Hukuk fakültesi önerisi

AdLeRrr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene YKS'de EA 22.500 sıralama yaptım. Ancak hukuk için hangi üniversiteye gitmeliyim emin değilim. Tam burslu olsa da özel üniversitelere gitmeyi düşünmüyorum. Kocaeli, çukurova, İzmir demokrasi, İzmir katip çelebi, Balıkesir, İzmir bakırçay, Bolu abant, samsun 19 Mayıs gibi üniversitelerin gelme ihtimali yüksek. Bu üniversiteler arasında sadece katip çelebi'ye İngilizce hazırlık zorunlu olduğu için sıcak bakmıyorum. Hangisini önerirsiniz veya önermezsiniz? Sebepleriyle birlikte açıklarsanız çok iyi olur.

Aralarından Kocaeli daha iyi. O olmazsa Çukurova da yazılabilir. Demokrasi yazılmaz, hem hoca sayısı az hem de olanakları kısıtlı. Bolu da hoca azlığı sebebiyle yazılmaz. Katip Çelebi ve Bakırçay'ın hoca sayısı fena değil, olanaklarını bilemiyorum. Samsun'daki de Çarşamba ilçesinde, imkanları çok kısıtlı. Özellikle de barınma konusunda.

Aralarından Kocaeli daha iyi. O olmazsa Çukurova da yazılabilir. Demokrasi yazılmaz, hem hoca sayısı az hem de olanakları kısıtlı. Bolu da hoca azlığı sebebiyle yazılmaz. Katip Çelebi ve Bakırçay'ın hoca sayısı fena değil, olanaklarını bilemiyorum. Samsun'daki de Çarşamba ilçesinde, imkanları çok kısıtlı. Özellikle de barınma konusunda.
Çukurova Hukuk Fakültesi'nin gereksiz derecede zor olduğuna dair birçok deneyim dinledim. Eğitimini 1 yıl uzatmak istiyorsan gel diyorlardı. Ayrıca sosyalleşmenin de sıfır olduğunu söylüyorlardı. Bu konuda fikriniz var mı?

Çukurova Hukuk Fakültesi'nin gereksiz derecede zor olduğuna dair birçok deneyim dinledim. Eğitimini 1 yıl uzatmak istiyorsan gel diyorlardı. Ayrıca sosyalleşmenin de sıfır olduğunu söylüyorlardı. Bu konuda fikriniz var mı?
Hukuk eğitimi genel olarak zordur ama o lafı söyleyen kişiler genelde derslere gelmeyen, sınav öncesine kadar pek çalışmamış kişiler oluyor. Zira genel olarak hukuk fakültelerinde derse katılım zorunluluğu yoktur, dersler yıllık olarak verilir. Yıl boyunca iki sınav yani. Böyle olunca tabiri caizse rahat batar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı