i3 10100F ve Ryzen 3 3100 geleceği nasıl?

İleriye dönüklük olarak hangisini önerirsiniz? Intel'in yeni nesil işlemcilerinde soketinin değişeceğini söylüyorlar, bu yüzden ileriye dönük olmadığını söyleyen çok kişi gördüm. İlerideki bir işlemci yükseltmesi için AM4 soket daha iyi bir tercih mi olur? Ryzen 3 3100'e OC yapmayı düşünmüyorum. Ayrıca Intel'de 2666MHz bellek kullanırken Ryzen'da 3200MHz bellek kullanma fikri cazip geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
AM4 soket değişir mi bilemiyorum ama 1200 pinli soket değişecek. Ancak ikisi de güncel işlemciler. Bu durumda ileride anakart değiştirmek gerekebilir. Ancak ben olsam yine de 10100F alırdım.

2666 MHz CL 16-15 kullanmak yerine 12-13 değerlere düşürmeyi denersen daha iyi olur öyle olunca yine performansı kurtarabiliyor.
Bir de bu test garip.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yer yer 3070'i %90 üzerinde besliyor ve 2666 MHz CL 12. Crucial Ballistix gibi OC potnasiyeli iyi bir RAM ile rahatlıkla bu değerlere ulaşabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı