Hüseyin Ay Tarafından Dolandırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha önce @35UPGRADER36 isimli arkadaş Samsung 750 satışı yaparken @Frosa isimli arkadaş kefil olduğunu söylemiş, @35UPGRADER36 ise bundan dolayı o bana kefil oldu bende ona kefil olayım demiş olabilir.

Bir insan daha önce alışveriş yapmadığı birine niye kefil olur, mantık bunun neresinde?
Borç para mı bu, aldığın kadarını geri veriyorsun. :D
Tepkim sana değil bu arada, yanlış anlama.

Corsair graphite 600T mesh, sahibinden.com dan PC kasası ürün aldım 2. el olarak. Bu ürünü tahmin edemezsiniz nasıl almak istediğimi. 250 TL istedi arkadaş, GET ve kargo kendisine ait olacak şekilde. Kendisine 200 TL kalacak şekilde anlaştık. Kasa çok büyük ve ağır olduğundan bilen bilir, kargo şirketi 140 TL kargo parası istemiş. Arkadaş mümkün değil gönderemem dedi haklı olarak. Benim hayaller suya düştü dediğim anda, ablam otobüs firmasında çalışıyor, ondan yardım istedim. İstanbul esenler otogarına, akşam kasayı şubeye bıraktı ve ertesi sabahı kasayı aldım. Ürünü alıp eve getirdim ve açtım baktım muhteşem bir ürün. Vakit kaybetmeden evden çıktım bankamatiğe gittim parasını, yatırdım. Aslında 200 TL de yatırabilirdim, çünkü kendisine 200 kalsın amacımız buydu. Okadar zahmetten sonra yaptığım haksızlık hem aptallık olurdu zaten. 250 TL yi verdiği kredi kartı numarasına yatırdım teşekkür ettim, güzel bir alışveriş oldu. Yani demek istediğim, ben istesem elinde hiçbir delil yok değil mi? bu durumda. Almadım derim vermem ama aklıma böyle birşey mümkün değil gelmedi zaten. Herşey para değildir, böyle iyi niyetli güzel bir insana bu yapılmaz. Arkadaş da iyi niyetinden güvenmiş ve almak istemiş. 2. el almaktan korkmayın, sadece kendinizi garantiye almadan alışveriş yapmamakta fayda var. Her önüne gelen kişiden tanımadan alışveriş yapılmaz.

Yanlış anlamayın ama bunu yapmak zor değil. Farklı bir IP, farklı bir telefon, bilgisayar üzerinden açılabiliyor. Ve izleyebilirden kastım buraya söz konusu olan durum hakkında yorum yapabilir.
Yeni hesap açılıp açılmadığına bakıyorum.
Eğer VPN ile girerse kendini yine bir şekilde ele verir. İllaha ki anlarız yani.

Burada kimin dolandırdığından çok mağdurun tutumu önemli. Hüseyin dolandırır, Veli dolandırır, Ahmet dolandırır. İsimler değişir. Ama mağdur bunun peşine düşmezse, gerekli işlemlerde bulunmazsa bugün bunu yapan adam yarın kimlere acaba neler yapar. Sen ona bırakırsan, o başkasına bırakırsa bu adam elini kolunu sallayarak dolandırır herkesi.

Gerekli iyi niyetinizi fazlasıyla göstermişsiniz. Bundan sonra acımadan işlemlere başlayın. Dediğiniz gibi şimdi biraz da o sizin peşinizden koştursun. Konudaki son ekran görüntüsünde zaten ne kadar acemi bir dolandırıcı olduğunu, açgözlülüğünü ortaya koymuş. Bu saatten sonra ürünü gönderse bile yaşadığı mağduriyetten değil, korkaklığından yapar. Her halükarda peşini bırakmayın.

Dün Sosyal'e girmesi ve burada savunma yapmaması da amacını ortaya koyuyor. Cidden kendi yaşadığı bir mağduriyetinden dolayı bunları yapmış olsaydı bu kadar mesajın altında kalacağını da hiç sanmıyorum.

750 TL için bütün karakterini, şerefini sattı. Değdi mi diye sorarlar...

Böyle bir durum yaşanıyor ve arkadaş bir tek kelam edemiyorsa zaten dolandırıcı olduğu ortaya çıkıyor diye düşünüyorum. Eğer farklı düşünen varsa onların bileceği iş.

Farklı bir durumda olsa bu zamana kadar mantıklı bir açıklama yapardı.

Geçmiş olsun. Bu şahsın konumunu biliyorsan, bulup bir güzel dayak atın. Verdiğin parayı al, olmadı cebinde verdiğin paraya eş değer telefon vb. ne bulursan al. Yediği dayakta ona kar kalsın.
Ülkede adalet yok kardeşim. Öyle yaparsa kendi haksız konuma düşer.

Geçmiş olsun. Bu şahsın konumunu biliyorsan, bulup bir güzel dayak atın. Verdiğin parayı al, olmadı cebinde verdiğin paraya eş değer telefon vb. ne bulursan al. Yediği dayakta ona kar kalsın.

Bu nasıl düşük, yobaz bir zihniyet? Hak aranacaksa yasal yoldan aranır. Gidip adam dövmekle veya yağmayla alınmaz. Kendinize gelin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı