i3 1115G4 Valorant'ta yavaş çalışıyor

İşletim sistemi
Windows 10
Arkadaşlar merhaba,

Sistemim;

HP FQ2045NT 2N2N8EA

i3 1115G4 3.00 GHz işlemci (Turbo Boost ile 4.1 GHz)
2x4 GB 2667 MHz çift kanal bellek
256 GB M.2 NVMe SSD
1920x1080p Ekran
Windows 10 Enterprise

Resimlerde görüldüğü üzere maç esnasında işlemci saat hızı otomatik olarak 2.8 GHz civarlarına geriliyor. Bazen ara menülerde vs. 4.1 GHz hıza ulaşıyor fakat genelde düşük hızda çalışıyor, bu durumun FPS düşmesi yememe sebep olduğunu düşünüyorum.

Sıcaklık artınca otomatik işlemci kısıyor kendini diyenler olacaktır. Sıcaklık az da olsa çok da olsa durum hep aynı. Quick CPU programı ile işlemciiyi Turbo hızına sabitledim deneme amaçlı; sistem boşta iken hep 4.1 GHz hızda çalıştı fakat oyunu açıp alta alınca sistem genelinde ise 2.8 GHz hıza çalıştı. Oyun kapalı iken aldığım ekran görüntüsünü ekledim.
60 dereceyi de gördüm 80'i de.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Ekran Görüntüsü (2).png
62.PNG

Sorun çözüldü mü acaba? Aynı işlemci bende de var fakat bu oyunu oynamadım hiç. Başka oyunlarda dahili gpu %100'e ulaşmıyor. Belki aynı sebeptir. Nasıl çözdünüz siz?

Hocam tamamen BIOS kısıtlamaları ve sıcaklık ile ilgili, cihaz oyun bilgisayarı değil ve soğutması da ona göre tasarlanmış.

Oyunlarda tam performans verebilmesi için işlemcinin 20 Watt ve üzerini alabilmesi lazım ama maksimum 18'e sabitleniyor yük altında; bu da sıcaklığın yükselip bileşenlere zarar vermemesi için. Bildiğimiz ThrottleStop (Güç kısma) yani.

Aynı işlemci ve grafik gücü masaüstü sistemde çalışsa çok farklı sonuçlar ortaya çıkardı tahminimce.

10. Nesil işlemcilerde bu kilidin açılabilmesi için yöntemler var ama henüz 11. Nesil için elle tutulur hiçbir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı