Huawei HG255s için router tavsiyesi

Bütçe
5000TL

Kasım Ak

Hectopat
Merhaba, Superonline kullanıyorum Ookla Speedtest'den 130 Mbps alıyorum bana verdikleri cihaz ise Huawei Home gateway HG255s.
Sorun şu ki evin her yerinden Wi-Fi çekmiyor bunun için bir router almak istiyorum.
Bir de bilgisayarımı Ethernet kablosuyla bağlıyorum yani oyun performansını (ping ve takılma bakımından mesela) iyileştiren bir model varsa iyi olur.

İyi kapsama alanı 150 metrekare ev için.
Oyun performansını iyileştirmesi (opsiyonel)

Bütçe beş binden fazlasına gerek yoktur diye düşünüyorum bilmiyorum.

Merhaba, Superonline kullanıyorum Ookla Speedtest'den 130 Mbps alıyorum bana verdikleri cihaz ise Huawei Home gateway HG255s.
Sorun şu ki evin her yerinden Wi-Fi çekmiyor bunun için bir router almak istiyorum.
Bir de bilgisayarımı Ethernet kablosuyla bağlıyorum yani oyun performansını (ping ve takılma bakımından mesela) iyileştiren bir model varsa iyi olur.

İyi kapsama alanı 150 metrekare ev için.
Oyun performansını iyileştirmesi (opsiyonel)

Bütçe beş binden fazlasına gerek yoktur diye düşünüyorum bilmiyorum.

Bunu alıp OpenWrt kurup kullanmanı öneririm.

Bunu alıp OpenWrt kurup kullanmanı öneririm.

OpenWrt nedir hocam ve nasıl kuracağım zor mu?

Hocam bir de WAN şifresini falan bilmiyorum ben yine de olur mu OpenWrt dediğiniz şey başka bir şey mi?
Bir de bu işlemden sonra eski routerı kullanmama gerek kalmayacak mı tek bu mu olacak?

OpenWrt kısaca açıklarsam bir işletim sistemi ve routerların kendi yazılımlarından daha gelişmiş özelliklere sahip örneğin Wi-Fi ağının ülke kısıtlamasını kaldırma ve SQM ile Bufferbloat sorununu çözme gibi özellikleri mevcut.
Superonline WAN kullanıcı adını ve şifresini buradan öğrenip bir yere kaydet çünkü yeni alacağın cihaza girmen gerekecek bu arada eski cihazının yerine bu cihazı takacaksın eskisi iptal olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı