Huawei Matebook 14 i5-1240P F/P ürünü müdür?

Dandik panelli ve düşük işlemci güçlü bir cihaz alabilirsin tabii daha uyguna. 610M en leş grafik birimlerinden biri son çıkanlardan, 5. nesil AMD işlemciler bile daha güçlü. Kasa, ekran ve güçlü işlemci ile gayet ortalama bir cihaz. Bu cihazın normalde ederi de bu değil zaten 22K'ya satılıyor en uygun, ks MediaMarkt'tan aldığı için öyle fiziksel mağazalarda fiyatlar saçma ve uçuk.

Tabii Online almam daha mantıklı da kargo vs beklemek istemedim🤷

Pil süresini dikkate aldığım için 7. nesil işlemciden örnek verdim. Ayrıca 610M Intel'in UHD'sinden daha iyidir. Aslında aklımdaki cihaz ASUS'un IPS panelli bir cihazıydı, 8 saate kadar pil süresi vadediyor ve hiç fan açmıyordu linkini bulabilseydim paylaşacaktım.

Her neyse arkadaş cihazı almış olan olmuş. Bu tarz konuların cihaz alınmadan açılması lazım.

En başta dediğim gibi benim için ekran daha önemli pilden. Ayrıca haklısınız olan olmuş alınan cihaz alınmış. 🤷‍♂️ Ben sadece acayip kötü bir cihaz alıp almadığımı soruyorum yani parası için aşırı kötü olup olmadığını.😄

Son düzenleme:
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :)
Konuyu okuyup da Huawei almayı düşünenler varsa:
"Macbook sevmiyorum/alamıyorum/kullanamıyorum ama görüntüsü, ekranı, inceliği, şarj aleti vs. çok hoş, minnoş" diyip:
"Bu Huawei'lerin de tipi Macbook'a çok benziyor! Metal kasa, hafif, ince, kompakt type-c şarj aleti; aaa bir de i7, i9 işlemci konmuş, e RAM de 32gb! Hem de bu fiyata!?" derseniz, bir de üstüne Huawei'nin agresif reklam kampanyasına (propagandasına) maruz kalıp Türk Youtube'unda inceleme izlemeye dalarsanız beyniniz amaçladıkları üzere bir güzel yıkanmış olur :)
Özetle:
1) Cihazlar göründüğünden çok dandik, verdiğiniz paranın belki yarısı reklam!.
1.a. Bunu websitelerindeki neredeyse sabit fiyattan da anlayabilirsiniz. Fiyatlar belki de 7 aydır aynı! 7 ayda diğer markaların enflasyonlarıyla kıyaslarsanız bu cihazların cidden para etmediğini, tek amacın göz boyamak ve satış yapmak olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

1.b. Aynı şekilde websitelerinde cihazı satmak için kırk takla attıklarını; kulaklıklar, mouse'lar, ek garantiler, 1000TL kupon gibi, ne aldığınızı unutturacak cinsten kampanyalar ile müşterinin algılarıyla hiç olmadığı kadar oynamaktalar.
1.c. Kasa kalitesi kıyas yapılan Macbook ile alakasız, renkleri hariç hiçbir şeyleri benzemiyor.
1.d. Port girişleri 1$'lık dönüştürücüler kadar kalitesiz.
1.e. Trackpad kalitesiz, kenarlar hassaslığını kaybediyor.
1.f. Ekran sorunu ve şarj temassızlığı sık yaşanan diğer hadiselerden.

2) Üzerine koydukları işlemciler tam performans çalışmıyor, tek amaç kağıt üzerinde üstünlük.
3) Koydukları SSD'ler dandik, üzerindeki RAM'ler DDR4 (Evet şaka değil, müthiş kelime oyunlarıyla asla duyurmadılar bizlere paralı incelemelerde ve kendi websitelerinde! Üstelik lehimli, eklemeye imkan da yok :) ).​
4) Soğutma yetersiz.
5) Servise işiniz düşerse, düşmesin :)
(Resmi desteği yok, taşeron bir firmaya vermişler. Yorumlar berbat.)
6) Cihazınızla yalnızsınız. Global ölçekte bir marka gibi algı oluşması yürütülen inanılmaz reklam kampanyasından dolayı normal, fakat gerçek kesinlikle öyle değil. Çoğu ülkede satışı bile yasak. Yerel bir cihaz alıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.

1 ay evvel benzer bir laptop alma sürecinden geçtim ve ucuz atlatarak başka bir markaya yöneldim çok şükür. Kendi araştırmalarınızı çeşitli yerli/yabancı forumlardan, Reddit'ten, NotebookCheck gibi sitelerden; hatta Amerikan konsolosluk sitelerinden yaparak bir şekilde teyit edebilirsiniz yazdıklarımı, herhangi bir art niyet ya da karalama aramanıza hiç gerek yok, dua edersiniz bile belki :) Malum milyar nüfuslu komünist ülkenin ağzınızı açık bırakacak propaganda gücü bulunmakta, kanmamak elde bile değil süperler bu konuda. Hemen her sektörde yer alan devlet şirketleri benzer çakallıklarla, emek hırsızlıklarıyla kar elde etme peşinde, daha kötüsü kar elde etmeyi ikinci plana atıp önce veri toplamak, ucuz ve güzel görünen ürünleriyle dünyayı kendilerine bağımlı hale getirmek için belki bir süre zarar etme yolunu bile seçiyorlar...

Ben de 1 seneyi aşkındır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bazen sıcaklara da bağlı olarak kasanın üst kısımlarında ısınma oluyor orta bir sıcaklık sayılır.

Çok yüksek bir kalite beklememek lazım zaten ama fiyatına kalitesi yüksek. İşlemci vesaire gündelik kullanım için gayet yeterli.
Ekran gayet iyi, dokunmatik özelliği de var.
Ama önceden mat ekranlı bir bilgisayardan buna gectiyseniz parlak ekran olmasından dolayı yansıma yaptığından ilk başta farklı gelebilir ama zamanla alışılıyor.
Portlar ilk alındığı zaman özellikle Type-A portlarina aygıt tak çıkar yapması çok sert bir şekilde oluyor ama birkaç sefer tak çıkar yaptıkça normal hale geliyor.
Adaptör vesaire oldukça kompakt.
Güncel versiyonlariyla (2022 sonrası) birlikte intel işlemcili versiyonlarının bilinen bir kronik sorunu yok.
Önceden AMD işlemcili olanlarda küçük kronikler söyleniyordu ama yenilerde pek yok.

Pil ömrü MacBook'lardan kötü ama çoğu Windows laptoptan daha iyi.

Alınır mı? Alınır.

Rakibi ZenBook serisinde buna kiyasla daha fazla sorunlar olduğunu basit bir araştırmayla rahatlıkla görebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı