Huwei Matebook D16 yeterli mi?

Bütçe
20.000-25.000

challion

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, ağırlıklı olarak iş için kullanmak amacıyla bir laptop arıyorum. Hız ve görüntü kalitesi benim için çok önemli. Ofis programlarını kullanmak dışında, dizi film de izlemek isterim. Ayrıca nadirde olsa Football Manager'ya da Rocket League gibi çerez oyunları rahat bir şekilde oynatsın istiyorum. biraz araştırdım. Huawe Matebook D16 2022 modeli dikkatimi çekti. 16 GB RAM i7 12700 h işlemci ( i5 12450h işlemcili modelini de alabilirim karar vermedim), 512 GB NVMe SSD'si var. Ekran boyutunun 16 inçte olması önemli. Daha azını istemiyorum ve tabii ki hafif olması gerekiyor. Bu bahsettiğim özelliklere sahip olması sebebiyle aklımı çeldi.

Ayrıca Lenovo ThinkBook 15 G2 laptopta dikkatimi çekti benzer fiyatlarda ama RAM'i 12 GB ve işlemcisi 11. nesil. Dediğim gibi çok fazla anlamadığım için net bir yargıya varamadım. Sonuç olarak;
Sizin görüşünüz nedir? Benzer fiyatlarda daha iyi bir model var mı? Yoksa bu laptop bahsetmiş olduğum kullanımlar için yeterli mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet gayet yeterli. Daha önce Ryzen 5 4600H modelini sorunsuz 1.5 sene kullandım. Hem oyun geliştiriyor hem okul işlerini hallediyor hem arada lol valorant vs canavar gibi oynuyordum. Premium bir laptop gerçekten. Çok çok memnundum. Ancak ondan sonra https://www.amazon.com.tr/Lenovo-Bi...cphy=1012782&hvtargid=pla-1897251564120&psc=1 bu bilgisayarı 16.000 TL'ye görünce buna geçtim. Yine aynı premium malzeme kalitesi. 2.5 K ekran da var üstelik ve huawei'den daha ucuz. Bunu da öneririm. Thnikbook önermem açıkçası malzeme kalitesini beğenmiyorum ve eski duruyorlar. Ve 12 GB ram mantıklı gelmiyor

Macbook Air M1 16 GB Ram'e ibreyi çevirdim şu anda. Matebook D16 İ7 ile Macbook Air M1 16 GB arasında hangisini tercih etmek mantıklı sizce ?_?

Macbook Air M1 16 GB Ram'e ibreyi çevirdim şu anda. Matebook D16 İ7 ile Macbook Air M1 16 GB arasında hangisini tercih etmek mantıklı sizce ?_?
M1 ne kadar iyi bilmiyorum ama M2 kullanan ve öncesinde M1 kullanan arkadaşım arada çok bariz fark olduğunu söylemişti ne kadar doğru bilemem. M1 de yeterlidir herhalde. Ama şöyle bi şey var ekranı 14 inç. Matebook ve attığım Lenovo 16 inç. Ekran boyutu sizin için ne derece önemli bunu da düşünmek lazım. Ve iş ortamınızda mac kullanımı ne kadar kolay olacak (programlarda bir uyum sorunu vs var mı) bunları da göz önünde bulundurmak lazım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı