Huawei Matebook 13 R7 vs Matebook D16

Bütçe
10000

Şahan82

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Okul ve günlük işler için bir laptop alacağım. Alacağım bilgisayarı günlük en az 8-10 saat Word, Excel ve yabancı dil çevirileri için kullanacağım. Huawei markasının 13 ve D16 modelleri arasında hangisini tercih etmeliyim?
Matebook 13 modeli ile birlikte mouse, ekran, Wi-Fi modem, bilgisayar çantası gibi değeri 3 bin civarında hediyeleri bulunmakta ve bilgisayar 7.500 lira.
Matebook D16 modelinde ise herhangi bir hediye olmayıp 9bin liraya satılmakta Huawei sitesinde. Diğer alışveriş sitelerinde de 8.400'e kadar düşmekte ama ne kadar güvenilir bilmiyorum. Siz olsanız aşağıdaki iki cihazdan hangisini alırdınız.

MATEBOOK 13
MATEBOOK D16

İşlemci olarak geride olsa da hediyeleri cazip duruyor Matebook 13'ün.
Senin tercihin fakat en az 8-10 saat değil max 8-10 saat gider şarjı.

Ben büyük ihtimal Macbook Air alacağım yazılım için ama senin tercihine etki etmek istemem ama uzun süre kullanacaksan hediyeye değil kalitesine bak.

İşlemci olarak geride olsa da hediyeleri cazip duruyor Matebook 13'ün.
Senin tercihin fakat en az 8-10 saat değil max 8-10 saat gider şarjı.

Ben büyük ihtimal Macbook Air alacağım yazılım için ama senin tercihine etki etmek istemem ama uzun süre kullanacaksan hediyeye değil kalitesine bak.
Evet çok haklısınız kalite konusunda. Peki size sormak istiyorum. 512 gb olan macbook için 11-12 bin lira vereceğim. Dock ve mouse içinde para ödemem gerekli. Yani matebook d16 alırsam hepsini 8.500 e halledebilirim. Arada maliyet olarak çok büyük fark var buna değer mi?

Evet çok haklısınız kalite konusunda. Peki size sormak istiyorum. 512 gb olan macbook için 11-12 bin lira vereceğim. Dock ve mouse içinde para ödemem gerekli. Yani matebook d16 alırsam hepsini 8.500 e halledebilirim. Arada maliyet olarak çok büyük fark var buna değer mi?
Öncelikle 512 gb gerekli mi onu sorayım?
Değilse şunu da önerebilirim(9250tl):

Macbook'un şarjı muhtemelen 15 saat gidebilir ve kalite olarak fark elbet var.
Depolama konusunda sorun olursa harici ssd alabilirsiniz, daha ucuza gelir.
Ben Bilgisayar Mühendisliği bölümümdeki hocama sordum Macbook M1 5-6 sene götürür dedi.
Kullanacağınız programlar için uygun ve 8 gb ram yetecekse benim söylediğimi alabilirsiniz.
Bende 16/256 GB almayı düşünüyorum ama sizin tercihiniz benimki sadece fikir.

Son düzenleme:
Matebook 13 R7 16/512 GB modeli kullanıyorum. Ben herkese açık bir kupon ve hediyeler ile (çanta,kılıf,fare ve dock) birlikte 6600'e aldım. Cihazda 8 saatlik bir batarya performansını görebilirsiniz ama bu düşük parlaklık ve düşük performans ile olur. Başka sorularınız varsa seve seve cevaplarım.

Kullanım amacınıza göre kesin Windows istiyorum demiyorsanız, üstteki arkadaşın dediği gibi base model MBA M1 satın alabilirsiniz.
Pil kullanımında Windows kadar performans düşüklüğü görmezsiniz ve daha iyi bir deneyim sunar. Benim de kullanım alanım eğitim ve emin olun pişman olmazsınız:)

Matebook 13 R7 16/512 GB modeli kullanıyorum. Ben herkese açık bir kupon ve hediyeler ile (çanta, kılıf, fare ve dock) birlikte 6600'e aldım. Cihazda 8 saatlik bir batarya performansını görebilirsiniz ama bu düşük parlaklık ve düşük performans ile olur. Başka sorularınız varsa seve seve cevaplarım.

Güncel durum nasıl? Ben de bu sıralar almayı düşünüyorum. Adobe programlarını açabilir değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı