i3 4170 ve GTX 1050 Ti Düşük Performans Sorunu

serhat soydan

Hectopat
Daha fazla  
Bu sisteme sahibim buna yakın sistemi olan arkadaşlarım veya tanıdıklarım sorup soruşturduklarım da hiç bir sıkıntı yokken ben de bazı oyunlarda FPS droplar yaşıyorum.

Mesela Ghost Recon Wildlands'dan örnek veriyorum. GTX 1050 Ti'ye sahip ve aynı işlemciye sahip tanıdığımda oyun high'da bile rahat oynatırken ben medium'da bile FPS dropları yaşıyorum. Aldıgım ekran kartı 1 yıl olmadı işlemci bayadır var. Herhangi bir donanım sorunu olabilir mi şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1980x1080 p de çözünürlük

Aida64 HTML raporu: Report.htm

msi afterburner değerleri
https://i.hizliresim.com/qvkEAW.jpg
https://i.hizliresim.com/JDJ3WB.jpg
gpu derecesi 60 70 arası değişiyor cpu kullanımı ise ortalama 65 68 gibi ram kullanımı 6 ila 7 gb arasında ortalama değerler bunlar 1080p de pubg den örnek verdim

Son düzenleme:
Driver Booster yazılımını önermiyoruz. Ayriyeten KMS kullanmışsın.
Korsan Windows bilgisayara gereksiz yük bindirir.
Korsan Windows Kullanmak Neden Tehlikeli? - Technopat
Detaylar için makaleyi okuyabilirsin.

Bilgisayara temiz kurulum ile yeniden Windows kur.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

OEM anahtarları 35 ₺ gibi bir fiyata alabilirsin.
Microsoft Windows 10 Pro & Home 32&64 Bit Tr Hemen Teslim - n11.com
OEM key Anakart içine yerleşir. Sen anakart'ı değiştirmediğin sürece sınırsız kullanabilirsin.

Ondan sonra yardımcı olacağım.

Bu arada bu bilgisayar hazır bir kasa mı? Anakart marka ve modeli gözükmüyor.

Evet pc hazır olarak alındı asua k31ad. Ekran kartı sonradan değişti. Anakartı asus h81 ddr3 lga 1150 kafama takılan bir soru daha var arkadaşımla görüştüm oda benim gibi kms ile windowsunu etkinleştirmiş ama dediğim gibi onda fps droplar daha az 1080 p de üstelik aida64 de donanımsal bir arıza görünüyormu ? Ve driver booster neden önermiyorsunuz teşekkürler

Driver booster Yanlış ve Eski sürücü yükleyebiliyor. Bu yüzden önermiyoruz.
Korsan Windows sisteme yük bindirir. Bu yüzden OEM keyle bile olsa Orijinal Windows kullanmanı önerdim.
Büyük ihtimalle arkadaşında sistemin vereceği performanstan tam anlamıyla yararlanamıyor.
KMS sisteme virüs gibi yayılan bir yazılım olduğu için Temiz kurulum olmadan kaldırman çok zor.

Bu işleri yaptıktan sonra aynı raporları tekrar isteyeceğim. Güncellemeleri kontrol edeceğim.
Ayriyeten bazı yapman gereken ayarlar var. Onları da yaptıktan sonra sistemin performansına bakacağım.

Dipnot: Şu arkadaşın sistemi ile karşılaştırma olayını bırakırsan senin için iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…