Hukuk vs psikoloji

Froster_xx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene sınava gireceğim, hedefim EA ilk 40 55 bin arası. Bu sıralamaya baktığımız zaman çok ön planda hukuk fakülteleri yok. Trabzon, Rize gibi yerlerde hukuk var. Ya da aynı puan bandında Eskişehir Osman gazi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi İzmir gibi yerlerde psikoloji var. Sizce hangisi tercih edilmeli. Ben şahsen pskilojiye biraz daha kayıyor gibiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam okadar farklı ki ikisi, birbiriyle bir gram alakası yok bir vatandaşa hizmet veriyor olmanız dışında ki bu da pek alaka oluşturmaz, kıyaslanamaz ikisi. İnsanların psikolojisini bünyen kaldıracaksa ve dinleyeceksen, onların psikolojileriyle hayatını karartmayacaksan psikolojiden git ki eğitimini alacaksın.

Hocam o kadar farklı ki ikisi, birbiriyle bir gram alakası yok bir vatandaşa hizmet veriyor olmanız dışında ki bu da pek alaka oluşturmaz, kıyaslanamaz ikisi. İnsanların psikolojisini bünyen kaldıracaksa ve dinleyeceksen, onların psikolojileriyle hayatını karartmayacaksan psikolojiden git ki eğitimini alacaksın.

Çok zor bir tercih. İki ucu farklı yerlere uzanan bölümler. Açıkçası ben psikoloji seçerdim, hukukun modası geçti bence artık.

İzmir psikoloji.

Görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Bende zaten pskikolojiyi daha ağır düşünüyordum. Aklımda bir soru daha var. Peki hangi üniversite.
Aklımda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin psikoloji bölümlerini düşünüyorum ama hangisi daha iyi diploma, kampüs, eğitim sunuyor bilmiyorum. Özellikle hangisi daha iyi ve hangisinin diploması daha tanınır seviyede özellikle Avrupa'da çok merak ediyorum. Bu puan civarında Ankara, İzmir, Eskişehir, Çanakkale, Antalya, Mersin, Eskişehir için bildiğiniz kaliteli ve sağlam üniversite var mı?

İmkansız diye bir şey yok hocam, belki çok iyi geçer sınavınız. Tabii siz kendi potansiyelinizi daha iyi bilirsiniz.

Reis matematik seviyem çok kötü.
Hedefim.
TYT.
40/35 net Türkçe.
40/10-15 civarı net matematik.
20/18 civarı sosyal.
20/5-7 arası fen.

AYT.
24/20 net edebiyat.
16/14 net sosyal.
40/10-15 matematik.

İşte bu netler aşağı yukarı bu seneki sıralamaya göre 45 bin falan yapıyor. Bende sıralamalar belki yükselir işte 40k alan yer 35 ile alır falan diye bu seneki50k alan yer 45k ile alan yerlerden düşünüyorum.

Reis matematik seviyem çok kötü.
Hedefim.
TYT.
40/35 net Türkçe.
40/10-15 civarı net matematik.
20/18 civarı sosyal.
20/5-7 arası fen.

AYT.
24/20 net edebiyat.
16/14 net sosyal.
40/10-15 matematik.

İşte bu netler aşağı yukarı bu seneki sıralamaya göre 45 bin falan yapıyor. Bende sıralamalar belki yükselir işte 40k alan yer 35 ile alır falan diye bu seneki50k alan yer 45k ile alan yerlerden düşünüyorum.
Açıkçası zamanı gelince tekrar konuyu açarsınız, sıralamanıza göre en iyi nerelerse buna göre bakarız. Umarım hayırlısı olur sizin için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı