Hz. İsa nasıl öldü?

KupadeArjantin

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
3050┃8 GB Ram┃İntel İ5-11400H┃512 GB SSD┃Windows 10 Pro┃
Merhaba ben bir Müslümanım ve İsa peygamberin Allah katına yükseldiğine inanıyorum fakat detaylı bilgi sahibi değilim, aynı zamanda insanların düşüncelerini de merak ediyorum, sizin düşünceleriniz nelerdir?

Merhaba ben bir Müslümanım ve İsa peygamberin Allah katına yükseldiğine inanıyorum fakat detaylı bilgi sahibi değilim, aynı zamanda insanların düşüncelerini de merak ediyorum, sizin düşünceleriniz nelerdir?
Judas Iscariot tarafından ihanete uğramıştır ve Romalılar tarafından çarmıha gerilerek öldürülmüştür.

Ek bilgi: Leonardo DaVinci'nin "Son Akşam Yemeği" eserinde bu konuya değiniliyor. Hz İsa, havarilerine şöyle diyor; Bu akşam içinizden birisi bana ihanet edecek. Burası genel kültür ancak bilmenizden zarar gelmez.

Çarmıha germemişler miydi?
Aynen öyle hocam, çarmıha geriyorlar.

İncil’e göre İsa şöyle öldürülmüştür: Yahudi din adamlarının isteğiyle Romalı vali Pilatus tarafından çarmıha gerilme cezasına hükmedilir. Romalı askerler İsa’yı döver, kırbaçlar ve çarmıha götürür. Ellerinden ve ayaklarından çivilenerek çarmıha asılır. Saatler süren acı ve nefes darlığından sonra çarmıh üzerinde ölür. Romalı bir asker, öldüğünü kesinleştirmek için mızrakla böğrüne vurur. Daha sonra cesedi çarmıhtan indirilir ve defnedilir.

Uzun okumak isterseniz de:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı