i3 540 ve R9 280 Sistem Oyunlarda Donma Sorunu

Daha fazla  
Sistemim:

• 4GB Hi-Level 1333 MHz DDR3 RAM
  • R9 280 ekran kartı
  • İ3 540 işlemci
  • ECS H55H-M Anakart

Bu sistem özellikleriyle GTA 5, NBA 2K17 gibi oyunları 1080p oynarken başlarda çok verimli oynuyorum fakat ilerleyen zamanlarda oyunda kısa süreli donmalar oluyor. Bazen ise mavi ekran hatası aldığım bile olabiliyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor sizce?

Neden kimse yardım etmiyor?

Evet i3 serisi işlemcilerde OC uygulanamıyor. Sadece frekans değerlerini değiştirerek ayar yapmak mümkün. Bu da sağlıklı bir yöntem değil. Madem işlemci yönünden yapabilecek bir şeyiniz yok, RAM takviyesi yaparak idare etmek şuan için en iyisi.

Evet i3 serisi işlemcilerde OC uygulanamıyor. Sadece frekans değerlerini değiştirerek ayar yapmak mümkün. Bu da sağlıklı bir yöntem değil. Madem işlemci yönünden yapabilecek bir şeyiniz yok, RAM takviyesi yaparak idare etmek şuan için en iyisi.
Core 2 quad işlemcilerine insanlar Youtube'de baya OC yapıyorlar. En eski tip soket olmasına rağmen Core 2 quad tipi bi işlemci bu işlemciden daha iyi gibi sanki? Keşke Core 2 Quad'ın 1156ya uyumu olsaydı, alır takardım :)

Eski işlemcim Core 2 Quad 8400 idi. Söyledikleri kadar var, gerçekten güçlü bir işlemciydi ve 4 çekirdek. 1 yıl boyunca GTA 5'i normal ayarlarda oynatmıştı bana :utanç:.
Benim kuzende var. 2007'de çıkan bi işlemcinin yanına R9 270 ekran kartı takmış, takır takır oynuyor oyunları, şaşırıyorum :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı