i3-3240 işlemci i5-3470 ile yükseltilmeli mi?

iamraees

Femtopat
Merhaba güzel dostlarım.

Bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim. Şu an bilgisayarımda Intel Core i3 3240 3.40 GHz işlemci bulunmakta ama ben bu işlemciyi değiştirmek istiyorum. Sorum bu olacak.

Intel Core i3 3240 3.40 GHz vs Intel Core i5 3470 3.20 GHz. Bunlar arasındaki farklar nedir? i3'den i5'e geçeyim mi yoksa i3 kalsın mı? Hepinizin cevabı benim için çok önemli. Saygılarla cevabınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark olacaktır tabii ki. Fark olmasa insanlar daha ucuz diye i3-3240 alırlardı zaten. İşlemci önbellek miktarı da artıyor çekirdek artışı ile beraber. Intel tarafında Hyperthreading olarak adlandırılan tek çekirdeğin iki çekirdek gibi çalışması olayı gerçek çekirdekler kadar performans vermiyor. Bu yüzden 2 çekirdek 4 izlekli i3-3240 yerine gerçek 4 çekirdekli i5-3470 alınabilir. Ama fiyat da önemli. Ucuza bulursanız alın. Fiyatlar uçuksa bence değişime gerek yok.

Fark olacaktır tabii ki. Fark olmasa insanlar daha ucuz diye i3-3240 alırlardı zaten. İşlemci önbellek miktarı da artıyor çekirdek artışı ile beraber. Intel tarafında Hyperthreading olarak adlandırılan tek çekirdeğin iki çekirdek gibi çalışması olayı gerçek çekirdekler kadar performans vermiyor. Bu yüzden 2 çekirdek 4 izlekli i3-3240 yerine gerçek 4 çekirdekli i5-3470 alınabilir. Ama fiyat da önemli. Ucuza bulursanız alın. Fiyatlar uçuksa bence değişime gerek yok.
Son olarak bir şey sorayım, i5 3470 alırsam i3 den daha iyi performans ala bilirmiyim, yani i5 i3 den üstünmü olucak bunu bana bilgisayarı kullandığımda hissettire bilecekmi ?

Daha iyi performans alırsınız fakat aralarındaki fark çok olmaz. Oyunlarda çok hissedemezsiniz. Ama uzun renderlar alıyorsanız render süresi birkaç dakika kısalabilir.
Benim sorunum aslında Gameloopdan pubg mobile oynadığım zaman anlık takılma oluyor ve buzzz diye ses çıkıyor sonra açılıyor. Bunu giderecekmi sizce?

Muhtemelen gidermez. Başka bir sorundan dolayı da böyle bir şey yaşıyor olabilirsiniz. Bunun için başka bir konu açarak diğer bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.
Onun dışında bence en iyisi bir köşeye düzenli olarak para biriktirerek ileride daha yeni bir bilgisayar almak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı