HyperX Cloud Silver sorunları ve deneyimlerim

300 TL fiyata MediaMarkt üzerinden aldığım HyperX Cloud Silver kulaklık bugün teslim edildi.

Ürün koli içinde geldi. Ancak koli ürünün kutusundan büyüktü ve baloncuklu naylon ile korumaya alınmadığı için MediaMarkt benden bir eksi puan aldı.
Ürün Aras kargo ile geldi. Kutu üzerinde hasar yoktu. Ürünün kendi kutusunda hasar yoktu. Aras kargonun ilk defa yıpranmadan ürün getirdiğine şahit oluyorum. :) Çalışanları mı değiştirdiler acaba diye düşünmüyorum değilim benim bölgemdeki şubede.

Kulaklığın kendi kutusunda 2 adet koruma bandı var. Biri iç kutu ile dış kılıf için yapılmış. Diğeri ise ürünün kullanım koruması için yapılmış. Bu bir artı mı bilmem ama güven verdi açıkçası bana.


Asıl konumuza dönelim şimdi.

Kulaklığa gelen ses kalitesi bence çok güzel ve gayet başarılı. Bu sebeple benden artı kazandı.

Kulak yastığı rahatlığı ve derinliği yeterli geldi bana.
Ancak suni derinin etkisi yüzünden nemlenme veya yağlanma gibi bir his oluyor yastık yüzeyinde elinizle kontrol ettiğiniz zaman. Suni deri ile alakalı bir durum olduğu için eksi puan vermek içimden gelmiyor.

Kulak yastığının yalıtımı üst düzey olmasa da en yüksek ses seviyesinde ciddi bir yalıtım görüyorum sessiz bir ortamda. Bu sebeple benden artı kazandı.

Kulaklığın pasif gürültü engelleme yapısı yeterli gibi. Dışarı yansıyan sesi plastik yeterince kesiyor gibi. Dışarıdan gelen sesi bence olması gereken seviyede kesiyor. Bu sebeple artı kazandı benden.

Kafa bandı bence üst düzey olmasa da rahatlığını gösteriyor. Bu sebeple benden artı kazandı.

Kulaklık esnekliği az. Yaptığım kullanım deyiminde kafaya takma ve çıkarma işlemi için gerekli esnekliği veriyor.
Esnek kulaklıkların kavrama gibi bir başarısı yok bence çok gevşek kaldıklarından. Kafa bandı yapısı sayesinde esnekliği olmasına rağmen kavraması güzel ürünlerde yok değil. Bu yapıdaki kulaklık için yeterli bulduğumdan kaynaklı artı kazandı benden.

Kulaklık kullanım esnasında ne gevşek nede sıkı bir yapısı var. Uzun kullanımda rahatlık konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kullanım esnasında kulaklık kullandığınızı sürekli hissettiren bir etken var. Ben kulaklığın biraz daha sıkı olmasını isterdim açıkçası. Artı vermek konusunda biraz kararsızım bu sebepten kaynaklı ama negatif bir etken olmadığı için artı veriyorum.

Kulaklık kablosu çok kalın değil. Kalınlığı bence güzel. Jak ayırıcı ile birlikte ciddi bir uzunluk sağlıyor. Bilgisayar kasasını masadan uzak konumda tutanlar için iyi bir durum.
Kulaklık dışarıda mobil cihazlar üzerinde kullanıma uygun olduğu için ana kablonun üzerinde bir tane jak var.
Ana kablonun üzerindeki kontrolcü yapısı yeterli gibi. Ses açma tekerleği başarısız değil. Tekerlek dönüşü ne çok sert nede çok gevşek. Olması gereken yapıda bence. Ancak mikrofon kapatma, açma anahtarı kalitesiz geldi bana. Bu sebeple çok fazla kullanım yapılmaması lazım bozulmaya müsait bir yapısı var gibi.
Genel olarak başarılı bir kablo yapısına sahip ama o mikrofon anahtarı yüzünden puan vermeden geçiyorum.

Mikrofon beni çok tatmin etmedi.
Bilgisayar kullanımında Windows üzerinden kontrol edebildiğimiz mikrofon bası 0 olsa dahi mikrofon ses seviyesi %50 den sonra dip sesi mevcut olurken %70 ve sonrasında kendini net bir şekilde gösteriyor.
Mikrofonun uzunluğu çok iyi. Dudağın dibinde bitiyor.
Mikrofonun takıldığı kulaklığın üzerindeki jak yuvasına mikrofonu takınca mikrofon oynuyor. Oturma sesi gelse de bu oynama normal değil.
İndirimle 300 TL ye aldığım bir ürün olabilir ama gerçek fiyatı 500 TL üzeri olan bir ürünün mikrofonunun dip ses yapması ve mikrofonun yuvasında oynaması beni üzdü.


Yaşadığım sorunları aktarıyorum şimdi.

Jak ayırıcı ile kullanımda kulaklığa gelen ses karşı tarafa gidiyor. Ses kaydedicisi ile yapılan kayıtta kulaklığa gelen ses kayıt oluyor.
Yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünerek mikrofonu çıkartıp öyle test ettim. Discord üzerindeki iletişimde ve ses kaydedici üzerinde sorun devam etti.
Sonra mikrofon kapatma anahtarı ile mikrofon takılı ve takılı olmadan kapattım. Yine sorun devam etti.
Jak ayırıcı kablo mu etken oluyor diye onu kullanmadan sadece ana kabloyu taktım kulaklık girişine. Bu şekilde ses kaydedicisi üzerinde ve Discord üzerinde kulaklığa gelen ne kayıt oldu ne de Discord üzerinde karşıya gitti.

Kulaklık ses seviyesini kulaklık anahtarı üzerinden ve Windows üzerinden kapatmama rağmen jak ayırıcı ile kullanımda mikrofon takılı olduğunda ve olmadığında sorun yine devam ediyor.
Aynı işlemde mikrofon anahtarından mikrofonu açıp kapatsam da sorun devam ediyor.

Mobil cihaz üzerinde kullanımda mikrofonda kesilmeler oluyor konuşma esnasında.
Mobil cihaz üzerinde kullanımda kulaklığa gelen ses karşıya gitmiyor şu an için.

Kulaklık üzerindeki mikrofon yuvasına mikrofonu takıp oturma sesi gelse de mikrofonun oynaması bence bir sorun. Diğer kullanıcılarda var mı bilmiyorum. Bu benim aldığım ürünle alakalı olabilir. Benim dışımdaki kişilerde aynı durum mevcutsa bu hiç hoşuma gitmedi. Bu oynama mikrofon kalitesini etkilerken zamanla yuvanın bozulmasına ve jak yapısının bozulmasına sebep olacağını düşünüyorum.

Bu ürünün kulaklık direnci kaç bilmiyorum. Bu sebeple bilen biri yazabilir mi?
Jak ayırıcı ile kullanımda 100 Ohm üzerini görüyorum bilgisayardan.
Jak ayırıcı olmadan kulaklıktan ses çıkışı alabilmek için kullandığımda ise 51 Ohm ile 100 Ohm arasında olduğunu görüyorum bilgisayarda.

Ürünü kutusuna kaldırdım.
Bu arada sadece masaüstü bilgisayarımda denemedim. Sahip olduğum laptop üzerinde denedim ve aynı durum onda da geçerli.
Bilgisayara format atıp öyle denemeyi düşünüyorum. Düzelme olacağını sanmıyorum ama bir umuttur diyerek yapacağım.
Pazartesi gününe kadar bilgisayar üzerindeki kullanımda değişme olmazsa servis yoluna gidecek mecbur kutuyu açtığım için iade alınmayacağından.

Yazılımsal bir sorun yaşıyorum desem aynı sorunu iki cihaz üzerinden yaşamam.
Donanımsal bir sıkıntı olduğu çok net.

Sizlerin yorumlarını ve çözüm yöntemlerinizi bekliyorum.
Stereo karışımı kapalı ve açık olarak denedim. Bununla alakalı bir çözüme ulaşamadım. Bu yüzden bununla alakalı bir çözüm yöntemi söylemeyin.

Not: Tüm HyperX Cloud Silver ürünleri sorunlu demiyorum. Bana gelen üründe sorun olduğunu söylüyorum.
HyperX Cloud Silver kulaklığı kötülemeye veya karalamaya kalkacak arkadaşlar kesinlikle yorum yapmasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürlet Mevlüt. Arkadaşlara çok yardımcı olacak bir inceleme. Keşke mikrofon testini de kaydedip atsaydınız :)
 
Güzel, detaylı inceleme alacaklara yararı olur fakat 100 Ohm bana oyuncu kulaklığı için biraz fazla geldi. Orta seviye Bose ve AKG marka stüdyo kulaklıklarında bile 80 ohm oluyor.
 
Teşekkürlet Mevlüt. Arkadaşlara çok yardımcı olacak bir inceleme. Keşke mikrofon testini de kaydedip atsaydınız :)

Sorun çözmekten kayıt işini düşünmeye fırsat olmadı. Denemeler için yaptığım kayıt atılacak bir durumu yoktu. Detaylı bir kayıt atmayı düşünüyorum.

Güzel, detaylı inceleme alacaklara yararı olur fakat 100 Ohm bana oyuncu kulaklığı için biraz fazla geldi. Orta seviye Bose ve AKG marka stüdyo kulaklıklarında bile 80 ohm oluyor.

Günümüzde 16 Ohm kulaklıklar var çok nadir olsa da bilgisayar kullanımı için var.
MH752 kulaklık 26 Ohm değerindeydi yanlış hatırlamıyorsam eğer.
HyperX kulaklıkları 32 veya 36 olarak değişiyor diye biliyorum. Ciddi ciddi şaşırdım ben Ohm değerini görünce.

Ürün kutusuna kaldırdığım gibi duruyor şu an için. Şu an iş yapıyorum. İşim biter bitmez dosyalarımı laptop üzerine yedekleyip sonra format atıp tekrar deneyeceğim.

HyperX Cloud Silver modelinin driver güncellemesi var mı bilmiyorum. İnternetten baktım ama ben bulamadım. Ses kartlı bir ürün olmadığından olacağını da düşünmüyorum.
----
Güncelleme

Kulaklığı format sonrası tekrar denedim.

Kulaklığı jak ayırıcı ile kullanmadan sadece kulaklığı kullandığım denemelerde herhangi bir sorun yok.
Oynatılan ses ne kayda yansıyor nede karşı tarafa gidiyor.

Kulaklığı jak ayırıcı ile kullandığım zaman mikrofon takılı olsun veya olmasın oynatılan ses belli bir ses yüksekliğinde kayıta alınıyor ve karşı tarafa gidiyor.

Kablo üzerindeki mikrofon anahtarı ile mikrofonu kapatsam dahi sorun devam ediyor. Mikrofon takılı olsun veya olmasın bir değişiklik yok.

Kablo üzerindeki ses anahtarı ile kulaklık ses seviyesini tamamen kapatsam dahi belli bir ses seviyesinde yine oynatılan ses kayda alınıyor ve karşı tarafa gidiyor.

Windows üzerinden mikrofonu susturduğum zaman oynatılan ses kayda alınmıyor ve karşı tarafa gitmiyor.

Mikrofon kulaklık üzerindeki yuvada hala oynuyor. Bu üretimden alakalı bir sorun. Buna benim çözüm üretmem mümkün değil zaten. Bu sebeple kusurlu ürün sınıfa en baştan bu sebeple giriyor.

Mobil kullanımda mikrofonda hala konuşurken kesilmeler oluyor az olsa da.

Kulaklık jak ayırıcı ile kullanımda ve jak ayırıcı kullanmadan 51 Ohm ile 100 Ohm arasında olduğunu belirtmeye devam ediyor. Kulaklık galiba 60 Ohm değerine sahipmiş. Bu değerde bu ses bu kulaklıktan nasıl çıkıyor ve bu kadar iyi bir sese nasıl sahip oluyor anlamış değilim jaklı kullanımda. Kullandığım anakart üzerindeki ses yongası etken desem telefonda bile aynı kalitede ses alıyorum neredeyse.


Kulaklığı iade edeceğim. İnternet üzerinden aldığım için iade etme durumuna bakacağım. Sonuçta bana gelen üründe kusurlar var. Mikrofon anahtarı pasif olması bir yana kulaklığın içindeki mikrofon bağlantılarında sorun olduğu çok net.
Eğer kabul etmezlerse açılmış kutu bahanesi yüzünden mecbur servis süreci yaşanacak.


Mikrofonun kulaklık üzerindeki yuvasında oynaması, kulaklık kablosunda mikrofon anahtarının pasif olması, jak ayırıcı kablonun sorun oluşturmasından kaynaklı etkenler yüzünden kulaklık kusurlu sınıfına girdiğinden iade edeceğim. Değişim yoluyla aynı ürüne bir şans daha vermem gibi bu sorundan kaynaklı.

Mikrofonsuz ve jak ayırıcı olmadan kullanımda kulaklık ciddin iyi. Bu sebeple üzülüyorum iade edeceğime ama yapacak bir durum yok diyerek kendimi teselli ediyorum vallahi kusurlu ürün diyerek.

Bundan sonra mikrofonlu bir kulaklık almam galiba. Para iadesi ile harici bir mikrofon alacağım. En kötü BM800 gibi bir set düşünüyorum.
Kulak içi kulaklığım bozulmuştu yenisini alacağım. Bir süre onla devam ederim ses çıkısı alabilmek için.
 
Son düzenleme:
@Mevlüt Çetinkaya
Aynı kulaklığa sahibim ve aynı sorun bende de var. Sadece siz konuşurken yapıyor bunu. Son ses müzik dinlerken mikrofondan çok rahat duyulabiliyor. Onun dışında özellikleri kutunun yanında gelen kılavuzda yazıyor.
2129BA17-82DE-46D4-9143-7174E1FE4CD5.png
 
Son düzenleme:
@Mevlüt Çetinkaya
Aynı kulaklığa sahibim ve aynı sorun bende de var. Sadece siz konuşurken yapıyor bunu. Son ses müzik dinlerken mikrofondan çok rahat duyulabiliyor. Onun dışında özellikleri kutunun yanında gelen kılavuzda yazıyor.
Eki Görüntüle 467394

Siz testlerinizi nasıl yaptınız bilmiyorum. Size adım adım anlatayım.

Öncelikle jak ayırıcı kablo kullanılmadan kulaklıktan dışarı yansıyan ses veya kulaklığa gelen ses kayıta yansımıyor ve karşı tarafa gitmiyor.
Bu kullanımda kulaklık üzerinde mikrofon varken ve yokken denedim. Herhangi bir mikrofon algılaması yok.
Sonuç olarak ana kablo ile sadece kulaklığı kullandığımız zaman sorun yok.

Sonra jak ayırıcı kablo ile kullanım yaparken asıl sorunlar başlıyor.
Kulaklık üzerinde mikrofon takılı olsun veya olmasın oynatılan ses kayıta alınıyor ve karşı tarafa gidiyor.
Ana kablo üzerindeki mikrofon anahtarı ile mikrofonu susturma yapılsa dahi oynatılan ses kayıta alınıyor ve karşı tarafa gidiyor.
Ana kablo üzerindeki kulaklık ses tekerleği ile sesi tamamen kapattığım halde belli bir ses seviyesinde oynatılan ses kayıta alınıyor ve karşı tarafa gidiyor.

Dışarı yansıyan sesi mikrofon algılamıyor yaptığım ayarda.
Kulaklık ses seviyesi Windows üzerinden %25 değerlerine çektiğim halde oynatılan ses kayıta alınıyor ve karşı tarafa gidiyor.
Kulaklık kablosu üzerindeki tekerlek ile tamamen kapatma zaten hiç etkilemiyor.
Windows üzerinden çıkış sesi %100 kullanım yaparken kablo üzerindeki anahtardan kulaklık sesini %80 değerine düşürüldüğü zaman dışarı ses yansımıyor. Aynı durum tam tersi içinde geçerli.

Ben konuştuğumda ses algılaması için önce kulaklığın dışarı ses yansıtması lazım. %80 değerine kadar kulaklık yalıtımı ciddi oranda iyi.

Mikrofon basını denemeler ve testlerde %0 olarak tuttum. Mikrofon bası kullanan biri değilim. Mikrofon bası dip ses yaparken sesin patlama oluşturmasına sebep veren bir etken.
Mikrofon basını %10 değere kadar kullanım yapan varsa mikrofon ses seviyesini maksimum %70 değerini kesinlikle geçmemeli.
Mikrofon bası %0 değerde olup mikrofon ses seviyesini aralıktı test ettim. Kendi sesimi dinleyerek dahi ettim. Aynı sırada müzik açtım.
Mikrofon bası %0 değerde olup mikrofon ses seviyesi %80 değerini geçmeden kullanımda kulaklıktan dışarı yansıyan sesi kesinlikle almıyor. Benim denemelerimde böyle oldu en azından.
%90 değerine kadar yine almıyor fakat dip ses olayı ortaya çok net çıkıyor. %0 mikrofon bası ile %80 mikrofon seviyesine kadar çok fazla sorun yok dip ses konusunda. Çok dikkat ederseniz duyarsanız veya takıntınız varsa.
Dip sesi istemiyorsanız eğer %0 mikrofon bası ile %70 mikrofon ses seviyesini geçmeyin.

Yazılımsal bir sıkıntı yaşıyor muyum diye çok uğraştım ben. Başta yazılımsal bir sıkıntı olarak gördüm ve ben bunu çözerim dedim.
Ancak uğraştıkça ve denemeler yapıldıkça yazılımsal bir sorun olmadığının sonucuna vardım.

Bunun en büyük ispatı sorunun jak ayırıcı kablo ile başlaması.
Mikrofon takılı olmadan kayıta ses alınması ve sesin karşıya gitmesi.

Bunun dışında mikrofon kulaklık üzerindeki yuvaya oturmuyor ve yuvada hareket boşluğu mevcut. Buda ürünü kusurlu sınıfına direk koyar diğer sorunlarını gözardı etsek bile.
Çünkü yuvada mikrofon jakı oynadıkça mikrofon sesinde bozulmalar olur. Hatta mikrofonda kesilmeler oluyor demiştim. Büyük bir ihtimal bu sebepten kaynaklı.



Size gelen üründe sorun yoksa benim yaşadığım sorunlar gibi gönlünüz rahat rahat kullanın.
Kulaklıktan mikrofon ses algıladığını düşünüyorsanız az önce anlattığım denemelerdeki gibi kullanın.

Windows üzerindeki ses seviyesi 100% olabilir. Kulaklık üzerindeki tekerlekten %80 ile %85 gibi değerlere düşürün. Şöylede yapabilirsiniz kulağınızın sese olan duyarlığına göre biraz daha düşürebilirsiniz. Kulaklık %75 değerlere kadar oyundaki çevresel sesleri yine sunuyor.
Yada kulaklık üzerideki tekerlekten sonuna kadar açıp Windows üzerinden kısabilirsiniz.

Mikrofon basını %0 değerine alın ve mikrofon ses seviyesini %70 ile %80 değerleri arasında kullanın.

Not olarak şunu eklemeden geçmeyim. Sahip olduğum anakartın üzerindeki ses yongası ve ASUS yazılımı ile benim daha iyi sonuçlar almamı sağladığını düşünüyorum.


Gün içinde kulaklık iade işlemlerini başlatacağım kabul ederlerse. Etmezlerse de artık servis süreci ile gelecek rapor ile iade alacağım.
Üzülerek şu ürünü iade yoluna girdiğimi bir daha söylüyorum. Kulaklığın kendisi direk kulaklık girişine takıldığında canavar gibi ve sorunsuz.
Yukarıdaki bahsettiğim sorunlar ve kusurlu sınıfına sokacak sebeplerden kaynaklı iade edeceğim mecbur.
 
Senin mh 752 ile de benzer bir problemin olmamis miydi? O kadar yazmana ragmen tam anlayamadim ben, mikrofon takili degilken nasil sesi karsi tarafa gonderiyor?
Eger satmak istersen belki almayi dusunebilirim sorunu tam anlarsam.
 
Senin mh 752 ile de benzer bir problemin olmamis miydi? O kadar yazmana ragmen tam anlayamadim ben, mikrofon takili degilken nasil sesi karsi tarafa gonderiyor?
Eger satmak istersen belki almayi dusunebilirim sorunu tam anlarsam.


Cooler Master MH752 kulaklık üzerindeki sorun ses kartının oluşturduğu bir durumdu benim deneyimlerime ve test etme sonuçlarına göre.
Cooler Master MH752 kulaklıkta mikrofon çıkardığın zaman kulaklığa gelen ses algı yapmıyordu. Mikrofonu susturduğun zamanda yapmıyordu.
Cooler Master MH752 sorun ise şundan ibaretti. Kulaklığa gelen sesin kayıta alınması ve karşıya gitme sorunu vardı. Dışarı yansıyan ses olmadığı halde bunu yapıyordu.
Bundan kaynaklı tüm ispatlara rağmen zar zor iade edebildim.

HyperX Cloud Silver kulaklık üzerindeki sorun ise tamamen kulak içindeki yapıdan ve jak ayırıcıdan kaynaklı oluşan bir durumdu.
Jak ayırıcı kullanmadan direk sadece kulaklıktan ses almak için bir kullanım yapınca herhangi bir sorun yoktu.
Jak ayırıcı kabloyu taktıktan sonra mikrofon kulaklık üzerine takılı olmasa dahi kulaklığa gelen ses kayıta alınıyor ve karşı tarafa gidiyordu.
Kablo üzerindeki mikrofon kapatma anahtarı etkisizdi. Kapatsam dahi yine sorun devam etti. Windows üzerinden mikrofon kapatma ile anca engel olabiliyordum.
Kablo üzerindeki kulaklık ses seviyesini ayarlayan tekerlek ile ve Windows üzerinden ses seviyesini kıssam dahi belli bir ses seviyesinde sorun devam etti. Dışarı yansıyan bir ses olmadığı sürece normalde mikrofon ses kaydı almaz ve karşı tarafa ses yansıtmaz.

Önceki yazımlarda söylediğim gibi yazılımsal bir sorun olarak git gel olarak çok kararsız kaldım.
İlk başta öyle görünüyordu. Sonra Windows üzerinden ayarlamalar yapmış olsam da bir çözüme ulaşamadım. Yazılımsal bir sorun olsa çözüme ulaşırdım.
Yazılımsal bir sorun olmadığının bir ispatı ise mikrofon takılı değilken sorunun devam etmesi jak ayırıcı kablo ile kullanım yaparken.

Mikrofon yuvasında oynuyor demiştim. Bundan kaynaklı sorun başlıyor olup kulaklığın iç yapısındaki bağlantılar belki sorun oluşturan şeydi.

Kulaklığın iade süreci başladı. E- Faturamı göndermemişlerdi ve servis işlemi için şart olduğundan talep için aradığımda iade hakkımın olduğunu öğrendim. Ürünü Media Markt İnternet sitesi üzerinden alıp kargo ile geldiği için 14 gün içinde iade etme hakkım varmış. Bende servis süreci yaşamamak adına iade hakkımı kullandım. Para iadesi süreci başladı bugün. 10 gün içinde para iadesi olacağını belirten bir mesaj geldi.

Blue yeti gibi bir mikrofona sahip olsam sadece kulaklığı kullanmaya devam eder geçerdim. 300 TL ye güzel bir üründü sadece kulaklık için bile.
60 Ohm direnç değerine sahip olsa da kulaklık ses seviyesi gerçekten iyiydi. Oyun seslerini net alıyor ve çevresel sesleri bile güzelce sunabilen bir üründü.
Belki benim kullandığım ses ayarları ve anakart üzerindeki ses yongası bir etkendi iyi olması konusunda. Ciddi bir ses kartı ile çok güzel sonuçlar verebilecek bir olduğunun kesinlikle arkasındayım sadece kulaklık olarak bakarsak.


Kulak içi kulaklığım bozulduğu için kulak içi bir kulaklık alıp yoluma bir süre onla devam edeceğim harici mikrofon alıp.
BM800 tarzı bir şey düşünüyorum. Belki bütçe ayarlayabilirsem eğer Rode-NT, Blue yeti gibi ürünlere gözümü dikebilirim.
 
Bende son 4 gündür bu kulaklığı kullanmaktayım. Uzun kullanımda kulakları ağrıttı. Sesin karşıya gitme işini ben mikrafon ayarlarından gürültü tutma ve akustik eko iptalini açarak ve bassı 0a indirerek çözdüm. Mikrafonun takılıyken oynaması bendede var.
 
Bende son 4 gündür bu kulaklığı kullanmaktayım. Uzun kullanımda kulakları ağrıttı. Sesin karşıya gitme işini ben mikrafon ayarlarından gürültü tutma ve akustik eko iptalini açarak ve bassı 0a indirerek çözdüm. Mikrafonun takılıyken oynaması bendede var.


Mikrofonun jak yuvasında oynaması sizde de mevcutsa eğer çok üzücü bir durum. Sadece bana gelen üründe bu sorun var diye düşünüyordum. İnternet üzerinde bunla alakalı herhangi bir bilgi paylaşımı olmadığı için.

Asus anakartı kullanan kişilerde ses programı mevcut olabiliyor. Bende ise Sonic Studio 3 var.
Program üzerinden gürültü azaltma ve akustik eko iptalini bende açarak kullanıyorum.
Sonic radar desteği dahi mevcut. Ancak kullanmıyorum ben CS-GO üzerinde hesabın ceza almasına sebep veren bir etken olduğunu söyledikleri için. CS-GO oynamıyorum ama diğer oyunlarda yine riske atmıyorum.

Kulaklık üzerindeki mikrofonu kullanımda kesinlikle mikrofon bası 0% olmalı görüşündeyim ben. 10% değeri ile kullanımda %60 gibi değerler yine sorun oluşturmuyor karşı tarafa ses gitmesi konusunda. Ancak kulaklığın yapısı ve mikrofon kalitesinden tut bağlantısına kadar bu durumu etkileyen durumlar var.

Kulaklık ses seviyesini hangi seviyede kullanıyorsunuz bilmiyorum ama %85 ile %90 ses seviyesi aralığı yeterli gibi gelmişti ses kasmak için.

Önceki yorumlarda bahsetmiştim %80 seviyesine kadar kulaklık yalıtımı cidden iyi diye. %80 üzeri mikrofonun algılama ihtimali çok düşük bir seviyede dışarı ses yansıtıyor.
Ancak %100 ses seviyesinde bangır bangır müzik dinlemek kesinlikle mikrofonun algı yapmasına sebep verir.
Oyun deneyimi ile film, müzik deneyimi çok farklı.

Oyun oynarken kulaklık ses seviyesi 90% civarlarında olup, mikrofon 0% bas seviyesi ile 70% vaya %80 civarında sorun oluşturmuyorsa güzel bir durum benim için. Mikrofon 50% ses sevisine kadar zaten net ses verebiliyor bence. Sadece mikrofonun dip ses sorunu var onuda olabildiğince mikrofon basını 0% kullanımda en aza indiriyoruz.
Ayrıca herkesin kulak algısı çok farklı. Çoğu insan kulaklık en yüksek ses seviyesinde bile ayak sesi kasma sorunları yaşıyor mesela. Bunun sebebi bana göre yüksek seslere çok fazla alışmamız. Düşük seslere çok fazla odaklanamıyoruz bu yüzden.
Bir ara bangır bangır müzik dinlemekten bende ayak seslerini algılayamıyordum dibime adam girene kadar.

Son olarak sizde karşıya ses gitme sorunu yoksa o zaman benim yaşadığım sorun tüm ürünlerde değil bana gelen üründe bir sıkıntı olduğunu gösterir.

Güle güle eskitin mi desem, eskimeden kullanmak mı nasip olsun desem bilemedim. :)
Kulaklığın kendisi cidden hoşuma gitmişti. Harici bir mikrofona sahip olsam belki değişim riskini alırdım ama artık çok geç para iadesi yapıldı. :)

Ayrıca 60 Ohm olan bir kulaklığın bu ses seviyesini ve çevresel ses kasmaları net vermesi ciddi anlamda bir başarı olduğunu tekrar hatırlatıyorum.
32 Ohm üzeri kulaklıklara genelde negatif bakıyoruz.
Ciddi bir ses kartı ile bu ürünün veya diğer modellerin vereceği performansı düşünemiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı