Hüseyin Ay Tarafından Dolandırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
CNC ve Forklift Opr.
Merhaba arkadaşlar, sizlere nasıl dolandırıldığımı anlatayım.

14.05.2018 tarihinde kendisinin ikinci el bölümünde satışa çıkardığı sistemin anakart, işlemci ve bellekleri için 750 TL'ye anlaştık. Forumdan birkaç kişinin kendisini güvenilir olarak belirtmelerine istinaden, o gün kendisine 750 TL havale geçtim.

IMG-20180517-WA0038.jpg

Daha sonrasında Gittigidiyor.com üzerinden temsili bir ilan oluşturduk. Amaç kargoyu indirimli hale getirmekti. Ertesi gün nasıl olduysa, bu ilan iptal edildi. Ben hiçbir art niyet edinmeden, normal kargolama yapması için adresimi kendisine verdim. Ek olarak paketlenmiş olan parçalar için birkaç resim istedim. Sonrasında ise uzun bir süre cevap vermedi.

IMG-20180517-WA0033.jpg

IMG-20180517-WA0034.jpg

IMG-20180517-WA0035.jpg

Cevap vermediği süre içerisinde, yine site içerisinde satıştaki bir ürününe gelen mesajlara cevap verirken gördüm kendisini. Aynı mesajlara ben de cevap yazdım. Bana neden cevap vermediğini sordum. Telefonunun dokunmatiğinin bozuk olduğunu vs. söyledi. Ne hikmettir ki, cevap yazdığı kişiye WhatsApp üzerinden görüşebileceklerini belirtiyordu. Bugün öğleyin bir polis arkadaşım ile kendisinin telefon numarasından bilgilerine ulaştık. İsmi i, yaşadığı yer vs. farklıydı. Kendisine WhatsApp üzerinden yazdım. Birkaç saat sonra yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere, mazeretleri üretmeye başladı.

IMG-20180517-WA0036.jpg

IMG-20180517-WA0037.jpg

Ve hala kendisine ulaşmaya çalışıyorum. Başka bir arkadaşımın telefonu üzerinden, alıcı gibi mesaj yazdım ve dönüş yaptı.

Screenshot_2018-05-17-22-31-23.png

Amacım kendimi acındırmak değil. Burada bu kadar insanın içerisinde belki utanır ve doğru yolu bulur umuduyla paylaşım yapıyorum. Zaten WhatsApp kayıtları günümüzde kanıt niteliği taşımakta. Yarın akşama kadar müsaade veriyorum kendisine. Aksi taktirde savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.
@Hüseyin Ay

Eğer bu insanın kanında, yapısında varsa dolandırıcılık kolay kolay doğru yolu bulacağını düşünmüyorum. Bence başka arkadaşların kandırılmaması için beklemeden verin savcılığa.

Her önüne gelene veriyor mu polis o bilgileri?
Hayır, kuzenim polis olduğu için aldım.
Eğer bu insanın kanında, yapısında varsa dolandırıcılık kolay kolay doğru yolu bulacağını düşünmüyorum. Bence başka arkadaşların kandırılmaması için beklemeden verin savcılığa.
Olayın ciddiyetini anlayamamış olabilir. Son bir şans vermek istedim.

Konuda haklısınız ama şu polis meselesi biraz sıkıntılı. Polisle ilgili bölümleri ve fotoğrafları tekrar düzenlerseniz iyi olur.
Bahsi geçen arkadaşı tanımıyorum ama gördüğüm kadarı ile forumda aktif ve tanınan bir arkadaş kendisi. Bu duruma şeffaf bir şekilde açıklama yapması gerekiyor. Ciddi bir durum.

Sıkıntının başladığı yerden itibaren olduğu gibidir. Önceki kısımlar pazarlık, ödeme vs.
Polnet bilgilerini kaldırdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı