Hüseyin Ay Tarafından Dolandırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyi beklediğini anlamadım, elinde kapı gibi delil var sahtekara para yatırdığına dair. Kaç defa mesajlaşmışsın yazışmışsın niyeti belli. Seni oyalamaya çalışıyor. İstediği kadar seni oyalasın haklı çıkma imkanı yok. Niyeti kesinlikle belli aynı ürünü başkasına pazarlıyor diyorsun. Beklemenin anlamı yok, ceza almayacak bundan emin ol mahkemeye gittiğinde, konuyla alakalı sonuç çıktığında ama en azından paranı kurtarırsın. Dava 3 veya 5 aya açıklığa kavuştuğunda arabulucu avukat devreye girerek seni arayıp uzlaşma sunacak muhtemelen. Sende bugün dolar üzerinden hesap eder o şekilde paranın geri iadesini istersin. Elinde dekont var yatırdığına dair, borcu vardı falan diye kendini savunabilir ama boş sen haklı çıkar paranı kurtarırsın. Beklemene gerek yok. Bugün ve yarın son gitmeden önce bir kaç mesaj daha at, baktın tık yok karakol yolunu tut şikayet talebinde bulun. Tebligat gelecektir adliyeye gidip durumunu anlatırsın, zaten pek konuşmana bile gerek kalmayacaktır gitmeden önce güzel bir. Karakola gitmeden güzel bir başına geleni güzel çorba olmadan anlamlı bir şekilde yaz, o şekilde karakola sun. Memurlarda senin yazdığın şekilde kayıtlara geçsinler. Çünkü orada yazılı olarak anlatmanı isteyecekler. Geçmiş olsun.
Gerekli bilgileri, kanıtları hazırlayıp kuzeniniz de polismiş yarın gerekli işlemleri başlatın. Kimse kusura bakmasın da bunlar gibi ŞEREFSİZLERE hiç ama hiç acıma. Hani sana yalan uydurup başka bir numaradan alıcı olarak yazınca dönüş yapmasını biliyor KANSIZ. Lütfen gerekli işlemleri başlatıp cezası neyse alsın bu ŞEREFSİZ insan.
Ceza almaz maalesef alamaz.

Cihat arkadaşımla uzun zamandır sohbetim vardır. Kendisini bilirim, yaşadığı olayda da iyi niyetinin suistimal edildiğini görmekteyim.

750TL günümüz şartlarından küçümsenecek bir rakam değil ama milleti zengin edecek bir rakam da değil. 750TL ile ne hedeflenebilir ki diye kendine sorunca pek birşey bulanamıyor açıkçası. Alışverişler geçicidir ama karakter meselesi kalıcıdır. Millet senin yaptığın yüzlerce olumlu satışına aldırış etmez ama yüzlerce olumlu satışın arasında bir tane bile olumsuz satış olursa çoğu milletin aklında bu olumsuz satış kalır. Bu vakitten sonra da Hüseyin için forumda iyi anılacağını hiç düşünmüyorum ve böylelerinin de forumda barınmasını doğru bulmuyorum.

Cihat arkadaşımında en kısa zamanda olayı savcılığa taşıyıp gerekli belgeleri sunduğu takdir de sonuca ereceğine ve hakkı olanı geri alacağına inanıyorum. Tabi bu süre birkaç ay da sürebilir birkaç sene de sürebilir. Bu konuda sabırlı olup gerekli adımları atacağını düşünüyorum.

Tekrardan kendisine geçmiş olsun, umarım emeğinin karşılığını alırsın.
Sağol hocam. İnşallah.
Neyi beklediğini anlamadım, elinde kapı gibi delil var sahtekara para yatırdığına dair. Kaç defa mesajlaşmışsın yazışmışsın niyeti belli. Seni oyalamaya çalışıyor. İstediği kadar seni oyalasın haklı çıkma imkanı yok. Niyeti kesinlikle belli aynı ürünü başkasına pazarlıyor diyorsun. Beklemenin anlamı yok, ceza almayacak bundan emin ol mahkemeye gittiğinde, konuyla alakalı sonuç çıktığında ama en azından paranı kurtarırsın. Dava 3 veya 5 aya açıklığa kavuştuğunda arabulucu avukat devreye girerek seni arayıp uzlaşma sunacak muhtemelen. Sende bugün dolar üzerinden hesap eder o şekilde paranın geri iadesini istersin. Elinde dekont var yatırdığına dair, borcu vardı falan diye kendini savunabilir ama boş sen haklı çıkar paranı kurtarırsın. Beklemene gerek yok. Bugün ve yarın son gitmeden önce bir kaç mesaj daha at, baktın tık yok karakol yolunu tut şikayet talebinde bulun. Tebligat gelecektir adliyeye gidip durumunu anlatırsın, zaten pek konuşmana bile gerek kalmayacaktır gitmeden önce güzel bir. Karakola gitmeden güzel bir başına geleni güzel çorba olmadan anlamlı bir şekilde yaz, o şekilde karakola sun. Memurlarda senin yazdığın şekilde kayıtlara geçsinler. Çünkü orada yazılı olarak anlatmanı isteyecekler. Geçmiş olsun.

Ceza almaz maalesef alamaz.
Evet yarın gerekli işlemleri başlatacağım.

@TURBO01 İlandaki mesajlardan tutun adım adım uzlaşmaya kadar olan konuşmaları bir bir delil olarak belgeleyip sunarsa olacaktır. Kaldı ki polis arkadaşları da varmış daha da kolay olacaktır. Her iki tarafın yazılı olarak anlaşmaya varması ve bu dolandırıcı şahsın arkadaşımıza “yok ailem, yok bilmem neyim” deyip başka bir müşteriye paşalar gibi dönüş yapması, takdir edersiniz ki Hukukumuz salak değil. Sadece gerekli tüm yazışmaları ve o olayları da anlatıp, gönderdiği banka hesabından tutun numarasından da her şey çıkar. Ortada delil yetersizliği de yok zaten. Gerekli cezayı alacağına inanıyor, temenni de ediyorum.
Bu süreç birkaç ay da sürecektir elbet.

Geçmiş olsun hocam. Umarım Hüseyin hak eden cezayı alır. Keşke GeT ilanı verdirtip satın alsaydınız. En azından paranız gitmezdi. Ancak şöyle de düşünürsek, böyle bir alçağı açığa çıkarttınız. Bundan sonra kimse bu adamdan bir şey almaz. Bu da iyi bir şey. Neyse tekrardan geçmiş olsun. :(

Geçmiş olsun hocam. Umarım Hüseyin hak eden cezayı alır. Keşke GeT ilanı verdirtip satın alsaydınız. En azından paranız gitmezdi. Ancak şöyle de düşünürsek, böyle bir alçağı açığa çıkarttınız. Bundan sonra kimse bu adamdan bir şey almaz. Bu da iyi bir şey. Neyse tekrardan geçmiş olsun. :(
Hocam, bir hüseyin gider, yerine başka hüseyin gelir. Dediğiniz gibi kendimizi garantiye almak gerekli. Güvenilir vs. denilmesine aldandım. Yapım gereği biraz da iyi niyetli olmanın verdiği zarar.
@TURBO01 İlandaki mesajlardan tutun adım adım uzlaşmaya kadar olan konuşmaları bir bir delil olarak belgeleyip sunarsa olacaktır. Kaldı ki polis arkadaşları da varmış daha da kolay olacaktır. Her iki tarafın yazılı olarak anlaşmaya varması ve bu dolandırıcı şahsın arkadaşımıza “yok ailem, yok bilmem neyim” deyip başka bir müşteriye paşalar gibi dönüş yapması, takdir edersiniz ki Hukukumuz salak değil. Sadece gerekli tüm yazışmaları ve o olayları da anlatıp, gönderdiği banka hesabından tutun numarasından da her şey çıkar. Ortada delil yetersizliği de yok zaten. Gerekli cezayı alacağına inanıyor, temenni de ediyorum.
Kesinlikle, gereken neyse yapacağım.

Haklısın hukukumuz salak değil ama. Sorunlu maalesef bende isterim o namus şeref yoksununun ceza almasını. Hakim in yapacağı şey, atıyor, aklından uyduruyor yazıyor, bilmişlik yapıyor demeyin benim için. Bizim ülkede yargı farklı işliyor. Hakim in vereceği karar budur arabulucu avukatı araya sokup anlaşmasını sağlayacak bu yani. Hapisti bilmem nedir beklemeyin. Asliye ceza mahkemesine gidecek orada yargılanacak. Büyük ihtimallede tek mahkemede biter zaten muhtemelen

Haklısın hukukumuz salak değil ama. Sorunlu maalesef bende isterim o namus şeref yoksununun ceza almasını. Hakim in yapacağı şey, atıyor, aklından uyduruyor yazıyor, bilmişlik yapıyor demeyin benim için. Bizim ülkede yargı farklı işliyor. Hakim in vereceği karar budur arabulucu avukatı araya sokup anlaşmasını sağlayacak bu yani. Hapisti bilmem nedir beklemeyin. Asliye ceza mahkemesine gidecek orada yargılanacak. Büyük ihtimallede tek mahkemede biter zaten muhtemelen
Sözlerinize katıldığım yerler var. 2015 senesinde benim LoL oyununda hesabım çalınmıştı ve gerekli maili vs her şeyi hazırlayıp Siber Suçlara gitmiştim. Bir de oradaki polisle çok fena tartışmıştım haddine düşmeyecek konularla bana soru yöneltmesinden vs. Hem ilk defa geliyordu başıma hiçbir şey bilmiyordum. Ben şikayet dilekçemi polis arkadaşla yazıp artık tebligatı bekliyordum. 3 Ay sonra geldi ve benim ağzımdan çıkmayan sözleri benden çıkmış gibi lanse edilerek anlatılmıştı. Yalan yok çok küfür etmiştim o an. Daha sonra da Delil Yetersizliğinden olay kapanmıştı...
Bu durum daha farklı olduğu için benim umudum var. Hoş buradaki herkesin de ortak temennisi malum şahsın ceza alması.

Gerçekten üzücü bir durum. Her gün TV'de, orada burada çeşitli şebekelere inanarak dolandırılan insanların haberleriniz görüyoruz. Öncelikle uyanık olmak gerek. ''Beni kimse dolandıramaz'' diye kendinizi şartlamayın hiçbir zaman. Ne olacağını kestiremezsiniz. Amacım laf atmak değil ama Cihat Uğurlu da ilk mesajında yer alan ekran görüntüsünde ''beni dolandıramazsın'' demiş.

Şimdiye kadar ikinci el piyasasında iki kez satış yaptım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Satın alma konusunda ise asla ikinci ele yönelmem. Aldığım eşya daima sıfır olmalıdır. İlk ben kullanmalıyım.

Eğer ikinci el bir ürün alınacaksa tavsiyem şudur: Daima yüz yüze buluşun, kalabalık bir yerde. Yanınızda da mutlaka bir arkadaşınız olsun. Kavga çıkarsa destek olsun en azından. Paranın tahsili konusunda ise direkt bir ATM bulup paranın hesaba yatırılması işlemini gerçekleştirin.

Bu şekilde dolandırılma ihtimaliniz daha az olur. Geçmiş olsun diyorum @Cihat Uğurlu, yerinizde olsam böyle bir olay karşısında, Hüseyin Ay yahut başka bir kimse olsun, asla ona mühlet vermezdim. Direkt gerekli makamlara giderek şikayette bulunurdum.

Siz de ilk fırsatta bunu yapacaksınız zaten. Umarım bir daha herhangi bir alışveriş işleminde bu tip sorunlar yaşamazsınız.

Geçmiş olsun, 2-3 kuruş fazla gitmesin diye 2. elden her zaman uzak durdum. Gerekirse 1 ay daha az yemek yerim.
Öyle düşünme dostum ikinci el yerine göre çok güzel bir şey. Piyasa ateş pahası. Ama arkadaş ona buna sormuş, siteden güvenilir yorum beklemiş onuda almış ve satın almak istemiş para yatırmış. Kendini sağlama almadan böyle birşey yapmak doğru değil tabi. Hepsinden önemli zaten elinde dekont var sağlam kanıt sayılır bu dekont.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı