Android piyasasının en iyi karşılaştırmalarından birini yapmışsın

(Uzun olacak biraz . )
Başlayalım .
Htc One M8 2 gb Ram ile gelirken, Xperia Z2 3 gb Ram'le geliyor. Snapdragon 801 konusunda eşit olsalar da Ram'de sony düşmüş biraz . Peki bu standart bir kullanıcı bunu fark eder mi? M8 alanlar kağnı alırken, Z2 alanlar jet mi alacaklar?
Hayır hayır hayır .
Aralarında pek bir fark yok açıkçası oyunlarda Ram tabi ki etki eder de sen bunu farketmezsin ve M8'de çok akıcı bir şekilde oynarsın . Z2'de de öyle . Şuan henüz o telefonları alacağında zorlanacağın hiçbir uygulama ve oyun yoktur
Ve m8 5'' ile gelirken, Z2 5,2'' ekranla geliyor. İkisi de Full HD. Sadece ppi denilen, İnç başına düşen piksel oranında M8 azıcık da olsa önde. Şahsen Htc'nin ekran işinde gerçekten diğer markalardan daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu arada
(M8- 440 ppi / xperia z2- 424 ppi )
Xperia Z2'de 20 Mp kamera var ve bu işte çok iyi olduklarını söylüyorlar. Henüz somut bir Z2 veya M8 test edemediğim bir şey demek zor ama muhtemelen kamera konusunda Xperia daha iyidir diye düşünüyorum. Çünkü, Ultrapiksel olayı ne kadar iyi olsa da, ne kadar fazla derinlik sahibi olsa da, ne kadar fazla geniş açıdan bakabilse de, piksel eksikliğini her zaman belli etmiştir. Işığın yeterli olduğu yerlerde çok iyi çekerken azıcık düşük ışıkta kötülemiştir. Zoom yapmaktan bahsetmiyorum bile. Bi de M8 çift kamerayla geldi, bu 4 Ultra piksel olayı belki 30 mp'e denk gelir bilemem. Ancak, M8 biraz can sıkıcı olabilir
Xperia Z2'de 3100 mAh batarya varken M8'de 2600 mAh batarya var . 0.2 inç farkı göze alsak bile Z2 bu konuda M8'i geçmiş diyebiliriz . Özelliklerden kısarsan batarya ömrün kısalır bunu unutma . Ama ben kısmaktan yana değilim çünkü 2000+ para veriyorsun bunu da göze almak lazım .
Xperia Z2 4k video çekebiliyor iken M8 çekemiyor . Açıkcası bu konuda insanlar pek bilinçli değil . Bi de arkadaşların bu konuda sana ''Benim Z2 4k video çekiyor naber

'' diyebilir . Hiç takma 4K Video destekleyen başka bir cihaz lazım bunun için . Ben 4K manyağı çözünürlük , piksel manyağı biri değilim . Hiç umrumda değil benim için ya senin ? . Ama 4K izleyebileceğin başka bir cihaz varsa o ayrı .
Selfie manyağı biriysen M8 bu konuda geçiyor Z2'yi . Çünkü M8'de ön kamera 5 MP iken Z2'de bu rakam 2 MP . Delisi değilsen ön kameranın pek takma

Hanımla fotoğraf çekecem dersen M8 daha iyi .
Htc One M8 full metal yekpare gövdeyle geliyor. Kardeşine göre köşeleri biraz ovalleştirilmiş. Açıkçası köşeli hatları daha çok sevmiyorum falan ama göze çok batmıyor. Ön yüzündeki hoparlörler zaten başlı başına tercih sebebi olabilir. Metali sevenler için ve gerçek Premium kalite isteyenlerin tercihi olacaktır. Ancak, Xperia Z2'de de cam malzemeden yapılmış , gerçekten farklı bir deneyim sunacak malzeme kalitesi var. Eğer bu 2 model arasında kaldıysan , cam mı olsun metal mi? sorusuna cevap vermen yeterlidir. Ben alsaydım gönlüm camda olurdu şahsen .
Bu 2 model arasında birkaç husus var bahsedeyim .
Butonlar . Evet evet butonlar

Samsung gibi home butonuna alışmış biriyim ben . Ama Samsung bunu niye yapıyor . Hem kullanıcıyı alıştırmış hem de telefon kasarsa Home butonu işe yarasın . Kasmayan telefon . Android ? . Kasmayan android telefon yapılması bence çok zor . Özellikle M8 'in 2 yanındaki sanal butonlar çok güzeldi . 3. buton o da multitasking özelliği olacaktı ama bunun yerine Home tuşuna 2 kere basman yeterliydi . Ama şimdi o değişik tuşlara bırakıldı bu güzel özellikler .
Ve üstte güzel bir logo .
Açıkcası bu 2 firma çok iyi işler başardı . Sony'nin televizyonları çok güzel bu arada tavsiye ederim . Samsung ve LG gibi değiller . Neyse Xperia Z kullanan bir arkadaşım musluğa tuttu telefonu telefon çok fena bir hal aldı . Servise gitti falan . Kullanıcı hatası demişler . Su ve toz geçirmez adına yapılan o telefonun tipini değiştiren kötü tasarımlar bunu engelleyemedi .
Tırnağına geçirdiğin anda telefonu düşürüyor hissi veriyor o kapakçıklar . Ben su geçirsin isterim . Tasarım falan değişmesin .
Ama herşeyiyle Z2 al beni diyorsa alabilirsin . Yani Z2'nin kulaklığı ve aksesuarları bana göre güzel sana göre de güzeldir eminim . Ayrıca bataryası . Bu arada M8'de gönlün varsa M8 de alabilirsin . Şunu da dile getireyim Moderatör kardeş ben biraz fazla yazdım . Kesin yazım yanlışı vardır en iyisi sen ceza verme bana . Haftada 4-5 kez ceza yemekten bıktım