i3-10100F bilgisayar hala Windows 11'i desteklemiyor

MuhammetJerich0

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16
SSD veya HDD modeli
WD 1 TB Blue
Ekran kartı
GTX 760
Anakart
Gigabyte H410M
İşlemci
i3-10100F
Herkese merhaba. Bildiğiniz üzere Windows 11'i kurabilmek için TPM 2.0 ve Secure Boot'u aktif etmeniz gerekiyor. Her ikisini de aktif etmeme rağmen Windows Update'de hala "This PC doesn't currently meet the minimum requirements to run Windows 11." uyarısını alıyorum. PC Health Check üzerinde hiçbir problem gözükmüyor. Fikri olan var mı? Anakartım Gigabyte H410M, işlemcim de i3-10100F. tpm.msc komutundan TPM'in aktif olduğunu teyit ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS kaynaklı bir sorun olabilir. ASUS gibi bazı markalar TPM ayarını Bios güncellemesi ile yolladı.

Sayın moderatör, işlemcim ile bu sorun arasında hiç bir alaka olmamasına rağmen başlığımda neden işlemciyi vurguluyorsun, illa küfür mü edelim? Sorunum Gigabyte'ın UEFI BIOS'u ve Secure Boot ile alakalı. İşlemciyi vurgulayarak insanların benim problemimin işlemci ile alakalı olduğuna kanaat getirmesini sağlıyorsun ve bu da benim verimli yanıt almama engel oluyor. @Recep Baltaş bu nedir abi? Böyle moderatörleri kim işe alıyor? Rezalet. Ayrıca başlığımın orijinal hali olan "Bilgisayarım hala Windows 11 desteklemiyor." hali zaten yeterince açık değil mi?
Ayrıca işlemciyi belirtmemin sebebi, 10. nesil Intel bir işlemci olmasından dolayı TPM 2.0 desteklediğine dair kanıt niteliği taşıması. Böylece insanlar bana TPM 2.0 desteklemeyen bir işlemci kullandığıma dair bir argüman sunamaz.

Herkese merhaba. Bildiğiniz üzere Windows 11'i kurabilmek için TPM 2.0 ve Secure Boot'u aktif etmeniz gerekiyor. Her ikisini de aktif etmeme rağmen Windows Update'de hala "this PC doesn't currently meet the minimum requirements to run Windows 11." uyarısını alıyorum. PC health check üzerinde hiçbir problem gözükmüyor. Fikri olan var mı? Anakartım Gigabyte H410M, işlemcim de i3-10100F. tpm.msc komutundan TPM'in aktif olduğunu teyit ettim.

Windows Update'den detaylı bilgi var Windows 11 güncellemesinin altında ben oradan PC health check yüklemiştim, sonra otomatik Windows Update de sizin bilgisayarın verdiği bu hata gitmişti eğer düzelmediyse direk yükleme yardımcısıyla yükleyin kuzeniminkide sizin gibi olmuştu. Download Windows 11

Technopat Haberler

Geri
Yukarı