Çözüldü HP Victus 16 laptopa 2K monitör bağlanmıyor

• Konuyu başlatan dost
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 10.059
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dost

Megapat
Daha fazla  
HP Victus 16-D1011NT Intel Core i5-12500H 16 GB DDR5 512 GB 6 GB RTX 3060 144Hz FreeDOS 16.1" FHD taşınabilir bilgisayar arkadaşlar bu laptopa ViewSonic VX2758-2KP-mhd 2K ekran bağlamak istedim PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da şu kablo ile ne yaptıysam yenileme hızı ve çözünürlük 2K yapamadım resimlerde görüldüğü gibi öyle bir seçenek yok. Bir kere çıktı o 2K görüntü ona da basınca sinyal yok hatası verdi. @Saint Lucia @Ali Güngör ben HP Victus ekranı kötü diye bu monitörü aldım ama kullanmayacaksam iade edeyim.

HDMİ ile bağlanıyor display port linkteki kablo ile sorun oluyor

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    128,7 KB · Görüntüleme: 374
  • 2.png
    2.png
    589,7 KB · Görüntüleme: 356
Son düzenleme:
Çözüm
Max 60 Hz verebiliyor dediler

Son dediğime geldi konu. Bunu zaten tahmin etmiştim. Port çıkışında 144Hz yok. Ciddi bir kayıp değil. HDMI sonuçta aynı özellikleri destekliyor.

1. HDMI 2.0 üzerinden 144 Hz olarak mı kullanayım bu monitörü yoks DP port üzerinden 60 Hz mı oyun vs oynamıyorum fark var mı?
2. olarak yoksa iade edeyim laptopu DP port üzerinden 144 Hz veren bir laptop mu alayım gerçi bu fiyata 3060 bulamayacağım siz olsanız ne yaparsınız.

-HDMI üzerinden devam edin. Çünkü Hz'nin akıcılığa etkisi var. Tazeleme hızı gördüğünüz görüntünün canlılığını etkiliyor. Ben artık 60Hz kullanılmasını doğru bulmuyorum. Monitörde çok fark ediyor Hz oranı. TV olsa anlarım. 60Hz kullan derim. Fakat monitörde işler değişiyor. Bu yüzden HDMI.

-Laptop iade işine hiç girme. Manasız oluyor. Kötü bir laptop değil. Sıf Type-C çıkışı 60Hz üstü vermiyor diye laptop iade edilmez. HP sonuçta 2.1 HDMI portu kullanmış laptopta. Bu iyi bir özellik.
Arkadaş aynı laptop farklı bir monitör ve kablo ile görüntü alıyormuş acaba benim monitör de mi sıknıtı kabloda mı eğer dediğiniz gibi HP vermiyor ise görüntü bu arkadaş nasıl almış acaba başka konular da var usb-C dp not working on hp victus 16 ve HP Victus 16-d1xxx ve

Paylaştığın Reddit ve diğer linkte Type-C portun Thunderbolt özelliği olmadığını vurgulamışlar. Thunderbolt olmadan görüntü aktarımı olmaz sadece veri aktarımı olur. 2020'de ki arkadaşta bir yanlışlık vardır. 3 sene önce yazmış. Kuru bir mesaja sırtımızı dayayamayız. Cihazın özellikleri ortada. Senin aldığın kablo Type-C'lerin arasında en iyi markalardan biri. Zaten kablonun görüntü aktarım özelliklerine bakarsan sorun olmadığını anlarsın.

Paylaştığın Reddit ve diğer linkte Type-C portun Thunderbolt özelliği olmadığını vurgulamışlar. Thunderbolt olmadan görüntü aktarımı olmaz sadece veri aktarımı olur. 2020'de ki arkadaşta bir yanlışlık vardır. 3 sene önce yazmış. Kuru bir mesaja sırtımızı dayayamayız. Cihazın özellikleri ortada. Senin aldığın kablo Type-C'lerin arasında en iyi markalardan biri. Zaten kablonun görüntü aktarım özelliklerine bakarsan sorun olmadığını anlarsın.
Peki hocam teşekkür ederim ama müşteri hizmetlerine sorduğumda görüntü aktarımı var dedi acaba laptop mı bozuk.

Peki hocam teşekkür ederim ama müşteri hizmetlerine sorduğumda görüntü aktarımı var dedi acaba laptop mı bozuk.

Laptop bozuk olamaz. Olsa olsa port bozuk olur. Port bozuk olsa kabloyu taktığında hiç görüntü alamazdın. Aklıma iki şey geliyor. Biri, sadece FHD görüntü için destek vardır. 1080p 60 Hz için. Biri de kablo uyumsuz olmuş olabilir. Şimdi sana hem o kabloyu al hem bu kabloyu al dene diyemem. Pahalı şeyler çünkü. Denk gelirsen bir yerlerde dene. Şu anlık HDMI ile bence işlerini her türlü halledersin.
Kabloya bakıyorum çok kaliteli bir kablo. 8K/60Hz'ye kadar destek veriyor. Belki 1.4 Type-C girişi sizin laptopta yoktur. Aklıma en yatan mesele bu.

Laptop bozuk olamaz. Olsa olsa port bozuk olur. Port bozuk olsa kabloyu taktığında hiç görüntü alamazdın. Aklıma iki şey geliyor. Biri, sadece FHD görüntü için destek vardır. 1080p 60 Hz için. Biri de kablo uyumsuz olmuş olabilir. Şimdi sana hem o kabloyu al hem bu kabloyu al dene diyemem. Pahalı şeyler çünkü. Denk gelirsen bir yerlerde dene. Şu anlık HDMI ile bence işlerini her türlü halledersin.
Kabloya bakıyorum çok kaliteli bir kablo. 8K/60Hz'ye kadar destek veriyor. Belki 1.4 Type-C girişi sizin laptopta yoktur. Aklıma en yatan mesele bu.
Merhaba hocam bu kabloyu aldım amazondan denemedim şimdi https://www.amazon.com.tr/dp/B07H1DHN98?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details ekran görüntüsü bu 2k alabiliyorum ama 60 hz dan yukarı yenileme hızı alamıyorum galiba sıkıntı paugge deydi ama bunda da 60 hz dan yukarı alamıyorum bu kablo en fazla 60 hz mı destekliyor onun yerine bu kabloyu alsam 144 hz alabilirmiyim Pusat Type-C/Display Port 1.8 M Bağlantı Kablosu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Adsız.png

Merhaba hocam bu kabloyu aldım Amazon'dan denemedim şimdi https://www.amazon.com.tr/dp/B07H1DHN98?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details ekran görüntüsü bu 2K alabiliyorum ama 60 Hz'dan yukarı yenileme hızı alamıyorum galiba sıkıntı Paugge deydi ama bunda da 60 Hz'dan yukarı alamıyorum bu kablo en fazla 60 Hz mı destekliyor onun yerine bu kabloyu alsam 144 Hz alabilir miyim Pusat Type-C/Display Port 1.8 M Bağlantı Kablosu : Amazon.com.tr: BilgisayarEki Görüntüle 1654189

Yorumlarda 2K-144Hz alabildim yazan var. Fakat pek beğenmedim kabloyu. Çok sığ özelliklere sahip. Hepsinin aynı işlevi yapması gerekir. Şaşırtıcı bir durum söz konusu.

Pusat zaten aklındaydı senin. Özellikleri bakımından benim gösterdiğim kablodan bir fark göremiyorum. Yine de Amazon çatısı altında olduğu için denemeye değer. 4K'da 60Hz veren 2K'da 144Hz her şekilde verebilmesi lazım. Yüksek bant genişliği sunan her kablo aynı işlevi yapar. Benim takıldığım kısım burası. Eğer bu Pusat'da da 60Hz üstü göremezsen Type-C portu desteklemiyordur. Son kurşunu oyna bakalım.

Yorumlarda 2K-144Hz alabildim yazan var. Fakat pek beğenmedim kabloyu. Çok sığ özelliklere sahip. Hepsinin aynı işlevi yapması gerekir. Şaşırtıcı bir durum söz konusu.

Pusat zaten aklındaydı senin. Özellikleri bakımından benim gösterdiğim kablodan bir fark göremiyorum. Yine de Amazon çatısı altında olduğu için denemeye değer. 4K'da 60Hz veren 2K'da 144Hz her şekilde verebilmesi lazım. Yüksek bant genişliği sunan her kablo aynı işlevi yapar. Benim takıldığım kısım burası. Eğer bu Pusat'da da 60Hz üstü göremezsen Type-C portu desteklemiyordur. Son kurşunu oyna bakalım.

Hocam şimdi HP müşteri hizmetleri ile görüştüm cihaz typc-e çıkışından Max 60 Hz verebiliyor dediler yani Pusat kabloyu da alsam DP port üzerinden 2K görüntü alabileceğim ama Max 60 Hz alacağım 144 Hz alamayacağım. Sorun halloldu Paugge de 2K da alamıyordum ya kablo bozuk ya buna uymadı hocam şimdi sorum şu hocam.

1. HDMI 2.0 üzerinden 144 Hz olarak mı kullanayım bu monitörü yoks DP port üzerinden 60 Hz mı oyun vs oynamıyorum fark var mı?
2. olarak yoksa iade edeyim laptopu DP port üzerinden 144 Hz veren bir laptop mu alayım gerçi bu fiyata 3060 bulamayacağım siz olsanız ne yaparsınız.

Max 60 Hz verebiliyor dediler

Son dediğime geldi konu. Bunu zaten tahmin etmiştim. Port çıkışında 144Hz yok. Ciddi bir kayıp değil. HDMI sonuçta aynı özellikleri destekliyor.

-HDMI üzerinden devam edin. Çünkü Hz'nin akıcılığa etkisi var. Tazeleme hızı gördüğünüz görüntünün canlılığını etkiliyor. Ben artık 60Hz kullanılmasını doğru bulmuyorum. Monitörde çok fark ediyor Hz oranı. TV olsa anlarım. 60Hz kullan derim. Fakat monitörde işler değişiyor. Bu yüzden HDMI.

-Laptop iade işine hiç girme. Manasız oluyor. Kötü bir laptop değil. Sıf Type-C çıkışı 60Hz üstü vermiyor diye laptop iade edilmez. HP sonuçta 2.1 HDMI portu kullanmış laptopta. Bu iyi bir özellik.

Çözüm

Peki hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız cevaplarınız için çok yardımcı oldunuz. Dediğiniz gibi devam edeyim HDMI 2.0 ile. İleride kasa falan alırsam ona bağlarım monitörü. Çok teşekkür ederim. Monitörün içinden HDMI 2.0 kablo çıkıyor ama dediğiniz gibi laptop HDMI 2.1 destekliyor. Ekstradan HDMI 2.1 kablo almama gerek var mı hocam laptop destekliyor ama monitör HDMI 2.0 olduğu için almanın lüzumu yok değil mi? Bir de son soru oyun oynayacağım zaman sadece FreeSync açayım değil mi hocam render falan yaparken açmama gerek yok. Gerçi Nvidia RTX 3060 ekran kartı AMD değil.

Peki hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız cevaplarınız için çok yardımcı oldunuz. Dediğiniz gibi devam edeyim HDMI 2.0 ile. İleride kasa falan alırsam ona bağlarım monitörü. Çok teşekkür ederim. Monitörün içinden HDMI 2.0 kablo çıkıyor ama dediğiniz gibi laptop HDMI 2.1 destekliyor. Ekstradan HDMI 2.1 kablo almama gerek var mı hocam laptop destekliyor ama monitör HDMI 2.0 olduğu için almanın lüzumu yok değil mi? Bir de son soru oyun oynayacağım zaman sadece FreeSync açayım değil mi hocam render falan yaparken açmama gerek yok. Gerçi NVIDIA RTX 3060 ekran kartı AMD değil.

2.1'i tam verimli kullanabilmek için 2.1 girişi olan monitör alman gerekiyor aynı zamanda. Bu daha çok ileriye dönük bir mesele. Şu an için almanın bir mantığı olmayacak.
-Oyun konusunda FreeSync açabilirsin. FPS dalgalanması yaşadığın oyunlarda ufakta olsa önemli rol oynuyor. Kartın AMD olmasına gerek yok. FreeSync ve Adaptive monitör içinde olan yazılımlardır. Her iki şekilde de kullanılabiliyor.

2.1'i tam verimli kullanabilmek için 2.1 girişi olan monitör alman gerekiyor aynı zamanda. Bu daha çok ileriye dönük bir mesele. Şu an için almanın bir mantığı olmayacak.
-Oyun konusunda FreeSync açabilirsin. FPS dalgalanması yaşadığın oyunlarda ufakta olsa önemli rol oynuyor. Kartın AMD olmasına gerek yok. FreeSync ve Adaptive monitör içinde olan yazılımlardır. Her iki şekilde de kullanılabiliyor.
Teşekkür ederim hocam.

-Oyun konusunda FreeSync açabilirsin. FPS dalgalanması yaşadığın oyunlarda ufakta olsa önemli rol oynuyor. Kartın AMD olmasına gerek yok. FreeSync ve adaptive monitör içinde olan yazılımlardır. Her iki şekilde de kullanılabiliyor.

Hocam benim ViewSonic'i de bu fiyata aldım bu monitör indirime girmiş sizce ViewSonic'i iade edip bunu alayım mı ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27" 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD Monitör - Gaming.Gen.TR

@Saint Lucia

Sizce hangisi iyi hocam ASUS 250 nit parlaklık ViewSonic 350 yazıyor. Asus TUF Gaming VG27AQ1A - ViewSonic VX2705-2KP-MHD Karşılaştırması - Epey

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı