HyperX Cloud Alpha S kulaklıktan dip ses geliyor

Ses seviyesini 80'lere çektiğimde dip ses gitti gibi ancak şu geldi aklıma, ses seviyesini Windows üzerinden düşürdüğümüzde dip ses azaldığı veya gittiği için sorun Windows'tan kaynaklı diyebilir miyiz? Linux bir sistemde de kulaklığı test etmeyi düşünüyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses seviyesini 80'lere çektiğimde dip ses gitti gibi ancak şu geldi aklıma, ses seviyesini Windows üzerinden düşürdüğümüzde dip ses azaldığı veya gittiği için sorun Windows'tan kaynaklı diyebilir miyiz? Linux bir sistemde de kulaklığı test etmeyi düşünüyorum şu an.
Kesinlikle ben de öyle düşündüm ilk başta hocam ama dip ses belki de hep var ve sadece en yüksekte anlaşılıyor da olabilir. Denerseniz bana da bildirim tüm kullanıcılara sorun olmadığını yayalım ahaha.

Tabii ki deneyip sizleri bilgilendireceğim kullanıcısı olarak bir şey daha sormak istiyorum size. Sizde de bazı etkileşimlerde kulaklıktan ince bir tık gibi bir ses geliyor mu? Değişen kulaklıktada da geliyordu bunda da geliyor, tık sesini nasıl anlayabilirim derseniz sesi %100'e aldıktan sonra Spotify kullanıyor musunuz bilmiyorum. Sırayla uyguladığım adımlar Spotify açıyorum, müziği başlatıyorum, durduruyorum, (durdurduğumda dip ses devam ediyor) ve kapatıyorum kapattığımda ince bir tık sesi geliyor, sanki müziği başlattığımda başlayan dip sesin kesilmesinin bildirimi gibi bir şey. Deneyebilirseniz çok mutlu olurum. Spotify yoksa Windows sesini açılması ya da kısılmasında gelen dling sesi ile oluşan dip ses kesildiğinde de aynı tıklama geliyor.

Not: Bu müzik veya video izlerken dinlerken çok fazla hissetmesem de tık sesi geliyor.

Tabi ki deneyip sizleri bilgilendireceğim kullanıcısı olarak birşey daha sormak istiyorum size sizde de bazı etkileşimlerde kulaklıktan ince bi tık gibi bir ses geliyor mu değişen kulaklıktada da geliyordu bunda da geliyor tık sesini nasıl anlayabilirim derseniz sesi %100'e aldıktan sonra spotify kullanıyormusunuz bilmiyorum sırayla uyguladığım adımlar spotify açıyorum müziği başlatıyorum durduruyorum (durdurduğumda dip ses devam ediyor) ve kapatıyorum kapattığımda ince bir tık sesi geliyor sanki müziği başlattığımda başlayan dipsesin kesilmesinin bildirimi gibi bir şey deneyebilirseniz çok mutlu olurum. Spotify yoksa windows sesini açılması yada kısılmasında gelen dling sesi ile oluşan dipses kesildiğinde de aynı tıklama geliyor.
Evvvet, hepsi oluyor bende de; ben de biraz manyak olduğumdan çok dikkat ettim ama bu sorunu yabancı forumlarda "cloud alpha s hissing issue/white noise issue" diye aratınca herkesin zaten bu dipsesi vs. yaşadığını gördüm. Bir ara firmware update çıkartılmış ve o çözmüş çoğu kişide, bazılarıysa USB girişiyle alakalı olduğunu söylüyor -diğer girişlere takıp deneyin, aygıtı kaldırın tekrar takın diyor- ama ben uğraşmayı kestim açıkçası. Benim yapmak istediğim tek bir şey vardı o da mic ile alakalıydı, normal cloud alpha'ya kıyasla bu geliştirilmiş versiyon olmasına rağmen çok boğuk bir mic sesine sahip. Bunun sebebi de o modele kıyasla USB ile bağlanmasıymış sanırım, o modellerde ayrıca bu dip ses olmadığı için belki bi ayrıştırıcı/splitter jak girişli kablo hem mic'teki boğukluğu hem de dipsesi bitirebilir gibi geldi. Zaman bulursam bir adet ondan sipariş etmeyi planlıyorum, etmezsem de bu şekilde kullanmak dışında seçenek yok gibi. Cloud alpha mic test bakıp bir kıyaslayın cidden daha güzel sonuçlar veriyor yani, hyperx'e bu konuları yazsak yeri var...

Evvvet, hepsi oluyor bende de; ben de biraz manyak olduğumdan çok dikkat ettim ama bu sorunu yabancı forumlarda "cloud alpha s hissing issue/white noise issue" diye aratınca herkesin zaten bu dipsesi vs. yaşadığını gördüm. Bir ara firmware update çıkartılmış ve o çözmüş çoğu kişide, bazılarıysa USB girişiyle alakalı olduğunu söylüyor -diğer girişlere takıp deneyin, aygıtı kaldırın tekrar takın diyor- ama ben uğraşmayı kestim açıkçası. Benim yapmak istediğim tek bir şey vardı o da mic ile alakalıydı, normal cloud alpha'ya kıyasla bu geliştirilmiş versiyon olmasına rağmen çok boğuk bir mic sesine sahip. Bunun sebebi de o modele kıyasla USB ile bağlanmasıymış sanırım, o modellerde ayrıca bu dip ses olmadığı için belki bi ayrıştırıcı/splitter jak girişli kablo hem mic'teki boğukluğu hem de dipsesi bitirebilir gibi geldi. Zaman bulursam bir adet ondan sipariş etmeyi planlıyorum, etmezsem de bu şekilde kullanmak dışında seçenek yok gibi. Cloud alpha mic test bakıp bir kıyaslayın cidden daha güzel sonuçlar veriyor yani, hyperx'e bu konuları yazsak yeri var...
Açıkçası siz söyleyince aklıma geldi, dün kulaklık için HyperX supporta yazacaktım Firmware Update bu Update'yi görünce ben de kurdum ve o tıklama sesi öncekine göre bende çok çok inceye düştü, sizin de yüklemenizi öneririm. Açıkçası Mic üzerindeki tek sıkıntım sanırım gürültü önleyici, YouTube üzerinden son ses bir video açınca Discord üzerinden ses direk karşıya gidiyor ya da yanımda annem babam konuşunca duyuluyor.

Açıkçası siz söyleyince aklıma geldi, dün kulaklık için HyperX supporta yazacaktım Firmware Update bu Update'yi görünce ben de kurdum ve o tıklama sesi öncekine göre bende çok çok inceye düştü, sizin de yüklemenizi öneririm. Açıkçası Mic üzerindeki tek sıkıntım sanırım gürültü önleyici, YouTube üzerinden son ses bir video açınca Discord üzerinden ses direk karşıya gidiyor ya da yanımda annem babam konuşunca duyuluyor.
Teşekkürler hocam, ben bayağı önceden kurmuştum ama sonuçlar az çok aynı... Güncellemem olursa yazarım tekrar buraya :)

Teşekkürler hocam, ben bayağı önceden kurmuştum ama sonuçlar az çok aynı... Güncellemem olursa yazarım tekrar buraya :)
Linux üzerinde de aynı dip ses sorunu devam ediyor dediğiniz gibi "belki de hep var ve sadece en yüksekte anlaşılıyor da olabilir." sanırım dip ses herzaman var, sadece en yüksekte anlaşılıyor. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.

Linux üzerinde de aynı dip ses sorunu devam ediyor dediğiniz gibi "belki de hep var ve sadece en yüksekte anlaşılıyor da olabilir." sanırım dip ses herzaman var, sadece en yüksekte anlaşılıyor. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
Her zaman kulaklıkdaşım ahaha, diğer tüm yönleriyle çok rahat ve hoş bir kulaklık güle güle kullanın 👍

Dediğiniz gibi çok rahat ve hoş kulaklık. Teşekkürler sizde güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı