i3 10100F maksimum kaç MHz RAM destekliyor?

Anladım arkadaşlar ve eş değer performans veren AMD işlemcilere yöneldim R3 3100 1660 Super 16 GB RAM ekran kartını ileriki zamanlarda RTX 2060 Super ile değiştirmeyi düşünüyorum sıkıntı yapar mı işlemci?

2666MHz calissa bile 10100F, 3100'den daha güçlü.
10100F tercih edin.

Dediğiniz doğru gerçekten F/P ama RAM MHz desteği canımı sıktı.

Hayır aklınıza takılmasın. Tek çekirdek performansında 10100F geçiyor. Böylelikle MHz hızlarının hiçbir önemi kalmıyor. Üstelik 250 lira daha ucuz. Kesinlikle 10100F alın.

Hayır aklınıza takılmasın. Tek çekirdek performansında 10100F geçiyor. Böylelikle MHz hızlarının hiçbir önemi kalmıyor. Üstelik 250 lira daha ucuz. Kesinlikle 10100F alın.

Evet haklısnız
Sizden bir ricam var
i3 10100F
GTX 1660 Super

Bu iki donanıma göre anakart ve RAM önerir misiniz? Uygun bütçeli?
Ve ileride 1660 Super'i satıp yerine RTX 2060 Super alma gibi bir planım var (2 yıl sonra falan)
Bu işlemciyle en uyumlu ve F/P RAM ve anakart önerir misiniz

Anakart olarak kesin bunu alacaksın. Resmen bedava. Merak etme bende 2 gün önce 10100F alıp bu anakartı aldım. Satıcı aynı gün kargoya veriyor ve ertesi gün eline geliyor.

RAM olarakta
Patriot 8GB 3200MHz Viper Steel DDR4 CL16 1.35V Pc Ram Soğutuculu
https://www.hepsiburada.com/patriot...sogutuculu-p-HBV00000J8N5A?magaza=Hepsiburada

Bu iki üründe geleceğe dönük ürünler. İlerde Z serisine geçersen tak diye 3200 olur RAM’lerin. B460’a ise çok rahat M2’ler, İ5’ler hatta K ibaresi olmayan i7 bile takabilirsin. Alacağın en iyi alternatif bunlar. RAM’i bütçe varsa 16 yaparsanız çok iyi olur. Özellikle anakart indirimini sakın kaçırma. Hayırlı olsun şimdiden.

Anakart olarak kesin bunu alacaksın. Resmen bedava. Merak etme bende 2 gün önce 10100F alıp bu anakartı aldım. Satıcı aynı gün kargoya veriyor ve ertesi gün eline geliyor.

RAM olarak da.
Patriot 8 GB 3200MHz Viper Steel DDR4 CL16 1.35V PC RAM soğutuculu.
https://www.hepsiburada.com/patriot...sogutuculu-p-HBV00000J8N5A?magaza=Hepsiburada

Bu iki üründe geleceğe dönük ürünler. İleride Z serisine geçersen tak diye 3200 olur RAM’lerin. B460’a ise çok rahat M.2’ler, i5’ler hatta k ibaresi olmayan i7 bile takabilirsin. Alacağın en iyi alternatif bunlar. RAM’i bütçe varsa 16 yaparsanız çok iyi olur. Özellikle anakart indirimini sakın kaçırma. Hayırlı olsun şimdiden.

Çok teşekkürler ilginiz alakanız için.

Evet doğru. 2666 MHz destekliyor en fazla. Z serisi o işlemci için çok fazla. Keza Intel sistemlerde RAM frekansı çok bir etkiye sahip değil. Güzel bir B460 gayet iş görür.

Yanlış.

İnsanları yanlış bilgilendiriyorsun.
Neden fazla olsun 10.nesil bir işlemci zaten. Z serisi MHz yükseltmek için işe yarar ve 11.nesil destekler b serisinden daha avantajlıdır.
4000 MHz hızına kadar yükselir 2666 MHz hızda kalmaz.
Z serisi ile b serisinin ATX anakartlarında fiyat farkı yok.
Ve Z serisi kesinlikle alınmalıdır tabii geleceğe yatırım yapılacaksa.

İnsanları yanlış bilgilendiriyorsun.
Neden fazla olsun 10.nesil bir işlemci zaten. Z serisi MHz yükseltmek için işe yarar ve 11.nesil destekler b serisinden daha avantajlıdır.
4000 MHz hızına kadar yükselir 2666 MHz hızda kalmaz.
Z serisi ile b serisinin ATX anakartlarında fiyat farkı aynı.
Ve Z serisi kesinlikle alınmalıdır tabii geleceğe yatırım yapılacaksa.

Arkadaşın yazdığı zamanda 11. nesillere destek verilip verilmeyeceği bilinmiyordu.
Hem i3 alipda Z serisi anakart saçma olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı