor performansa alınca 95W çekiyor.

Aynı zamanda işlemci yüksek frekansta çalışmaya başlıyor. Fanlar eğer otomatik moddaysa işlemci ısınınca fanlar çalışmaya başlayacaktır soğuyunca bir müddet fanların hızı düşecektir bu arada yine ısınacaktır falan derken böyle döngüye girecektir. Eco moda alınca işlemci frekans düşüreceği için ve fanlar da otomatik modda olacağı için sıcaklık bir tık daha düşük gözlemlenebilir. Fakat performance moduna alınıp fanlar manual olarak ayarlanırsa dediğiniz doğru olur en serin o şekilde çalışır.

Ben eğer cihaz şarjda değilse, eco moda alınca sıcaklık boşta arkada browserdan Travian oynarken sıcaklık 31 derecelere kadar düştüğünü gözlemledim mesela. Fakat boşta iken performans moduna alırsan sıcaklık biraz daha yüksek gözlemlenir. (Boştayken)

İşte performans artınca ısınmasın diye oto modu biraz yükseğe çekiyor daha da soğutuyor, ayrıca o kadar soğutmakta iyi değil mümkünse 35'in altına düşmeyin benim bir tanıdığım fanları max alıp klimanın önüne koydu 30'un altına düşürdü bir daha açılmadı cihaz.😀

Performans moduna alınca otomatikman fanları daha hızlı döndürmeye başlıyor ondan dolayı soğuyor. Mesela şu an dengelide 2200 RPM çeviriyor performansa alınca 3200 çeviriyor ve 46 47 olan sıcaklık 43'lere iniyor.(Sadece Chrome açık)

Bilgisiz? Güldürme beni. Sende ki modelin numarası tıpatıp aynı mı sence? Akakçe'den aratırken 3050 Ti diye filtrelemiştim oysaki. Yeni nesil 3050 ve 3050 Ti arasında watt farkı yok diye biliyorum biri 4 diğeri 6 GB oluyor sadece.

Hocam genelde hp victus 16 serisinin intel işlemcili modellerini tercih etmiyorlar. Çünkü intel hem daha fazla güç harcıyor ve amd ile neredeyse aynı performansı veriyor. Onun yerine bu victusu alması daha mantıklı: HP Victus 16-s0057nt AMD Ryzen5- 7640HS 16GB 512GB 6GB RTX3050 16.1 FREEDOS Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ama bu aceri de alabilir 8 gb veya 16gb ram takmak şartıyla:Acer Nitro 5 AN515-46 NH.QGXEY.001 Ryzen 5 6600H 8 GB 512 GB SSD RTX3050 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Haklısınız intel de öyle bir sorun var sadece şu arkadaşa anlamadığı halde bazı şeyleri anlatmaya çalışıyorum.

Hayır hocam tamamen oto da, dediğim gibi mesela en düşük modda 1700 dengeli 2200 performansta 3200 civarı çeviriyor. Ayrıca bu güç modları dengeli ile performansta herhangi bir işlemci güç farkı yok bu daha çok GPU gücünü ayarlıyor mesela dengelide Max 75W çekiyor performansa alınca 95W çekiyor.
Acer ile HP farklı mı acaba :/ Ben anlık olarak takip ediyorum mesela Eco modda iken işlemcim 1200-1500 MHz hızlarda çalışıyor, performans moduna alınca direkt 3200-3500 MHz hızlara kadar çıkıyor.

Bilgisiz? Güldürme beni. Sende ki modelin numarası tıpatıp aynı mı sence? Akakçe'den aratırken 3050 Ti diye filtrelemiştim oysaki. Yeni nesil 3050 ve 3050 Ti arasında watt farkı yok diye biliyorum biri 4 diğeri 6 GB oluyor sadece.

Evet tıpatıp aynı, farklı olsa bile bu kasa Nitro'ların hiçbirinde 3000 2000 küsur hız yok hepsi 5 binden yüksek.
3050 ile 3050 Ti arasında watt farkı yok GB farkıda yok çekirdek farkı var.

Acer ile HP farklı mı acaba :/ Ben anlık olarak takip ediyorum mesela Eco modda iken işlemcim 1200-1500 MHz hızlarda çalışıyor, performans moduna alınca direkt 3200-3500 MHz hızlara kadar çıkıyor.

Evet bizde de öyle ama anlatamadım galiba işte yazılım frekans artınca ısınmasını engellemek için fanları kendisi oto yükseltiyor oda biraz fazla yükselttiği için bırak ısınmayı soğuyor.

Evet tıpatıp aynı, farklı olsa bile bu kasa Nitro'ların hiçbirinde 3000 2000 küsur hız yok hepsi 5 binden yüksek.

Evet bizde de öyle ama anlatamadın galiba işte yazılım frekans artınca ısınmasını engellemek için fanları kendisi oto yükseltiyor oda biraz fazla yükselttiği için bırak ısınmayı soğuyor.

Çekirdek farkı illa olacaktır. Ayrıca 6 GB ve 8 GB modelleri Değişkenlik gösteriyor her ne kadar Türkiye de pek bulunmasada.

Evet bizde de öyle ama anlatamadım galiba işte yazılım frekans artınca ısınmasını engellemek için fanları kendisi oto yükseltiyor oda biraz fazla yükselttiği için bırak ısınmayı soğuyor.
ssd konusunda ise o kasa dediğin kasanın tedariğini bizzat ben yaptım vatan da çalışırken. Arada parça yetersizliğinden düşük model ssd yi Yutturuyorlar. Sence neden bu kadar ucuz bunlar?

Çekirdek farkı illa olacaktır. Ayrıca 6 GB ve 8 GB modelleri Değişkenlik gösteriyor her ne kadar Türkiye de pek bulunmasada.

3050'nin nadir olsa da 6 GB versiyonları var Ti olanın yok. Ama performans olarak Ti 4 GB düz 6 GB'dan daha iyi performans veriyor.
Hocam ben hala neden tartıştığımızı anlamadım, fiyat/performans olarak benim attığım daha iyi ama siz bu daha iyi deyip arada ciddi bir fiyat farkı olan modeli gösteriyorsunuz.

SSD konusunda ise o kasa dediğin kasanın tedariğini bizzat ben yaptım vatan da çalışırken. Arada parça yetersizliğinden düşük model SSD'yi Yutturuyorlar. Sence neden bu kadar ucuz bunlar?

Ne içindeki SSD ne de RAM'ler kalitesiz değil. Benim de hiç beğenmediğim ekran dışınca memnunum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı