i3 2120 Sisteme GTX 470 vs GTX 1050 Ti

Direnç

Megapat
Bilgisayarimi bundan yaklaşık 4 sene öncesinde aldım. Haliyle zamanla sistem gereksinimleri değişmeye başladı.

Şu anki sistemim;
Intel Core i3 21-20 3.30 GHz DDR3
4GB RAM
Ekran kartı ise malum konu burada başlıyor: ATI raedon HD 6350 64 bit 1GB

Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum arkadaşlar. Burda sizlere danışmak istedigim şey ekran kartimi degistiricem. GTX 470, 4 GB RAM, 256 bit veya GTX 1050 ti 4 GB 128 bit düşünüyorum. Sizce bu ekran kartları benim sistemime uygun mudur yani bi problem oluşturur mu? İşlemci ile uygun müdür ve performans olarak sizce nasıl performans alabilirim? Ayrıca RAM 4GB olarak bulunuyor ancak onu da 8 GB çıkartmaya düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu durum da ben zaten şuan ram i 8 gb olarak çıkarıcam. Sizce islemcim oyun için yeterli mi eğer yeterli ise ekran kartı olarak oneriniz ne olur? Sağlam bir ekran kartı ile yüksek fps almak istiyorum çünkü arkadaşlar.

Peki öncelikle teşekkür ediyorum. Bütçem 1300 TL civarında hem işlemci hemde ekran kartı almak istiyorum. Sizce bu bütçe ile hem yeni bir işlemci hemde bir ekran kartı oneriniz var midir? Ultra verim almak istiyorum.

Yeni işlemci alacaksan, Anakart ve RAM'de değişecek. Şöyle yapabilirsin aslında; G4560 al, Anakart olarak ise en ucuz H110M 1151 soketli modellerden al ve bunların yanına da 8 GB DDR4 2133-2400 MHZ RAM ekle, artan parayla ekran kartı al.

Oneriniz için çok teşekkür ederim. Son bir tavsiye olarak şuan ki sistemimi elden çıkartmak istesem ne kadar bir ücrete satabilirim. Bütçemi arttirmak acısından yani anakartimi, islemcimi ve Ekran kartını elimden cikarirsam ne kadar satabilirim 1300 tl bütçemi yükseltmek acısından soruyorum.

Bilemiyorum ikinci el piyasasına bakman lazım. 100 TL'ye giderse iyidir, hiç sanmam. Sana önerdiğim G4560 modeli de Pentium bir işlemci ama güç olarak bu işlemciden daha güçlü ve DDR4 destekli bir işlemci. Bu işlemci de 2 gerçek ve 2 sanal çekirdekten oluşmakta.

Yardımlarınız için tekrar ve tekrar çok teşekkür ediyorum. Bir aylık süreç içerisinde gerekli kararları verip inşallah yeni bir sistem kuracagim önerilerinizi göz önünde bulunduracağım. Saygıyla

Yardımlarınız için tekrar ve tekrar çok teşekkür ediyorum. Bir aylık süreç içerisinde gerekli kararları verip inşallah yeni bir sistem kuracagim önerilerinizi göz önünde bulunduracağım. Saygıyla
Ram+Anakart+CPU+Ekran Kartınızı 300 TL gibi bir fiyattan koyun. Satılmazsa 250'ye çekersiniz. Ben 250 TL'ye hemen gideceğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı